Giftige eieren, verboden bramen & zure komkommers (column)

( 27 )
 • guuz

  Fijne vakansie….

  Beantwoorden
 • guuz

  NNL….

  Beantwoorden
 • Akky van der Veer

  Paniekzaaierij, dat is de afleiding van waar het werkelijk om gaat. Dank je wel, Micky, ik steek veel van je op en probeer ‘cool’te blijven.

  Beantwoorden
 • Dr Iglo

  De betreffende boeren doen net alsof ze slachtoffer zijn, maar hoe werkte het?

  Met legale middelen bleef een stal 3 maanden schoon, in de warme zomerdag maar 6 weken. Maar als het bedrijfje uit Barneveld was komen schoonmaken was de stal 6 maanden vrij van bloedluis.

  Er is dus gewoon weer gekozen voor het geld

  Beantwoorden
 • Amilius

  Bramen, rozenbottels, duindoorn, orginele superfoods uit de lage landen.
  En we mogen er niet aanzitten.
  Koop maar dure smerige goji bessen voor de hoogste prijs, die ook nog eens onder zware milieu belasting tot je komt.
  Krijg de focking klere!
  Ik pluk gewoon, en omdat ik gezond ben kan ik ook hard rennen, succes boswachtertje.
  Ik hoop dat je longen inklappen in de achtervolging.

  Ik moet bij dit alles denken aan dit filmpje van max igan waarin hij het heeft over de magie van worden en het spellen. Echte en directe mind control.
  https://youtu.be/nLtFik-CjiE

  Wees er als de kippen bij en
  pluk de dag zolang het nog legaal is.

  Beantwoorden
 • joepiejee

  Wie weet hoe lang al we die zgn giftige eieren al niet geslikt te hebben

  Beantwoorden
  • Sebas36

   De scam schijnt al een ruim een jaar te spelen…

   Beantwoorden
   • Dr Iglo

    Precies, het gif (schoonmaakmiddel) wordt al een tijdje gebruikt, dus maar beter niet beginnen over schadeclaims door de consument.

    Er liggen vast wel eieren bij de super die kosher zijn, maar de rabbi was er vast niet bij toen dit gebeurde:

    “Het zou volkomen veilig zijn. De kippen mochten tijdens het spuiten in de stal blijven, maar de mannen van Chickfriend droegen gasmaskers.”

    http://www.gelderlander.nl/binnenland/chickfriend-kocht-fipronil-als-fypro-rein~ac5a3b0b/

    En het zal ook niet veranderen in de voedselindustrie, het is als alle industrie: Vooral aan jezelf denken, en niet aan de consument. De belgen zijn wel van oudsher goed vertegenwoordigd in de voedselmaffia. Wat eten kippen? Juist, ze eten vermalen kippen.

    Beantwoorden
    • Sebas36

     Die schadevergoeding zou het rijk moeten betalen. Die keet van een van de eigenaren geef ik nog geen 180.000 voor.
     Die hebben geen nagel aan hun reet te krabben joh.

     Op de vakbeurs hielden ze vol dat ze het effect bereikten door gebruik te maken van een eigen mix van esterische oliën. Maar wat het precies was wilden ze niet zeggen.

     De kippenwereld in Barneveld is vrij klein, de boeren hadden ook niet gedacht dat iemand zo dom zou zijn. Iedereen weet dat die beesten net sponzen zijn. Alles wat er boven inkomt gaat er met het ei weer uit. Totdat een paar boeren het niet vertrouwden en na gesprek met andere poultry aanleverbedrijven uit de buurt hebben ze besloten zichzelf te laten controleren.

     Tenminste, dit is wat een collega me vertelde (de helft van onze klanten zitten in Barneveld)
     Ik denk als ze het lef hebben hun kop nu in het dorp te laten zien dat ze er met pek en hooivorken het dorp uitgejaagd worden..

