Wat te doen tegen nepnieuws? (column)

Abonneer
Abonneren op
33 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Danny
4 jaren geleden

Eindelijk… ?

rob
4 jaren geleden

Over fake news gesproken.Als grap zou je een youtube kanaal kunnen maken van Nos journaal uitzendingen en dan de stem nasynchroniseren met ‘echt nieuws’.

Koning Florian
4 jaren geleden

of jezelf impersoneren alsof je de directeur van de geheime dienst bent en dan een mail sturen met nieuwe opdrachten voor de hoofdredacteuren van de kranten en het journaal. zo van “de strategie van voorlichting is nu veranderd, de mensen geloven niet meer in onze verhaallijn, we moeten hen terugwinnen door alleen nog puur de waarheid te vertellen, en ook niet meer te focussen op slechts enkele onderwerpen”

G-Man
4 jaren geleden

Pas op Micky, straks wordt indigo en nnl als nepsnieuws weggefilterd door oa de msm, universiteiten en overheidsdiensten :). Misschien verschijnen de websites niet meer in de zoekresultaten of krijgt men een waarschuwing dat ze ‘nepnieuws’ bevatten

G-Man
4 jaren geleden

Ha lol, go get them!

ikke
4 jaren geleden

Right on, they can love you or they can hate you, but if they hate you they love to hate you…!!!! 🙂

Gerben
4 jaren geleden

In onderstaand frachment gister bij pauw
Hebben ze een professionele acteur in gehuurd om het sentiment
De goede kant op te sturen
Ze hebben noord en zuid Korea al opgeofferd en nu het folk
De neuzen de verkeerde kant op sturen door een bak strijd ergens te dumpen
En Angst zaaien daar en aandacht van iets wezenlijks te verbloemen

Gerben
4 jaren geleden
Reply to  Gerben
Gerben
4 jaren geleden

En met een paar afwijkers op zuid
De Popcorn al in huisgehaald

Danny
4 jaren geleden

Om een beetje neutraal te kunnen kijken: Iemand een link op internet naar de Noord Koreaanse staatstelevisie? 😉

Gerben
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Nee maar versta jij noord koriaans
Ze kunnen er alles onder zetten als ondertiteling

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Gerben

Niet echt oftewel echt niet, maar alleen beelden zouden ook al helpen.
Als er toch met propaganda gesmeten wordt, wil ik wel dat er van twee kanten gesmeten wordt. Hier in het westen zullen ze wel met beelden uit 2009 of zo komen…Als ze dan in Korea beelden uit 2025 uitzenden, komen we neutraal op 2017 uit 😉

Koning Florian
4 jaren geleden
Reply to  Danny

het zou mooi zijn als ze als reactie geven: jullie weten blijkbaar meer dan ons,wij dachten juist dat vrede heel dichtbij was

Gerben
4 jaren geleden
Reply to  Danny

?

rob
4 jaren geleden

Hee Micky, als je nu gewoon eens contact opneemt met iemand die een land vertegenwoordigd in Nederland, dus een ambassade belt en vraagt hoe hun visie is, zou je dan niet tot een eerlijk antwoord komen, of dat je in ieder geval een duidelijke beeld hebt wat de visie van dat land is?Dan kun je in ieder geval de nederlandse propaganda omzeilen? Dan zeg je dat je een journalist bent of zoiets, en dat je serieus wilt weten wat de visie is. Voor noord Korea zag ik niets, wel een contact persoon: lees volgend stukje, een nederlander die met een… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  rob

Ben je nu Micky voor het karretje aan het spannen?

rob
4 jaren geleden

Ha danny. Was maar een idee. Omdat micky eigenlijk ook een soort journalistiek werk doet en altijd scherpe analyses heeft. En ik denk hoe dichter bij de bron hoe beter je in staat bent inzichten te krijgen. Micky vertelde eerder dat de journalisten tegenwoordig geen degelijk onderzoek doen. Vroeger kan ik me herinneren keek mijn vader vaak op de duitse tv, het auslandsjournal. Toen gingen journalisten weken naar een gebied en interviewden ze verschillende bronnen. Ik realiseer me dat we nu eigenlijk in een oorlogstijd leven en dat wij nederlandse burgers ook met propaganda te maken hebben. Net zoals rond… Lees verder »

rob
4 jaren geleden
Reply to  rob

Zal ik die gast eens opzoeken? ?Maar ik weet niet de juiste vragen te stellen, ik zit niet genoeg in die materie, daar zijn jullie beter in denk ik.

