Giftige eieren, verboden bramen & zure komkommers (column)

27 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
guuz
4 jaren geleden

Fijne vakansie….

guuz
4 jaren geleden

NNL….

Akky van der Veer
4 jaren geleden

Paniekzaaierij, dat is de afleiding van waar het werkelijk om gaat. Dank je wel, Micky, ik steek veel van je op en probeer ‘cool’te blijven.

Dr Iglo
4 jaren geleden

De betreffende boeren doen net alsof ze slachtoffer zijn, maar hoe werkte het?

Met legale middelen bleef een stal 3 maanden schoon, in de warme zomerdag maar 6 weken. Maar als het bedrijfje uit Barneveld was komen schoonmaken was de stal 6 maanden vrij van bloedluis.

Er is dus gewoon weer gekozen voor het geld

Amilius
4 jaren geleden

Bramen, rozenbottels, duindoorn, orginele superfoods uit de lage landen. En we mogen er niet aanzitten. Koop maar dure smerige goji bessen voor de hoogste prijs, die ook nog eens onder zware milieu belasting tot je komt. Krijg de focking klere! Ik pluk gewoon, en omdat ik gezond ben kan ik ook hard rennen, succes boswachtertje. Ik hoop dat je longen inklappen in de achtervolging. Ik moet bij dit alles denken aan dit filmpje van max igan waarin hij het heeft over de magie van worden en het spellen. Echte en directe mind control. https://youtu.be/nLtFik-CjiE Wees er als de kippen bij… Lees verder »

joepiejee
4 jaren geleden

Wie weet hoe lang al we die zgn giftige eieren al niet geslikt te hebben

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  joepiejee

De scam schijnt al een ruim een jaar te spelen…

Dr Iglo
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Precies, het gif (schoonmaakmiddel) wordt al een tijdje gebruikt, dus maar beter niet beginnen over schadeclaims door de consument. Er liggen vast wel eieren bij de super die kosher zijn, maar de rabbi was er vast niet bij toen dit gebeurde: “Het zou volkomen veilig zijn. De kippen mochten tijdens het spuiten in de stal blijven, maar de mannen van Chickfriend droegen gasmaskers.” http://www.gelderlander.nl/binnenland/chickfriend-kocht-fipronil-als-fypro-rein~ac5a3b0b/ En het zal ook niet veranderen in de voedselindustrie, het is als alle industrie: Vooral aan jezelf denken, en niet aan de consument. De belgen zijn wel van oudsher goed vertegenwoordigd in de voedselmaffia. Wat eten… Lees verder »

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Dr Iglo

Die schadevergoeding zou het rijk moeten betalen. Die keet van een van de eigenaren geef ik nog geen 180.000 voor. Die hebben geen nagel aan hun reet te krabben joh. Op de vakbeurs hielden ze vol dat ze het effect bereikten door gebruik te maken van een eigen mix van esterische oliën. Maar wat het precies was wilden ze niet zeggen. De kippenwereld in Barneveld is vrij klein, de boeren hadden ook niet gedacht dat iemand zo dom zou zijn. Iedereen weet dat die beesten net sponzen zijn. Alles wat er boven inkomt gaat er met het ei weer uit.… Lees verder »

only you
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Zal de overheid vergoeden als het weer 50jaar verder is, zie claims Indonesië?
Doel is uiteindelijk bereikt, de grote schoonmaak?

Trijntje
4 jaren geleden

De eieren mag je niet eten, maar hoe zit het dan met de kippen? Die zitten niet vol met het gif?

Ik eet mijn eitje en mijn stukje kip op zijn tijd en verder ben ik een oprechte stroper, pluk, raap en oogst veel van wat ik in de natuur kan vinden. Alleen voor eigen gebruik en zorg dat er genoeg overblijft voor plant, dier en andere mensen.

annemarie
4 jaren geleden
Reply to  Trijntje

Die (miljoenen) kippen worden de komende tijd allemaal geruimd…

Danny
4 jaren geleden
Reply to  annemarie

Zonder enige schroom.