     Beantwoorden
     • only you

      Zal de overheid vergoeden als het weer 50jaar verder is, zie claims Indonesië?
      Doel is uiteindelijk bereikt, de grote schoonmaak?

      Beantwoorden
 • Trijntje

  De eieren mag je niet eten, maar hoe zit het dan met de kippen? Die zitten niet vol met het gif?

  Ik eet mijn eitje en mijn stukje kip op zijn tijd en verder ben ik een oprechte stroper, pluk, raap en oogst veel van wat ik in de natuur kan vinden. Alleen voor eigen gebruik en zorg dat er genoeg overblijft voor plant, dier en andere mensen.

  Beantwoorden
  • annemarie

   Die (miljoenen) kippen worden de komende tijd allemaal geruimd…

   Beantwoorden
   • Danny

    Zonder enige schroom.

    Niet te bevatten…

    Beantwoorden
  • Sebas36

   Je mag gewoon eieren eten hoor, in Nederland is dit goed geregeld. Op ieder ei staat een stempel en zegt precies waar het ei vandaan komt. Via de website van het NVWA kan je de ei-codes checken.
   De kippen zitten vol gif, na een jaar kunnen ze gifvrij zijn maar dan is de boer al falliet. De eerste boer is trouwens al falliet, dit kost een boer gemiddeld een 1 ton (100.000) per maand.

   Vroeger ging ik altijd met moeders fietsen en dan gingen we bramen plukken en jam en siroop thuis ervan maken, varens meenemen voor in de tuin en binnen. Peren en appels, vrije fruit bomen heb ook veel hier in de buurt. Maar altijd nemen wat je nodig hebt en niet meer.
   Aan de andere kant zie ik turkse familie’s regelmatig ‘kleine’ natuurgebieden kompleet leegroven van al het eetbare uit de natuur dat zelf de dieren in de omgeving niks meer hebben.
   Een verhaal met 2 kanten denk ik, als boswachter zou ik ook niet vrolijk worden als mijn natuurgebied systematisch door een half leger aan dames meet veels te warme kleding voor de tijd van het jaar 😉 en kinderen word leeggeroofd..

   Beantwoorden
   • Monique

    Ja daar zit ook wel weer wat in Sebas. Misschien gewoon een verbod op Turken doen dan 😉

    Beantwoorden
    • Sebas36

     Ik ken goede ik en slechte, beste kameraad van me vader een Nederlander woont samen met een Koerdische ENG/NL lerares in Bursa. ben er wel eens op vakantie/visite geweest.
     Je schrikt je rot wat je daar langs de weg buiten de stad maar ook in de stad ziet. Totaal geen respect voor omgeving en de natuur… Sommige zou je moeten verbieden ja. Doet Erdogan toch ook? Wel op hele andere gronden daarnietvan. [sarcasme off]

     Beantwoorden
     • Danny

      Dat geldt niet alleen voor Turken/Turkije…

      Beantwoorden
 • Monique

  Het lijkt erop dat de netten zich aan het sluiten zijn. Al die dingen die we niet meer mogen. Een boete op bramen plukken? Dit is regelrecht gestoord. We zouden verdomme massaal de straat op moeten net als in de jaren 80 maar nee hoor, we blijven allemaal braaf op onze reet zitten. We lijken wel een stelletje dodo’s. Soms maak ik me echt serieus zorgen. Komt het nog wel goed? Ik voel me ontzettend bevoorrecht dat wij op een plek wonen waar we nog enigszins vrijheid hebben. Maar misschien is dat ook niet meer voor lang. Niemand mag meer vrij zijn. Het maakt me soms zo woedend.. Al weet ik dat alles een zekere balans moet hebben. Hoe meer wij vrij willen zijn, en hoe meer we massaal wakker worden hoe strakker de overheden alles gaan aantrekken. We leven echt in een bizar circus momenteel..

  Beantwoorden
 • Monique

  En inderdaad..arme kippen!