rob
4 jaren geleden

Dag Micky. Bedankt voor de info.Wist dat nog niet , dat elk jaar bij de verjaardagen van de Koreaanse stichter er zo’n show wordt opgetrokken inclusief bangmakerij. Dus het script gaat als volgt: wereld oorlog 3 en daarna interventie van buitenaardse pummels? Verder gewoon cool blijven? Ik probeer me ook in de nacht te beschermen door meer bewust (lucide ) te dromen. Ik ben wel een keer lastiggevallen door zo’n buitenaardse pummel, was niet leuk.( dit hou ik wel voor me, want niemand van mijn kennis kring weet waar ik het over heb). Daarom ben ik ook geïnteresseerd wat er… Lees verder »

rob
4 jaren geleden

Dag Micky, hartelijk bedankt voor de uitleg. De zin:” De entiteit die zichzelf god noemt gaat niet zijn eigen oogst vernietigen voordat het geoogst kan worden”, doet me echt denken aan het gnostische scheppings verhaal, De clumsie god, een entiteit die geschapen werd ,nadat Sophia, de bewustwording van het eerste bewustzijn, het contact verloren was met het eerste bewustzijn. Op de site prison planet staat een verhaal van iemand die tijdens een soort openbaring contact en een conservatie had gehad met deze demiurg/clunsie God. Hij beschreef dat hij 2/3 deel goede dingen deed voor de mensheid, en 1/3 evil dingen… Lees verder »

ikke
4 jaren geleden
Reply to  rob

Heey Rob, onder dit artikel NetNietLive – Uitzending 185 “De Progressieve Paljas” (2-2-2017)
heeft Micky jou en mijn vraag wat toegelicht omtrent na de dood.
Ik heb dit nu ook los gelaten en ben er zeker niet meer bang voor.

ps.

Wat moet ik me bij een astraal wezen voorstellen Micky? Zijn dit wezens uit het organische of het synthetische universum en hebben hun ook een agenda?
Er zijn zoveel rassen met verschillende bedoelingen dus vandaar deze vraag, Grtz

Koning Florian
4 jaren geleden
Reply to  Gerben

echt schokkende bangmakerij, ze willen nu duidelijk de spanningen op scherp zetten om nog weer meer wapens te kunnen verkopen. En alle gasten aan tafel natuurlijk netjes meeknikken, anders is hun carriere binnen de media ook naar de klote.

Gerben
4 jaren geleden

Ik heb de peiling van Maurice de Hond gemist
Maar daar is blijkbaar uitgekomen dat Nederland nog niet bang genoeg is
Want die Korea deskundige zat gister weer bij pauw
Kan geen knipwerk vinden alleen hele afl

rob
4 jaren geleden

Ik denk dat ik maar eens meer simpsoms tekenfilmen ga bekijken, Ze kunnen een voorspellend zijn zoals bijvoorbeeld het voorspellen van Trump for president.https://youtu.be/o8uKDirsykw, aflevering Bart to the future. Helaas zal Trump wel om het leven komen.

Rob
4 jaren geleden

Dag luitjes. Kwam deze link tegen, een Duitse top journalist die een boekje open doet. En ook weer zo iemand die (toevallig?) op jonge leeftijd overleden is.
Iemand bekend met deze persoon?Uddo ulfkotte? De Link is een gespoken engelse verklaring.https://youtu.be/p45JsCioqm0

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Rob

In het verleden een aantal artikelen over gelezen op WtK. Hier op IR weten we allemaal dat deze praktijken plaatsvinden. Moorden om zaken te verdoezelen. Om tegenstanders uit de weg te ruimen. Maar deze praktijken bereiken de massa niet of de massa vindt het een ver-van-mijn-bed-show en/of gelooft niet dat men er iets aan kan veranderen. Bij veel mensen moeten eerst nog een aantal rolluiken open gaan voordat ze innerlijk beseffen dat ze wel degelijk invloed kunnen hebben op de wereld om hun heen. Pas als we met zijn allen beseffen dat we de wereld om ons heen kunnen veranderen,… Lees verder »

Dennis
1 jaar geleden
Reply to  Rob

Link is niet meer beschikbaar, hoe zou dat toch komen? Geen nieuws is goed nieuws?