Niet te bevatten…

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Trijntje

Je mag gewoon eieren eten hoor, in Nederland is dit goed geregeld. Op ieder ei staat een stempel en zegt precies waar het ei vandaan komt. Via de website van het NVWA kan je de ei-codes checken. De kippen zitten vol gif, na een jaar kunnen ze gifvrij zijn maar dan is de boer al falliet. De eerste boer is trouwens al falliet, dit kost een boer gemiddeld een 1 ton (100.000) per maand. Vroeger ging ik altijd met moeders fietsen en dan gingen we bramen plukken en jam en siroop thuis ervan maken, varens meenemen voor in de tuin… Lees verder »

Monique
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Ja daar zit ook wel weer wat in Sebas. Misschien gewoon een verbod op Turken doen dan 😉

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Ik ken goede ik en slechte, beste kameraad van me vader een Nederlander woont samen met een Koerdische ENG/NL lerares in Bursa. ben er wel eens op vakantie/visite geweest.
Je schrikt je rot wat je daar langs de weg buiten de stad maar ook in de stad ziet. Totaal geen respect voor omgeving en de natuur… Sommige zou je moeten verbieden ja. Doet Erdogan toch ook? Wel op hele andere gronden daarnietvan. [sarcasme off]

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Dat geldt niet alleen voor Turken/Turkije…

Monique
4 jaren geleden

Het lijkt erop dat de netten zich aan het sluiten zijn. Al die dingen die we niet meer mogen. Een boete op bramen plukken? Dit is regelrecht gestoord. We zouden verdomme massaal de straat op moeten net als in de jaren 80 maar nee hoor, we blijven allemaal braaf op onze reet zitten. We lijken wel een stelletje dodo’s. Soms maak ik me echt serieus zorgen. Komt het nog wel goed? Ik voel me ontzettend bevoorrecht dat wij op een plek wonen waar we nog enigszins vrijheid hebben. Maar misschien is dat ook niet meer voor lang. Niemand mag meer… Lees verder »

Monique
4 jaren geleden

En inderdaad..arme kippen!

Theo Thuis
4 jaren geleden

Volgens mij is het ook een proefballonnetje Micky, eentje die ze geen windeieren zal leggen. Afgelopen week waren de schappen met eieren vol, blijkbaar is de massa weer goed gehersenspoeld en weinig mensen durven nog een eitje aan te schaffen. Denk dat dit geklutste eierverhaal past in het aantrekken van het spinnerag van het web. De AI is inmiddels zo perfect, dat ze de strijd open en bloot aan kunnen gaan met de vrije media. Je ziet daar de laatste maanden een sterke terugloop van de bezoekersaantallen. Vooral nieuwe bezoekersaantallen lopen sterk terug, doordat de zoekmachines alle alternatieve resultaten wegfilterd.… Lees verder »

Trijntje
4 jaren geleden

Heeft er iemand de wet gelezen? De ellende met wetten is dat er altijd zoveel verwijzingen in staan, maar voor zover ik het begrepen heb is er bij die wet een lijst met planten opgenomen waar je vanaf moet blijven. De zg Rode Lijst, daarop staan de namen van planten die ernstig bedreigd zijn en nog maar zeldzaam zijn in Nederland. De enige braamsoort die daarop staat is de Steenbraam. Natuurlijk zitten er bij alle wetten ook addertjes onder het gras. De provincies kunnen eigen wetten hanteren en er is ook nog zoiets als een plaatselijke verordening. Verder is elk… Lees verder »

Trijntje
4 jaren geleden

Oeps, ik ben duidelijk niet over al mijn trauma’s heen. De wetten en regeltjes en de manier waarop ze geïnterpreteerd worden raken een behoorlijk pijnpunt. Iets om ever na te denken.

Gerben
4 jaren geleden

Zielige boeren eerst vliegen er grieperige vogels boven hun bedrijf
Moesten ze opgehokt worden met bloedluismtotmgevolg in de krappe hokken
Nu dit weer
Maar ik ken. Iemand die 20 eieren per dag eet dan word het pas schadelijk
Boeren worden uitgedund en de consument vind het prima als
De Prijs maar laag blijft
Kunnen we wel voedselbossen gaan aanleggen maar als je niet oogsten mag wat voor zin heeft het

Jos
4 jaren geleden

En niets over al die legkippen die vol met fiproline en ander gif in de winkelschappen terecht komen???

Sebas36
4 jaren geleden

And the plot thickens, nu is er bekend geworden dat de NVWA het al wist in September en toen was het ook ook al gemeld door de pluimveehouders. Onder druk van het OM (openbaar ministerie) stil is gehouden tot nu in het ‘kader’ van het onderzoek. Dus voor het OM is het onderzoek belangrijker dan de volksgezondheid. Ik was deze week 2 dagen in Belgie en 1 in Duitsland, nagenoeg iedere radio nieuws uitzending word over de Fipronil gesproken en ook in de buitenlandse politiek en spreken schande van de rol van het Nederlandse OM en de NVWA. Naast Nederland,… Lees verder »