‘The App 4 You’ maakt privacy schendende apps

( 17 )
 • G-Man

  Schandalig zeg. Mensen hebben geen schaamte als het gaat om geld verdienen. Goed Mick dat je lui als André Vredeveld exposed, het zijn parasieten van de samenleving. Dan maar geen app..

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Precies, dan maar geen app. Privacy en vertrouwen gaan bij mij boven bijna alles. Wat ben ik toch een nobel ventje 😉

   En hij is lekker binnengekomen als je via Google nu zoekt op The App 4 You staat het artikel bij mijn zoekopdracht nu op nummer 3 in de lijst 🙂

   Beantwoorden
 • Amilius

  Al doende leert men.
  Fijn dat je dit licht brengt,
  “Het gemak dient de mens” was het ooit, nu dient het big brother. En wat hebben ze het makkelijk. De voorwaarden van zo’n app zijn vaak niet te overzien. Wat te doen als je een app moet installeren waar je niet onderuit kan? B.v van je bank.
  Het is echt opletten in deze moderne jungle.

  Beantwoorden
 • Sebas36

  Een data broker dus…
  Ik kan met mijn android tel. die cretendenties afschermen per app (rootacces)

  Trouwens echt slim is André Vredeveld niet, na 2 minuten heb ik zijn 06 al gevonden en zijn huisadres.. 😛

  Beantwoorden
  • Sebas36

   Wat d8 je hiervan Mickey http://beta.tunein.com/broadcasters/

   Deze radio/podcast app gebruik ik op mijn Android telefoon en PC. Beschikbaar voor Android Iphone en windows phone app. Meerdere smart tv’s enz. HD kwaliteit…

   Echt een waslijst aan zenders ook alle Nederlandse zenders en bakken met podcast’s, ik weet niet of het wat kost voor de broadcaster. Ik heb de betaalapp zonder reclame… Dus kan best dat het voor de broadcaster gratis is.
   Mischien is dit wat?
   Oh ja, er is ook een mogelijkheid om oude podcast’s toe te voegen…

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Is wellicht een optie.

    Om welke toestemmingen vraagt die app op jouw toestel Sebas, kan je dat zien?

    Beantwoorden
 • Sebas36

  Ja, en dit zijn zaken die nodig zijn voor de app optimaal te laten draaien. Niet voor je gegevens. Ik zal ook gelijk er even bijzetten waarom de app die nodig heeft…

  -Geschatte locatie (netwerk gebaseerd)
  Dit is zodat de app weer wat voor een suggesties voor zenders hij kan doen gebaseerd op een globale locatie. Een radiozender uit china Bijvoorbeeld heb je geen reet aan.

  -Inhoud van SD kaart aanpassen.
  Dit is om zenders te bufferen, maar je kan ook podcast e.d. lokaal opslaan vanuit de app voor lokaal gebruik zonder internet. (normaal voor een muziek/radio app

  -Account’s op het apparaat vinden.
  je kan evt koppen aan een google of facebook account. (hoeft niet trouwens als iemand dat niet wil)

  -Facturingsservice google play store
  (ook heel normaal)

  -Koppelen met bluetooth apparaten.
  (ook normaal, handig ook want in de auto en truck kan ik de app besturen met de radio knoppen op het stuur!

  -Uitvoeren bij opstarten.
  Deze functie is niet echt nodig, maar de app killer van me virusscanner legt die gelijk plat. (reden voor direct opstarten is dat de app sneller klaar is, maar is niet nodig)

  -Slaapstand voorkomen. (enkel als de app aanstaat)
  Ook normaal, zodat wat je luistert niet stopt als je beeldscherm uit is. Wat bijvoorbeeld wel gebeurd als je youtube app kijkt/luistert.

  Veilige app, hun verdienen al genoeg met inkomsten van gebruikers…
  Voor de rest hele normale app communicatie vereisten…

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Oke thanks voor het op/uitzoeken!

   Ik ben momenteel bezig om onze stream ergens anders te hosten. Zoals waarschijnlijk al tussen de regels doorsijpelt in bovenstaand artikel is dat mijn band met onze technicus en zijn schijterige linux radio tools stream server ernstig bekoeld is (laat ik het netjes houden). NetNietLive wordt dus weer sort of onafhankelijk. Als we alles weer up and running hebben (eigen stream) dan gaan we denk ik wel even verder zoeken naar dit soort dingen. Want dat kan dus ook onze naamsbekendheid vergroten. Sorry voor my overmatig much aan English words trouwens. 😉

   Beantwoorden
  • Sebas36

   Lang niet zo uitgebreid als zijn lijstje, trekt ook je telefoon accu goed leeg.
   (ik heb hem niet gedownload btw.)
   Je ontplofte trouwens in je collum met SD kaart aanpassen, maar dat is heel normaal voor buffering en bv podcast’s wissen en opslaan vanuit de app.

   Maar als er dingen bij zitten met full network acces en Camera? Dan zou ik me wel achter me oren gaan krabben ja…

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    De optelsom deed mij ontploffen, al die dingen bij elkaar opgeteld maken het een gedrocht van een app.

    Beantwoorden
 • Sebas36

  Het valt me ook ap dat steeds meer Youtubers naar https://www.patreon.com overstappen door het gezeik met youtube. Ook is daar een Donatie systeem beschikbaar op basis van abonnementen van gebruikers. Misschien een Idee?

  Youtube blokt momenteel heel veel alternatieve content, zelfs met abonnementen op sommige kanalen komen zie niet eens in mijn feed terug en ik moet echt naar de kanalen toegaan om de nieuwste tubes te zien…

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   YouTube zijn inderdaad schavuiten. Heb ze van het weekend erop betrapt dat ze/of de AI of het algoritme van ze onze laatste uitzending de bezoekersaantallen hebben gemanipuleerd. Vrijdagnacht hadden 62 mensen de video bekeken. Zondagnacht stond de teller nog steeds op 62. Dat heb ik wel vaker meegemaakt, ook aantal likes wat opeens verdwijnt. Maar het is verder geen verdienmodel voor ons YouTube, dus ze doen verder maar, mij gaat het toch niet om de bezoekersaantallen. Als mensen ons moeten vinden dan vinden ze ons. En verder is voor ons als radio mond op mond reclame en delen via de sociale media van belang. Beiden gebeuren nauwelijks, maar wie weet komt dat ooit nog. Het zou voor ons fijn zijn als luisteraars van ons anderen gaan spammen met onze uitzendingen. Onder Micha Kat’s zijn radioshow bijvoorbeeld op YouTube, of in reactiemogelijkheden bij andere sites, op d’n facebag of via Twitter, op forums, enzovoorts. Daar moeten wij het eigenlijk van hebben, helaas gebeurt dan amper. Waarschijnlijk doen we het nog niet goed genoeg om mensen te overtuigen reclame voor onze show te maken 🙂

   Beantwoorden
  • Dr Iglo

   YouTube is al jaren dubieus, ze doen bv aan ‘ shadow banning ‘ – dat is gebruikers hun comments bij videos laten zien, maar niemand anders ziet ze omdat YT jou als gebruiker als onwelgevallig beschouwd. Je ziet pas wat er aan de hand is als je uitlogt of als iemand je er op wijst.

   En laat ik maar niet beginnen over censuur. Doen ze al jaren, hier is een recent artikel:

   http://www.wsws.org/en/articles/2017/07/27/goog-j27.html

   Fijn, die algoritmes. Wat voor algoritmes zou André draaien om de gebruikerservaring te optimaliseren?

   Beantwoorden
 • Dr Iglo

  Ik schrijf m’n apps vooral zelf, hobby, geen diplomas dus geen werk er in. Een stream app heeft maar één permissie nodig: full internet access.

  Dus een stream app hoeft helemaal geen SD card access te hebben. Wel als je bv databases gaat wegschrijven (waar is dat goed voor?).

  De NNL Radio app wil zgn de beste gebruikerservaring bieden, maar als zijn SSL connectie mijn batterij leeg zuigt dan gaat het hard met mijn batterij. Dan beleef ik een minne ervaring. Zeker omdat potentieel mijn camera gebruikt wordt om bij The App 4 You de kas te spekken (is het daarom maar 4,50?).

  Daarnaast, NNL heeft niet om camera toegang en flashlight gevraagd. Of de vibrator. Of de phone home naar de app seller.

  In de privacy policy van The App 4 You staan overigens nog wat opmerkelijke dingen, zoals facebook mining en met wie de verzamelde info allemaal gedeeld kan worden.

  Beantwoorden
  • Sebas36

   Als ik SD opslaan via root acces de SD toegang uitschakel buffert hij niet meer en kan geen streams meer opslaan. In aanpassing want in de vorige android versie hadden ze dit uitgeschakeld juist voor dit soort misbruik…
   Omdat ik root acces heb kan ik dit ook testen, de android op mijn laptop (main windows) gaat anders met deze acces defenities om dan mijn android telfoon met de laatste updates.
   App4U is gewoon oplichting, dat is wel duidelijk, toegang tot dingen die er totaal niet toe doen.. (toegang tot bekende Exploid’s ja) waar FB ook gebruik van maakt…

   Beantwoorden
   • Dr Iglo

    Ik had het niet over de Fail 4 You App, maar over een stream app in het algemeen. In Android taal: Je opent een datastream op een URI en die koppel je aan de native player.

    Geen bestandtoegang nodig. Voor streamen werkelijk waar maar 1 permissie nodig: Full internet access. Om de datastream op te halen.

    Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>