Mijn Utopia (column)

( 37 )
 • Vandaarver

  Goed artikel Micky. Ik heb 2 week terug lekker ontslag gepakt! Ik kan zolang voor een “baas” werken maar als het me de strot begint uit te hangen ben ik de kloten op. Achja.. kun je nog een keer flikken in de steigerbouw, werk zat in. Ik sta alleen dagelijks met oostblokkers te werken omdat blijkbaar alle stoere sportschoolboys de ballen niet hebben voor dit werk. Hierachie heb ik niks mee. Mensen die me vertellen wat en hoe ik iets moet doen ook niet. Samenwerken op een gelijk niveau waarin iedereen zijn eigen kwaliteiten en talenten kwijt kan is na mijn idee toch het meest effectief.. nouja ik ga lekker genieten van mn vrijheid tot mn centjes weer op zijn en dan meld ik me weer aan bij een of ander luguber uitzendbureautje. Ik moet toch één poot in de matrix houden wil ik het een beetje overleven. Ga zo door Micky!

  Beantwoorden
  • Ikke

   Helemaal mee eens Vaanderver.
   Ik heb tot 2010 gewerkt bij toentertijd de post checue en girodienst (giro) later de Postbank en nu ING. Ja ik weet t werken voor de elite, ik wist toen niet beter en betaalde voor een laag opgeleide niet slecht. Daarna lange tijd in de ww en zelfs nog even in de bijstand gezeten. Ik zou voor geen goud meer terug willen naar zo’n type baan. Heb wel vrijwilligerswerk gedaan wat IK leuk vond vooral sociaal maatschappelijke werk. Sinds april een tijdelijke functie als facilitair medewerker bij een woonzorg voor ouderen. Is fysiek flink bikkelen en kilometers afleggen maar wel eigen baasje. Mijn coördinator/manager is een prima kerel als hij iets wilt van mij zegt hij t niet maar vraagt het en dat is een groot verschil. Daarnaast zit ik een leuk team die elkaar ondersteunt daar waar nodig is.
   Dus wel één been in de matrix om te kunnen overleven maar is prima zo. En het andere been is nog zoekende :-)….

   Beantwoorden
 • Amilius

  Top! ondanks de serieuze kant van deze kwestie moest ik even hard lachen…
  Jouw utopische wereld zit wat in, iedergeval wat mij betreft de goede kant op.

  Beantwoorden
 • Dirk

  Hey Micky, heerlijk lezen weeral!

  Ooit zei iemand tegen me: armoede is een lelijke ziekte. En dan ging het niet over geld, maar over geestelijke armoede. Die uitspraak is me altijd blijven inspireren. Ik kan me ook onnoemelijk druk maken in kuddevolk, dan heb ik zin om die mensen eens goed door mekaar te schudden. Ik heb het geluk in mijn leven te doen wat ik graag doe in m’n eigen zaak. Dat is iets wat ik graag deel en blijkbaar ook uitstraal. Delen vind ik fijn, want gedeelde vreugd is dubbele vreugd. Helaas wordt de uitgezonden boodschap niet altijd goed ontvangen en komen er van die mensen die graag wijzen met hun vingertje, want de wet is de wet. Vanmiddag kreeg ik twee stadswachten over de vloer die zeiden dat ze anoniem een melding hadden gekregen via een soort kliklijn van de stad dat als op een zonnige dag mijn terrasje van 4×1,5 m vol gezelligheid zit, het ‘eventueel moeilijk zou kunnen zijn’ voor voetgangers om voorbij te lopen. Hierdoor was ik duidelijk een crimineel en ga ik een boete krijgen. Ik heb ze vriendelijk uitgenodigd om er eentje te komen drinken als het zonnetje schijnt, want de eerste klager moet ik nog persoonlijk ontmoeten. Ik vrees voor die boete, maar hoop ze zelf eens te laten ervaren dat het leven echt niet zo een gevecht hoeft te zijn. Niet van wettenslaaf tot volgzame burger, maar van mens tot mens

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Wat een verhaal Dirk, gezelligheid is anno 2017 blijkbaar strafbaar…? De gemiddelde stadswacht kan beter een bordje ‘verboden te lachen’ om zijn nek dragen, uiteraard blijf ik voorstander dat zulke lui weer een bruine band gaan dragen, dat maakt het wat herkenbaarder allemaal.

   Tevens wederom een bewijs dat deze wereld ziek is als het gaat omde mind control en de angst. Kliklijnen inderdaad… daar heb ik ook wel eens mee te maken gehad toen ik een wietplant (legaat in NL) in mijn tuin had staan, dan gaat de buurt klikken en staat oom agent samen met de verhuurder aan de deur. Ze mogen dan niet zeggen wie er geklikt heeft, eigenlijk maar goed ook, want mensen die klikken daar is zelfs dat eiland voor de weggestemden niet erg genoeg voor wat mij betreft. En dan al die angsthazen, een paar mensen die het gezellig hebben op een terrasje, en dan er niet langs durven lopen? Het ging toch om 1,5 bij 4 meter aan terras, ik neem aan dat bij jullie de straten velen malen breder en groter zijn dan dat? Ik moet er vaak om lachen, maar het is eigenlijk gewoon dieptriest en uiterst treurig dat mensen bang zijn voor gezelligheid en dan bij de NSB gaan klikken zodat de veroorzaker van gezelligheid een bon krijgt… ik zeg altijd maar zo: Mind Control werkt! (helaas wel…)

   Beantwoorden
   • Jos

    ” ik zeg altijd maar zo: Mind Control werkt! (helaas wel…)”

    En het bizarre is dan weer dat degenen die menen de mind van anderen menen te moeten controleren dus geen controle over hun eigen mind hebben, immers dan zouden ze het wel laten.

    Beantwoorden
 • G-Man

  “No gods, no masters”. Een prima artikel waarmee ik mee resoneer Micky. F*k elke vorm van macht van jezelf aan iemand/iets anders geven.

  Een utopia voor mij zal zijn wat mensen meemaken met bijna-doodervaringen. Voor mensen die niemand/niets kwaad doen de aangename toestand, voor de misdadigers een soort limbo.

  Beantwoorden
  • Joost

   Maar als een ieder zijn eigen óh zo belangrijke taak speelt in dit leven op deze planeet….. wie doet dan goed of slecht? Alles is toch goed dan??

   Beantwoorden
 • Jos

  Maar wie zijn de werkelijke zwakzinnigen in het hele verhaal en de huidige werkelijkheid?
  Dat zijn dan toch degenen die de zwakzinnigen in de uniformen, e.a.,betalen in hun levensonderhoud door zich te laten beroven, vernederen etc.?
  Zoals ik al eerder schreef, ” Wij voeren het monster wat ons opvreet”
  We doen het allemaal dus zelf, niemand anders is verantwoordelijk behalve wij zelf.
  Maar als ik zo eens om mij heen kijk, gaat het nog wel even duren voordat bij de meeste ‘d’n frank valt’.

  Tot dan; Stay Human,

  Goed geschreven Micky, tis doorgestuurd, eens zien of er reacties op komen.

  Jos.

  Beantwoorden
 • Gerben

  Ligt er wel aan wat de criteria van de walk of shame zijn
  En wie ze opstellen
  Als het de zelfde als nu zijn die de wetten bepalen
  Pas ik liever

  Beantwoorden
  • Amilius

   https://youtu.be/7cYN60Ow_94

   En dit is geen geintje!
   ??

   Beantwoorden
   • Gerben

    Laat wel de belachelijkheid van politiek zien
    En waarom is dit geen nieuws
    Zal regelmatig rede voor natianonaal nieuw zijn
    Zo belachelijk als het is
    Angst van de elitekliek

    Beantwoorden
 • annemarie

  De Walk of shame? Mensen verbannen? Is dat niet precies wat er nu gebeurd? Dat bepaalde mensen bepalen dat anderen zich niet aan de regels/afspraken/wetten houden en daarvoor straf krijgen?

  Gaat dat niet net zo tegen ‘iedereen is vrij en eigen baas’ in als nu gebeurd? Wie bepaalt dat iemand zich niet aan de afspraken houdt? En wie bepaalt dat iedereen zich daaraan moet houden? Een democratisch besluit?

  Ik kon me wel vinden in de rest van het artikel, maar ik geloof niet in straffen of een recht uitoefenen over anderen. Ik geloof dat het ook anders kan, hoe, daar ben ik nog niet uit, dus daar heb je dan ook niks aan, maar ik geloof dat het goede voorbeeld doet volgen, dus dat als een systeem werkt dat mensen vanzelf wel mee gaan doen, zeker als deze mensen een vrije, liefdevolle en respectvolle opvoeding krijgen.

  Beantwoorden
  • Danny

   Als iedereen gewoon zijn leven leeft zónder daarbij anderen te kwetsen, hoeft niemand de Walk of Shame te lopen.
   Helaas zijn er nog genoeg die bewust anderen kwetsen. Daarvoor is de WoS… 😉

   Beantwoorden
   • annemarie

    Maar wie bepaalt dan dat er iemand gekwetst wordt? En moet je dan wederom niet kijken naar de oorzaak, waarom gebeurt zoiets ipv straffen? Ik vind elke straf door een ander mensonterend. Maar dat is vast persoonlijk 🙂

    Beantwoorden
    • Danny

     Daar kun je lang over praten.
     In een ideale wereld zou iedereen het zelf voelen als hij/zij een ander gekwetst heeft.
     Volgens de Universele wetten zeg maar. Maar die ideale wereld hebben we niet.

