Waarom in godsnaam? (column)

Abonneer
Abonneren op
33 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Hans
4 jaren geleden

C.Castaneda is -destijds- behoorlijk zwaar aangepakt. Voor schrijfsels zoals deze : (xx) Om ons gehoorzaam te houden, en onderdanig en zwak heeft het roofdier iets ongelooflijks gedaan: ongelooflijk vanuit strategisch oogpunt. Maar het is een gruwelijke zet vanuit het standpunt van degenen die het ondergaan. Ze hebben ons hun geest (mind) gegeven! Hoor je wat ik zeg? De roofdieren gaven ons hun denkwijze, die onze manier van denken werd. (Don Juan Matus, Uit: The Active side of Infinity) Langzaam opgepeuzeld Als het waar is dat ze ons opeten, vroeg Carlos, hoe doen ze dat dan? Don Juan legde uit dat… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Hans

Oh…

Elles
4 jaren geleden
Reply to  Hans

Bedankt, ik was dit boek helemaal vergeten, fijn dat je mij daar aan herinnerd

4 jaren geleden
Reply to  Hans

De Gnostici noemden deze ‘roofdieren’ Archonten. Het (synthetisch) universum als voedselpiramide met de Demiurg (Jahweh/Jehovah)bovenaan de piramide die gevoed wordt door organische energie (biofotonen), voornamelijk onder vorm van extreme emoties en negatieve gedachtevormen (loosh energy) die mensen dagelijks produceren onder invloed van de matrixsystemen. Althans, dat is een mogelijk verhaal. Enerzijds jammer dat mensen als Marcel Messing, Martijn, Johan en anderen hier telkens bekritiseerd worden. Iedereen draagt een stukje van de waarheid mee en is op weg (naar Thuis) en volgt een uniek pad. Wanneer we samenwerken kunnen we de puzzel maken, bij (ver)oordelen nemen we de afslag en omweg… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden

Men krijgt het letterlijk op een presenteerblaadje en nog wilt geen hond ervan weten:

“God schiep de mens naar zijn eigen evenbeeld”

Wat dus in het gewone Nederlands betekent dat inderdaad Micky,, ieder één zijn/haar eigen god is.

Vraag blijft dan; waar is het mis gegaan???

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Die vraag vind ik persoonlijk niet eens zo interessant, Jos, want…verleden…
Maar wil je toch een antwoord op waar het “mis” * is gegaan, dan is dat al heel lang geleden zoals je zelf ook wel weet en het is sinds die tijd alleen maar meer “mis” * gegaan.

* “Mis” omdat we hier zelf voor gekozen hebben. We zijn waar we moeten zijn en hoe we moeten zijn. Ieder in zijn/haar eigen rol.

Het gaat zoals het gaat en het is goed, zei mijn God tegen mij 😉

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Een mens die zich tot God verklaart is als een schaap die mens wil zijn.
Allebei om onder hun situatie vandaan te komen.
Maar schaap is schaap en mens is mens, beide individueel in de creatie van het leven.

Wat zeg nu eerlijk zelf benoemde God die je bent…is dit alles wat je er mee doet, met je God zijn? Is dit je perfectie?
Als God maak je er een behoorlijk zooitje van.
Gvd

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Dus Jos, wij net zoveel god als de selfproclaimed gods. Enkel we zijn het vergeten en worden gebruikt doormiddel van onze onwetendheid…
Ik erken maar 1 god en dat ben ikzelf, en zo zou iedereen zichzelf ook moeten zien.

Danny
4 jaren geleden

Klasse column weer, Micky.

Zelf ben ik ook reeds lang geleden gestopt met het op een voetstuk plaatsen van anderen.
Het was gewoon niet logisch meer om iemand daarop te zetten alleen omdat iemand ergens heel goed in is.
Op de één of andere manier voelen al die “aardse” zaken om iemand te verafgoden heel onbelangrijk. Daar wil ik bepaalde prestaties niet mee bagatelliseren, maar het is gewoon altijd een gevoel geweest dat het om heel andere zaken draait. De zaken waar jij als één van de weinigen over schrijft bijvoorbeeld.

Elles
4 jaren geleden

Raak stukje Micky. Helaas zijn veel geloven door overheid en kerk vervormd tot een Houden jullie ze arm, dan houden wij ze dom. Het esoterisch christendom gaat uit van het goddelijk binnenin de mens. Het is niet voor niets dat er 1,5 miljoen Katharen zijn afgeslacht door het reguliere christendom, want zij vormen een bedreiging voor het gezag.

Elles
4 jaren geleden
Reply to  Elles

Ik begrijp ook de verafgoding van het Konings Huis niet, sla de geschiedenis er op na, het waren/zijn afpersers, verkrachters, moordenaars enz. al hun zonden worden hen vergeven door de massa, want het is toch leuk?

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Elles

Die verafgoding van het koningshuis is toch niet zo moeilijk te begrijpen? Van kleins af aan worden kinderen suf geluld over geschiedenis. Koning, keizer, admiraal. Weet ik het allemaal.
Hoog op hun troon, uitkijkend over het geïndoctrineerde volk, zogenaamd wakend over hun “onderdanen”.
Daarbij opgeteld dat mensen afgeleerd is om zelf na te denken.
1+1=2 -> verafgoding.

