Mijn Utopia (column)

Abonneer
Abonneren op
37 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Vandaarver
4 jaren geleden

Goed artikel Micky. Ik heb 2 week terug lekker ontslag gepakt! Ik kan zolang voor een “baas” werken maar als het me de strot begint uit te hangen ben ik de kloten op. Achja.. kun je nog een keer flikken in de steigerbouw, werk zat in. Ik sta alleen dagelijks met oostblokkers te werken omdat blijkbaar alle stoere sportschoolboys de ballen niet hebben voor dit werk. Hierachie heb ik niks mee. Mensen die me vertellen wat en hoe ik iets moet doen ook niet. Samenwerken op een gelijk niveau waarin iedereen zijn eigen kwaliteiten en talenten kwijt kan is na… Lees verder »

Ikke
4 jaren geleden
Reply to  Vandaarver

Helemaal mee eens Vaanderver. Ik heb tot 2010 gewerkt bij toentertijd de post checue en girodienst (giro) later de Postbank en nu ING. Ja ik weet t werken voor de elite, ik wist toen niet beter en betaalde voor een laag opgeleide niet slecht. Daarna lange tijd in de ww en zelfs nog even in de bijstand gezeten. Ik zou voor geen goud meer terug willen naar zo’n type baan. Heb wel vrijwilligerswerk gedaan wat IK leuk vond vooral sociaal maatschappelijke werk. Sinds april een tijdelijke functie als facilitair medewerker bij een woonzorg voor ouderen. Is fysiek flink bikkelen en… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden

Top! ondanks de serieuze kant van deze kwestie moest ik even hard lachen…
Jouw utopische wereld zit wat in, iedergeval wat mij betreft de goede kant op.

Dirk
4 jaren geleden

Hey Micky, heerlijk lezen weeral! Ooit zei iemand tegen me: armoede is een lelijke ziekte. En dan ging het niet over geld, maar over geestelijke armoede. Die uitspraak is me altijd blijven inspireren. Ik kan me ook onnoemelijk druk maken in kuddevolk, dan heb ik zin om die mensen eens goed door mekaar te schudden. Ik heb het geluk in mijn leven te doen wat ik graag doe in m’n eigen zaak. Dat is iets wat ik graag deel en blijkbaar ook uitstraal. Delen vind ik fijn, want gedeelde vreugd is dubbele vreugd. Helaas wordt de uitgezonden boodschap niet altijd… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden

” ik zeg altijd maar zo: Mind Control werkt! (helaas wel…)”

En het bizarre is dan weer dat degenen die menen de mind van anderen menen te moeten controleren dus geen controle over hun eigen mind hebben, immers dan zouden ze het wel laten.

G-Man
4 jaren geleden

“No gods, no masters”. Een prima artikel waarmee ik mee resoneer Micky. F*k elke vorm van macht van jezelf aan iemand/iets anders geven.

Een utopia voor mij zal zijn wat mensen meemaken met bijna-doodervaringen. Voor mensen die niemand/niets kwaad doen de aangename toestand, voor de misdadigers een soort limbo.

Joost
4 jaren geleden
Reply to  G-Man

Maar als een ieder zijn eigen óh zo belangrijke taak speelt in dit leven op deze planeet….. wie doet dan goed of slecht? Alles is toch goed dan??

Jos
4 jaren geleden

Maar wie zijn de werkelijke zwakzinnigen in het hele verhaal en de huidige werkelijkheid? Dat zijn dan toch degenen die de zwakzinnigen in de uniformen, e.a.,betalen in hun levensonderhoud door zich te laten beroven, vernederen etc.? Zoals ik al eerder schreef, ” Wij voeren het monster wat ons opvreet” We doen het allemaal dus zelf, niemand anders is verantwoordelijk behalve wij zelf. Maar als ik zo eens om mij heen kijk, gaat het nog wel even duren voordat bij de meeste ‘d’n frank valt’. Tot dan; Stay Human, Goed geschreven Micky, tis doorgestuurd, eens zien of er reacties op komen.… Lees verder »

Gerben
4 jaren geleden

Ligt er wel aan wat de criteria van de walk of shame zijn
En wie ze opstellen
Als het de zelfde als nu zijn die de wetten bepalen
Pas ik liever

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Gerben

Door deze colum kwam dit terug in mijn mind.

https://youtu.be/KGiUn4W1HAs

Ze hadden best wel wat utopische ideetjes ?

Gerben
4 jaren geleden
Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Gerben

https://youtu.be/7cYN60Ow_94

En dit is geen geintje!
??

Gerben
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Laat wel de belachelijkheid van politiek zien
En waarom is dit geen nieuws
Zal regelmatig rede voor natianonaal nieuw zijn
Zo belachelijk als het is
Angst van de elitekliek

annemarie
4 jaren geleden

De Walk of shame? Mensen verbannen? Is dat niet precies wat er nu gebeurd? Dat bepaalde mensen bepalen dat anderen zich niet aan de regels/afspraken/wetten houden en daarvoor straf krijgen? Gaat dat niet net zo tegen ‘iedereen is vrij en eigen baas’ in als nu gebeurd? Wie bepaalt dat iemand zich niet aan de afspraken houdt? En wie bepaalt dat iedereen zich daaraan moet houden? Een democratisch besluit? Ik kon me wel vinden in de rest van het artikel, maar ik geloof niet in straffen of een recht uitoefenen over anderen. Ik geloof dat het ook anders kan, hoe, daar… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  annemarie