     Natuurlijk moet je ook kijken naar de oorzaak, maar bij velen in de huidige samenleving hoef je niet eens te proberen die oorzaak aan te pakken, want het helpt toch niet. Mensen die mensen haten. Ook onderdeel van dualiteit.

     Ik vind anderen straffen in principe ook mensonterend, maar de psychopaat verwacht niet eens op een andere manier dan door straf aangepakt te worden.

     Niet vergeten dat we het hier hebben over Utopia, waar iedereen het leven leeft met respect naar alles en iedereen, waar alles voor iedereen beschikbaar is, maar waar ook iedereen beseft wat écht gelukkig maakt (niet materialistisch op de huidige manier o.a.).
     Als je dan toch nog rotte appels hebt waar niks mee is te beginnen, dan moeten zij maar lekker samen ergens met en bij elkaar het leven zuur gaan maken. Maar pas nadat ze de WoS gelopen hebben…

     En dat bepalen we dus met zijn allen, maar dus eigenlijk ook weer niet 🙂

     Beantwoorden
     • Micky van Leeuwen

      Utopia kan inderdaad niet zonder the Walk of Shame. Er moeten wellicht nog wat puntjes op de i worden gezet qua uitvoering enzo. Ik zat zelf te denken om voor dat soort gelegenheden de stemcomputers die niet meer gebruikt worden omdat ze a)door Poetin gehackt bleken te worden in een tijd ver voor Utopia en b)toch geen verder nut meer hebben in een wereld zonder valse autoriteit. Dan kunnen mensen stemmen die dat willen of iemand de Walk of Shame moet lopen voor zijn of haar al dan niet opzettelijke schending van een afspraak. Ik denk dat we die stemcomputers dan voor meerdere zaken nuttig kunnen inzetten, stemmen is uiteraard nooit verplicht in Utopia, maar zo kunnen we met z’n allen beslissen.

      Beantwoorden
 • Dries

  G-Man ,het is volgens mij zo dat je niet bijna dood bent,maar dood en weer terug stapt.Zo heb ik het ervaren,maar voor de rest,helemaal mee eens.Dat geldt trouwens ook voor de colum.
  Dries.

  Beantwoorden
 • Jos

  De « UTOPIE » bestaat niet, maar de weg ernaartoe maakt dat de mens minder horizontaal gebonden is aan de zwaartekracht, en kan leven en zich verlichten door naar de utopie te streven.
  De utopie is “de vanzelfsprekendheid” het ontegensprekelijke, het gemene gezond verstand, ‘le bon sens commun’, voor iedereen dus dezelfde utopie, maar de mens is een vrij wezen en dus elkeen kan de gemene vanzelfsprekenheid opzij schuiven en zijn persoonlijke vanzelfsprekendheid wordt dan zijn spoor!
  Dan blijven dus ook de gevolgen vanzelfsprekend die nu duidelijk zijn.
  Toch zullen politici en professoren nog in het materialistische spoor voortgaan en het planetair systeem ondersteunen!
  De massa verbruikers blijven producenten of consumenten zonder “inzicht”! Hoe de frustraties om te keren is de nieuwe taak om eindelijk naar de Utopie te kunnen kijken!

  Jos.

  Beantwoorden
 • Trijntje

  He Micky, ik wil wel een poosje meedraaien in jouw Utopia. Het klinkt heel goed, maar zou het na een poosje niet saai worden? Daar heb ik moeite mee.
  Als ik er goed over nadenk past de wereld mij prima zoals hij is: vol uitdagingen en mogelijkheden. Ja, ik ga toch voor de wereld zoals hij nu is.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ik denk dat mijn Utopia veel meer uitdagingen en mogelijkheden heeft dan onze huidige wereld. Ik weet het wel 100 procent zeker zelfs. Doen wat je wilt dat is niet mogelijk in onze huidige wereld. Saai is een woord wat ik niet kan plaatsen in mijn Utopia, mijn Utopia zit vol uitdagingen, avontuur, voor ieders wat wils, nu hebben we te maken met een systeem wat al eeuwenlang hetzelfde oude saaie systeem is, zonder uitdagingen, tenminste… ik zie ze niet, jij wel? Ik hou wel van een beetje spanning, uitdaging en vooral verandering. De wereld van vandaag de dag is zo voorspelbaar als wat.

   The Walk of Shame en dat eiland voor de weggestemden zijn uiteraard pas 2 details. Hoe het in mijn hoofd zit is het uiteraard velen malen groter en complexer, je hoeft je in mijn Utopia geen seconde te vervelen. En als vervelen wel je ding is, dan mag dat uiteraard ook.

   Beantwoorden
   • Trijntje

    De tijd zal leren of het na zo’n 200 jaar toch niet een beetje saai is.

    Maar dan heb ik moeite met de WoS en het paria-eiland. In het eerste geval staat er iets te vaak het woordje “moeten”. Dat woordje is uit mijn woordenboek verdwenen. En alle camera’s op het eiland, is dat een soort van leedvermaak?

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     “is dat een soort van leedvermaak?”

     Voor sommigen wellicht wel, voor mij is het ordinair entertainment

     Beantwoorden
   • Amilius

    Ervaar wat je wilt, zou de enige regel kunnen zijn.

    Wat je een ander aandoet zal ook jouw ervaring zijn, is een redelijke aanvulling.
    De wos zal hier zijn invulling kunnen hebben. Zo kan een ieder ervaren en leren hoe het is een ander iets aan te doen zonder het te doen, door gewoon naar de wos te gaan kijken.

    Beantwoorden
 • mark

  wat als ik en 1000 andere houden van rondscheuren en een andwere groep van 1000 er daa reen hekel aan heeft. tsja iedereen kan zich wel ergens door gekwetst voelen. regels ontkomje niet aan Micky 😉 indirect is wos ook een regel. meerderheid wil niet zeggen dat ze dan gelijk moeten krijgen. dus eigenlijk leven we al in een utopia.. constant schipperen en pleasen 😉

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   “wat als ik en 1000 andere houden van rondscheuren en een andwere groep van 1000 er daa reen hekel aan heeft. tsja iedereen kan zich wel ergens door gekwetst voelen. regels ontkomje niet aan Micky”

   Waar is jouw creativiteit? Waar is jouw oplossingsgericht denken? Ik lees dit en heb direct meerdere oplossingen voor je ‘probleem’. Maak van heel Wallonië bijvoorbeeld een race circuit. Spa ligt er al, dan bouw je die baan uit, simpel en gericht naar oplossingen zoeken dat helpt ons verder Mark. Dus als je wilt rondscheuren ga je naar Wallonië. Geen regels. Maar kom je buiten Wallonië dan houdt je weer aan de algemeen geldende afspraak dat je maximaal 180 mag op de snelweg.

   Beantwoorden
   • Danny

    “Maak van heel Wallonië bijvoorbeeld een race circuit.”

    Toch niet m.b.v. zeezand he…? 😉

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     In eerste instantie het bestaande wegdek uiteraard, ik hou meer van stratencircuits. Maar ja als het asfalt vervangen moet worden dan ontkom je niet aan zeezand als ingrediënt voor asfalt. Ik denk dat we dan moeten stemmen waar we dat zand vandaan gaan vissen. Ik zou zeggen China. Die kunnen wel wat zeezand missen als compensatie voor dat smerige vreten van ze.

     Beantwoorden
     • Danny

      Waarom niet van onze kust? Al Gore’s Apeldoorn aan Zee lijkt mij wel wat. Nu is het elke keer zo’n tering end rijden…

      Beantwoorden
 • Dr Iglo

  In het oude rome kregen slaven zo’n 160 liter wijn per jaar, door goede prestaties meer.

  Wij zijn horigen, slaven met iets meer rechten. We mogen bezittingen hebben. Maar als je na gaat hoeveel er aan de strijkstok blijft hangen bij de overheid zodra je gaat werken… En daarna, met wat er over is als je accijns en btw gaat betalen, of zoiets als een parkeerpas, dan kom je er achter dat de overheid waarschijnlijk meer aan jou verdient dan jij zelf.

  Kapitalisme werkt niet zonder een grote onderlaag die niks te makken heeft. Onze overheid regelt dat netjes voor het stelsel van centrale banken. Dus het beste maar eens snoeien om te groeien. Klinkt al redelijk als mijn utopie.

  Beantwoorden
  • Jos

   Wie met weing geld te-vrede-n kan zijn is een rijk mens….

   Beantwoorden
  • Yoep

   haha. Jouw naam is 50.000 dollar waard, maar jij krijgt daar alleen een opleiding van om je zelf te ontwikkelen. Je krijgt geen geld hiervan omdat ze je naam gebruiken. Als je goed geld gaat verdienen gaat je naam geld generen (je naam krijgt meer waarde) die uitterraad bij hun in hun zak vloeit. Jij ziet hier niets van. Dat geheel heet nu de staatslening. Over deze staatslening zit 40% rente die dus aan de meesters betaald dient te worden. Die 40% word uiterraad door de burgers betaald. Daarom heb je ook een B’urger’ S’laven’ nummer.

   Klopt Jos, Als je met weinig kan toekomen heb je niet veel in je leven nodig. Alle overvloedige is ook materialistisch, dus donker.

   Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>