Elles
4 jaren geleden

Bij mijn weten mochten zij geen geweld gebruiken, van offers bij Katharen heb ik nog nooit gehoord.

Amilius
4 jaren geleden

Vergeet God en zijn kornuiten nou maar. We doen al jaren aan telefoon-eren. En dat maakt er een super entiteit van. Van 1G naar 5G-od En dat is fijn, want we willen hoger trillen. Elkaar ontmoeten via 5G-od is ons heiligdom aan het worden.haleluja! En er zijn meerdere om mij heen geweest met een God complex, maar ik zoek ze niet meer op in parnassia. En parnassia de hemel van de goden is te klein voor deze wereld,dus moeten we naar de hel. Geen van alle had meer dan 10 aanbidders trouwens. Ik ik zeg dat niemand op aarde dat… Lees verder »

Seth-3
4 jaren geleden

Leuke aanvulling op het artikel ‘Het godprogramma’. Ja velen hebben allerlei geloven, denken dat ze de waarheid weten maar weten in principe niks. Ik merk het aan mezelf dat het idioot voor woorden is om iets op te zoeken om als een ‘god’ te vereren, ik vraag mijeigen af hoe het komt dat mensen iets moeten hebben wie ze kunnen volgen/aanbidden. Het kan een ouder-complex zijn dat je als mens ontwikkeld, om ergens tegenop te kijken die er voor je is, of die je als voorbeeld kan gebruiken. Hier een video over deze hypothese: https://m.youtube.com/watch?v=Lqi6vvwmLOw En Amilius vanwaar je frustraties… Lees verder »

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Seth-3

Ehh, verdiep je eens in Graham Hancock, er staat genoeg op youtube Hij is meer een onderzoekjournalist die alles wetenschappelijk benaderd.
Dan zie je dat religie en wetenschap zeker wel samengaan en hoef je niet te kiezen. Goode, George, Wilcock enz. zou ik wel met een korrel zout nemen…

Seth-3
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Thanks Sebas36, ik heb van Hancock gehoord maar had nooit in zijn boeken of video’s verdiept.
Ga ik eens meer doen dan maar als ik er erg in heb.

Helaas zijn er ook tegenstanders die zeggen dat Graham’s werk thuishoort bij fantasie of pseusogeschiedenis..

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Seth-3

MSM wetenschappers met hun dogma’s ja, Hancock legt gewoon feiten en onderzoek resultaten neer van anderen en je kan voor jezelf bepalen of je ermee resoneert. De doel van zijn werk is je je eigen mening vormt op basis van feiten.

Johan
4 jaren geleden

Goed artikel micky! Ik persoonlijk heb er niks meer mee met godheden. Alhoewel ik wel geïndoctrineerd was door mijn ouders en rond mijn 17 a 18 jaar zelf begon af te vragen wat nou de waarheid is voor mezelf. En ben tot conclusie gekomen dat ieder van ons uniek is en multi dimensionaal wezen van het licht is met een ziel. We zijn Zoveel meer dan de term god we zijn ondeindig in alles. Termen als god&duivel behoren tot 4D dualisme en ze vullen elkaar aan balans en het is er om een verdeel en heers spelletje te kunnen spelen… Lees verder »

Johan
4 jaren geleden

Datgene waar je aandacht op richt wordt groter klinkt vrij logisch waar je dan op moet focusen jezelf.

Seth-3
4 jaren geleden
Reply to  Johan

Klinkt als LoA. Ik heb het ondervonden dat dat complete bullcrap is.

Johan
4 jaren geleden
Reply to  Seth-3

Verklaar je nader. Ik heb het namelijk nog nooit van loA gehoord geen idee wat je ermee bedoelt. Ik heb het ff gegoogled maar ik wordt er niet wijzer op.

4 jaren geleden
Reply to  Johan

Law of attraction?

Seth-3
4 jaren geleden
Reply to  Johan

Law of attraction ja wat Michelle zegt.

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Seth-3

Wat is er mis met focussen op jezelf?

Seth-3
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Niks mis met aandacht besteden aan jezelf. Maar de bewoording kwam het net over als loa, van als je je gedachten ergens op focused dat gebeurt het wel, of komt het wel op je pad. Helaas werkt dat zo niet.

Misschien heb ik het verkeerd begrepen.

Johan
4 jaren geleden
Reply to  Seth-3

Zo bedoelde ik het ook niet. Wat ik ermee wilde zeggen is dat je beter op je multi dimensionale zelf zou moeten focusen in plaats van externe dingentjes buiten jezelf zoals het duister/god/duivel etc etc…

Seth-3
4 jaren geleden
Reply to  Johan

Dan begrijp ik het.

Sommige zeggen dat buiten binnen is en andersom.

Dat wat extern word waargenomen allemaal intern is.

Dus zonder de wereld ben je er niet, en zonder jou geen wereld en dat die twee één zijn.

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Seth-3

David Icke
What Do We Know? – David Icke
https://www.youtube.com/watch?v=PUaaSb1rcH4

Wat is consciousness/ bewustzijn?

4 jaren geleden

Als iedereen zijn/haar godsbeeld heeft geschapen en hier bij blijft, kan er nooit eenheid ontstaan. Pas als men deel uitmaakt van de werkelijkheid die hier ook is en dit beleeft, kan men door samenwerking tot iets komen. Vrede door onderwerping zal hierbij tot niets leiden, want het ontkent het werkelijke transcendente,