‘The App 4 You’ maakt privacy schendende apps

Abonneer
Abonneren op
16 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
G-Man
3 jaren geleden

Schandalig zeg. Mensen hebben geen schaamte als het gaat om geld verdienen. Goed Mick dat je lui als André Vredeveld exposed, het zijn parasieten van de samenleving. Dan maar geen app..

Amilius
3 jaren geleden

Al doende leert men.
Fijn dat je dit licht brengt,
“Het gemak dient de mens” was het ooit, nu dient het big brother. En wat hebben ze het makkelijk. De voorwaarden van zo’n app zijn vaak niet te overzien. Wat te doen als je een app moet installeren waar je niet onderuit kan? B.v van je bank.
Het is echt opletten in deze moderne jungle.

Sebas36
3 jaren geleden

Een data broker dus…
Ik kan met mijn android tel. die cretendenties afschermen per app (rootacces)

Trouwens echt slim is André Vredeveld niet, na 2 minuten heb ik zijn 06 al gevonden en zijn huisadres.. 😛

Sebas36
3 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Wat d8 je hiervan Mickey http://beta.tunein.com/broadcasters/

Deze radio/podcast app gebruik ik op mijn Android telefoon en PC. Beschikbaar voor Android Iphone en windows phone app. Meerdere smart tv’s enz. HD kwaliteit…

Echt een waslijst aan zenders ook alle Nederlandse zenders en bakken met podcast’s, ik weet niet of het wat kost voor de broadcaster. Ik heb de betaalapp zonder reclame… Dus kan best dat het voor de broadcaster gratis is.
Mischien is dit wat?
Oh ja, er is ook een mogelijkheid om oude podcast’s toe te voegen…

Sebas36
3 jaren geleden

Ja, en dit zijn zaken die nodig zijn voor de app optimaal te laten draaien. Niet voor je gegevens. Ik zal ook gelijk er even bijzetten waarom de app die nodig heeft… -Geschatte locatie (netwerk gebaseerd) Dit is zodat de app weer wat voor een suggesties voor zenders hij kan doen gebaseerd op een globale locatie. Een radiozender uit china Bijvoorbeeld heb je geen reet aan. -Inhoud van SD kaart aanpassen. Dit is om zenders te bufferen, maar je kan ook podcast e.d. lokaal opslaan vanuit de app voor lokaal gebruik zonder internet. (normaal voor een muziek/radio app -Account’s op… Lees verder »

Sebas36
3 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Lang niet zo uitgebreid als zijn lijstje, trekt ook je telefoon accu goed leeg.
(ik heb hem niet gedownload btw.)
Je ontplofte trouwens in je collum met SD kaart aanpassen, maar dat is heel normaal voor buffering en bv podcast’s wissen en opslaan vanuit de app.

Maar als er dingen bij zitten met full network acces en Camera? Dan zou ik me wel achter me oren gaan krabben ja…

Sebas36
3 jaren geleden

Het valt me ook ap dat steeds meer Youtubers naar https://www.patreon.com overstappen door het gezeik met youtube. Ook is daar een Donatie systeem beschikbaar op basis van abonnementen van gebruikers. Misschien een Idee?

Youtube blokt momenteel heel veel alternatieve content, zelfs met abonnementen op sommige kanalen komen zie niet eens in mijn feed terug en ik moet echt naar de kanalen toegaan om de nieuwste tubes te zien…

3 jaren geleden
Reply to  Sebas36

YouTube is al jaren dubieus, ze doen bv aan ‘ shadow banning ‘ – dat is gebruikers hun comments bij videos laten zien, maar niemand anders ziet ze omdat YT jou als gebruiker als onwelgevallig beschouwd. Je ziet pas wat er aan de hand is als je uitlogt of als iemand je er op wijst.

En laat ik maar niet beginnen over censuur. Doen ze al jaren, hier is een recent artikel:

http://www.wsws.org/en/articles/2017/07/27/goog-j27.html

Fijn, die algoritmes. Wat voor algoritmes zou André draaien om de gebruikerservaring te optimaliseren?

3 jaren geleden

Ik schrijf m’n apps vooral zelf, hobby, geen diplomas dus geen werk er in. Een stream app heeft maar één permissie nodig: full internet access. Dus een stream app hoeft helemaal geen SD card access te hebben. Wel als je bv databases gaat wegschrijven (waar is dat goed voor?). De NNL Radio app wil zgn de beste gebruikerservaring bieden, maar als zijn SSL connectie mijn batterij leeg zuigt dan gaat het hard met mijn batterij. Dan beleef ik een minne ervaring. Zeker omdat potentieel mijn camera gebruikt wordt om bij The App 4 You de kas te spekken (is het… Lees verder »

Sebas36
3 jaren geleden
Reply to  Dr Iglo

Als ik SD opslaan via root acces de SD toegang uitschakel buffert hij niet meer en kan geen streams meer opslaan. In aanpassing want in de vorige android versie hadden ze dit uitgeschakeld juist voor dit soort misbruik…
Omdat ik root acces heb kan ik dit ook testen, de android op mijn laptop (main windows) gaat anders met deze acces defenities om dan mijn android telfoon met de laatste updates.
App4U is gewoon oplichting, dat is wel duidelijk, toegang tot dingen die er totaal niet toe doen.. (toegang tot bekende Exploid’s ja) waar FB ook gebruik van maakt…

3 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Ik had het niet over de Fail 4 You App, maar over een stream app in het algemeen. In Android taal: Je opent een datastream op een URI en die koppel je aan de native player.

Geen bestandtoegang nodig. Voor streamen werkelijk waar maar 1 permissie nodig: Full internet access. Om de datastream op te halen.