Als iedereen gewoon zijn leven leeft zónder daarbij anderen te kwetsen, hoeft niemand de Walk of Shame te lopen.
Helaas zijn er nog genoeg die bewust anderen kwetsen. Daarvoor is de WoS… 😉

annemarie
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Maar wie bepaalt dan dat er iemand gekwetst wordt? En moet je dan wederom niet kijken naar de oorzaak, waarom gebeurt zoiets ipv straffen? Ik vind elke straf door een ander mensonterend. Maar dat is vast persoonlijk 🙂

Danny
4 jaren geleden
Reply to  annemarie

Daar kun je lang over praten. In een ideale wereld zou iedereen het zelf voelen als hij/zij een ander gekwetst heeft. Volgens de Universele wetten zeg maar. Maar die ideale wereld hebben we niet. Natuurlijk moet je ook kijken naar de oorzaak, maar bij velen in de huidige samenleving hoef je niet eens te proberen die oorzaak aan te pakken, want het helpt toch niet. Mensen die mensen haten. Ook onderdeel van dualiteit. Ik vind anderen straffen in principe ook mensonterend, maar de psychopaat verwacht niet eens op een andere manier dan door straf aangepakt te worden. Niet vergeten dat… Lees verder »

Dries
4 jaren geleden

G-Man ,het is volgens mij zo dat je niet bijna dood bent,maar dood en weer terug stapt.Zo heb ik het ervaren,maar voor de rest,helemaal mee eens.Dat geldt trouwens ook voor de colum.
Dries.

Jos
4 jaren geleden

De « UTOPIE » bestaat niet, maar de weg ernaartoe maakt dat de mens minder horizontaal gebonden is aan de zwaartekracht, en kan leven en zich verlichten door naar de utopie te streven. De utopie is “de vanzelfsprekendheid” het ontegensprekelijke, het gemene gezond verstand, ‘le bon sens commun’, voor iedereen dus dezelfde utopie, maar de mens is een vrij wezen en dus elkeen kan de gemene vanzelfsprekenheid opzij schuiven en zijn persoonlijke vanzelfsprekendheid wordt dan zijn spoor! Dan blijven dus ook de gevolgen vanzelfsprekend die nu duidelijk zijn. Toch zullen politici en professoren nog in het materialistische spoor voortgaan en… Lees verder »

Trijntje
4 jaren geleden

He Micky, ik wil wel een poosje meedraaien in jouw Utopia. Het klinkt heel goed, maar zou het na een poosje niet saai worden? Daar heb ik moeite mee.
Als ik er goed over nadenk past de wereld mij prima zoals hij is: vol uitdagingen en mogelijkheden. Ja, ik ga toch voor de wereld zoals hij nu is.

Trijntje
4 jaren geleden

De tijd zal leren of het na zo’n 200 jaar toch niet een beetje saai is.

Maar dan heb ik moeite met de WoS en het paria-eiland. In het eerste geval staat er iets te vaak het woordje “moeten”. Dat woordje is uit mijn woordenboek verdwenen. En alle camera’s op het eiland, is dat een soort van leedvermaak?

Amilius
4 jaren geleden

Ervaar wat je wilt, zou de enige regel kunnen zijn.

Wat je een ander aandoet zal ook jouw ervaring zijn, is een redelijke aanvulling.
De wos zal hier zijn invulling kunnen hebben. Zo kan een ieder ervaren en leren hoe het is een ander iets aan te doen zonder het te doen, door gewoon naar de wos te gaan kijken.

mark
4 jaren geleden

wat als ik en 1000 andere houden van rondscheuren en een andwere groep van 1000 er daa reen hekel aan heeft. tsja iedereen kan zich wel ergens door gekwetst voelen. regels ontkomje niet aan Micky 😉 indirect is wos ook een regel. meerderheid wil niet zeggen dat ze dan gelijk moeten krijgen. dus eigenlijk leven we al in een utopia.. constant schipperen en pleasen 😉

Danny
4 jaren geleden

“Maak van heel Wallonië bijvoorbeeld een race circuit.”

Toch niet m.b.v. zeezand he…? 😉

Danny
4 jaren geleden

Waarom niet van onze kust? Al Gore’s Apeldoorn aan Zee lijkt mij wel wat. Nu is het elke keer zo’n tering end rijden…

Seth-3
4 jaren geleden
Dr Iglo
4 jaren geleden

In het oude rome kregen slaven zo’n 160 liter wijn per jaar, door goede prestaties meer. Wij zijn horigen, slaven met iets meer rechten. We mogen bezittingen hebben. Maar als je na gaat hoeveel er aan de strijkstok blijft hangen bij de overheid zodra je gaat werken… En daarna, met wat er over is als je accijns en btw gaat betalen, of zoiets als een parkeerpas, dan kom je er achter dat de overheid waarschijnlijk meer aan jou verdient dan jij zelf. Kapitalisme werkt niet zonder een grote onderlaag die niks te makken heeft. Onze overheid regelt dat netjes voor… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Dr Iglo

Wie met weing geld te-vrede-n kan zijn is een rijk mens….

Yoep
4 jaren geleden
Reply to  Dr Iglo

haha. Jouw naam is 50.000 dollar waard, maar jij krijgt daar alleen een opleiding van om je zelf te ontwikkelen. Je krijgt geen geld hiervan omdat ze je naam gebruiken. Als je goed geld gaat verdienen gaat je naam geld generen (je naam krijgt meer waarde) die uitterraad bij hun in hun zak vloeit. Jij ziet hier niets van. Dat geheel heet nu de staatslening. Over deze staatslening zit 40% rente die dus aan de meesters betaald dient te worden. Die 40% word uiterraad door de burgers betaald. Daarom heb je ook een B’urger’ S’laven’ nummer. Klopt Jos, Als je… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden