Vergeet George Orwell’s 1984, dit is 2017!

( 20 )
 • Arjan

  Perfect omschreven

  jammer dat de meeste mensen deze waarheden niet inzien

  Beantwoorden
 • Danny

  Dat zal met George wel meevallen. We zijn immers nu 33 jaar verder dan wat hij beschreef. Dus misschien zou hij vinden dat het nog langzaam gegaan is… 😉

  Voor degenen die dit gaan lezen of gelezen hebben:
  Als je het na dit artikel nóg niet ziet, dan ben je al heel ver geïndoctrineerd. Duidelijker dan dit kan het niet omschreven worden. En helaas ís het realiteit…

  Beantwoorden
 • Monique

  Ja bizar en triest dat mensen zo geil worden van al die nieuwe technische shit. Ik heb er heel weinig mee. Ik kan er ook niet zoveel mee want meestal snap ik er toch geen zak van. Ik heb mijn samsung S-dinges nu al meer dan 4 jaar en koop pas een nieuwe als deze uit elkaar gevallen is denk ik. En Windows 10. Mijn vriend moet er verplicht mee werken op zijn werk en baalt er als een stekker van want het werkt voor geen meter. Bij ons in huis geen W10 dus. En ja FB.. ik denk al heel lang “zal ik ermee stoppen”. Ik ben nog niet zover maar misschien duurt het niet heel lang meer.. Goed artikel!

  Beantwoorden
  • Ikke

   Haha ja herkenbaar Monique, ik heb ook een oude Samsung S4-dinges en toentertijd ook nog van mijn zoon overgenomen. Misschien ooit de Nokia 3310 2.0 kost geen drol.
   En vwb FB heb ik ook zoiets van wat moet ik hier eigenlijk mee…
   Wel een goede tip van Micky om de service van W 10 uit te schakelen. ..

   Beantwoorden
 • only you

  Schijnbaar is George orwell niet genoeg gelezen, misschien moeten de mensen met een boost wakker geschud worden?

  Beantwoorden
 • Wesley Brisco

  Goedenavond,
  Hebben jullie gehoord van die 2 Italiaanse banken die zijn omgevallen. Die crisis waar Mickey over heeft verteld in een van zijn eerdere stukken staat voir de deur. Heads up. Gaat gebeuren.

  Sterkte allen

  Beantwoorden
 • G-Man

  Vergeet ook Brave New World niet 😉

  Hieronder een link over 1984 en Brave New World.

  http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_bigbrother198.htm

  Beantwoorden
 • m

  Kijk ook de film The Circle eventueel …

  Beantwoorden
 • vp007

  Wat een nobel werk heb je geleverd voor de medemens! Dankje om dit te delen btw! Hoop dat er velen ondertussen wakker zijn geworden – bewustwording is onze verantwoordelijkheid om te veranderen wat ons niet dient – ons losrukken vanonder het juk van het staatsmonsterj!!!

  Beantwoorden
 • Jos

  Afgelopen weekend vierden wij met vrienden de komst van de zomer op de boerderij.
  Mensen kwamen van heinde en verre en sommigen namen hun kinderen mee.
  Het contact tussen de ‘grote’ mensen verliep via samen eten en drinken, dansen en rond het vuur elkander verhalen te vertellen.
  Het contact tussen de ‘kleine’ mensen verliep via electronische kastjes en satelieten.
  De grote mensen hadden dan ook weinig/geen contact met de kleine mensen…

  I’ll rest my case.

  Stay Human,
  Jos.

  Beantwoorden
  • Danny

   Hoi Jos,

   Heb je het bespreekbaar gemaakt? Of misschien iets anders geprobeerd om je boodschap over te brengen?

   Beantwoorden
   • Jos

    Hoi Danny,

    Ik heb geen ‘smart’phone, dus nee, dat lukte niet…..

    Groet,
    Jos.

    Beantwoorden
 • ikke

  Gedeeld op Facebook Rene’s wereld (wel een platlander)… naam van Micky is netjes vermeld.

  https://www.facebook.com/Renes.Wereld/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Er is dus nog hoop voor de platlanders! 😉

   Beantwoorden
 • Bartke Maatje

  Ik ben het helemaal eens met de strekking van je verhaal, maar ik herinner me het verhaal van 1948 (dat trouwens na de oorlog, in 1948 werd geschreven) toch anders. Volgens mij “ontdekt” Winston Smith niet dat Big Brother alles volgt… want dat is de dagelijkse praktijk, iedereen van zijn klasse is daar al aan gewend, hij ook. Het is de Liefde, met name ook de sensuele kan ervan, die hem kritisch maakt ten opzichte van het systeem. Het verlangen naar zijn geliefde, met wie hij geheime ontmoetingen heeft in de wijken van “the proles”, roept zijn menselijkheid wakker en het besef dat hij geen vrijheid heeft.
  Dat dit boek uitkwam (en geschreven werd) na de tweede wereldoorlog, is ook veelzeggend. De Duitsers waren verslagen, maar vrijwel onmiddellijk kwam er een nieuwe vijand in beeld: Rusland, het “rode gevaar”. En Duitsland werd weer een bevriende natie, waar zich het Wirtschaftswunder voltrok.
  In ieder geval moest er een vijand blijven bestaan…
  Vandaar “Oceania was at war with Eurasia: Oceania had always been at war with Eurasia.” aan het begin van het boek. Maar later moet er een enorme operatie plaatsvinden in de “Ministery of Truth” waar Winston Smith werkzaam is, want er is een nieuwe vijand. Nu wordt het “Oceania was at war with Eastasia: Oceania had always been at war with Eastasia.”
  Mooi ook, die satanische omkeringen die Orwell toepast: het ministerie van de waarheid vertelt leugens… en het Ministerie van de Liefde onderwerpt Smith en zijn geliefde aan martelingen en mindcontrol, zou je het kunnen noemen, waardoor ze elkaar en hun liefde verloochenen.
  Vervolgens hervatten ze getransformeerd tot menselijke robots en volkomen afgestompt, hun plichten als de gehoorzame onderdanen van Big Brother…
  Maar zo langzamerhand zijn we nu inderdaad al bijna in het tijdperk van “Brave New World” beland. In die andere dystopie speelt onderdrukking door angst een ondergeschikte rol… die blijft onderdrukt en sluimert in het onbewuste. De mens wordt vanaf de kunstmatige inseminatie al voorbestemd om een bepaalde rang in het systeem te gaan bekleden, en uitgebroed in een kunstmatige baarmoeder, door de staat opgevoed: met behulp van allerlei hypnose en psychologische technieken word iedereen voorbereid op de taak binnen het systeem. Vrije sex wordt aangemoedigd, en evenals het gebruik van drugs, “soma” die gevoelens van somberheid en vertwijfeling snel onderdrukt…

  Beantwoorden
 • Dave

  Wat doen jullie trouwens om je privacy te waarborgen/verbeteren op internet: Alles via Tor Browser of achter een VPN dienst? En hebben jullie goede alternatieven voor Google en Gmail?

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>