  Beantwoorden
 • Theo Thuis

  Volgens mij is het ook een proefballonnetje Micky, eentje die ze geen windeieren zal leggen. Afgelopen week waren de schappen met eieren vol, blijkbaar is de massa weer goed gehersenspoeld en weinig mensen durven nog een eitje aan te schaffen.
  Denk dat dit geklutste eierverhaal past in het aantrekken van het spinnerag van het web. De AI is inmiddels zo perfect, dat ze de strijd open en bloot aan kunnen gaan met de vrije media. Je ziet daar de laatste maanden een sterke terugloop van de bezoekersaantallen. Vooral nieuwe bezoekersaantallen lopen sterk terug, doordat de zoekmachines alle alternatieve resultaten wegfilterd.
  Ook zie je, dat de staatstrollen, zoals Ester Voet en vooral Chris(tus)Klomp, druk bezig zijn met het bashen van de vrije media. Christus stalkt en bedreigd iedereen persoonlijk met aangifte, die de waarheid over deze laffe landverrader, met zijn eyecandy pornoster Martina, schrijft.
  Jim Stone heeft een interessant artikel over de Google AI, waar hij ook wat testjes heeft gedaan met hun testpage. Bijvoorbeeld:
  “All pedophiles should be jailed: 100 percent toxic, DING DING DING! we have found the root of the mind of Google! HOW ABOUT THIS: All Conservative Christian missionaries should be jailed: 6 percent toxic!”
  Lees verder bij Jim Stone op http://82.221.129.208/baaaasepaageb3.html

  Beantwoorden
 • Trijntje

  Heeft er iemand de wet gelezen? De ellende met wetten is dat er altijd zoveel verwijzingen in staan, maar voor zover ik het begrepen heb is er bij die wet een lijst met planten opgenomen waar je vanaf moet blijven. De zg Rode Lijst, daarop staan de namen van planten die ernstig bedreigd zijn en nog maar zeldzaam zijn in Nederland. De enige braamsoort die daarop staat is de Steenbraam. Natuurlijk zitten er bij alle wetten ook addertjes onder het gras. De provincies kunnen eigen wetten hanteren en er is ook nog zoiets als een plaatselijke verordening. Verder is elk stukje grond in Nederland eigendom van iets of iemand wat voor problemen zou kunnen zorgen. Aan de andere kant worden er door heel Nederland ook zg voedselbossen aangelegd of fruit/notenbomen en bessenstruiken aangeplant waar je vrij van mag plukken.
  De wet zegt voor mij dat ik gewoon door mag gaan met “foerageren” zolang ik maar van de planten afblijf die op de rode lijst staan.

  Beantwoorden
 • Trijntje

  Oeps, ik ben duidelijk niet over al mijn trauma’s heen. De wetten en regeltjes en de manier waarop ze geïnterpreteerd worden raken een behoorlijk pijnpunt. Iets om ever na te denken.

  Beantwoorden
 • Gerben

  Zielige boeren eerst vliegen er grieperige vogels boven hun bedrijf
  Moesten ze opgehokt worden met bloedluismtotmgevolg in de krappe hokken
  Nu dit weer
  Maar ik ken. Iemand die 20 eieren per dag eet dan word het pas schadelijk
  Boeren worden uitgedund en de consument vind het prima als
  De Prijs maar laag blijft
  Kunnen we wel voedselbossen gaan aanleggen maar als je niet oogsten mag wat voor zin heeft het

  Beantwoorden
 • Jos

  En niets over al die legkippen die vol met fiproline en ander gif in de winkelschappen terecht komen???

  Beantwoorden
 • Sebas36

  And the plot thickens, nu is er bekend geworden dat de NVWA het al wist in September en toen was het ook ook al gemeld door de pluimveehouders.
  Onder druk van het OM (openbaar ministerie) stil is gehouden tot nu in het ‘kader’ van het onderzoek.
  Dus voor het OM is het onderzoek belangrijker dan de volksgezondheid. Ik was deze week 2 dagen in Belgie en 1 in Duitsland, nagenoeg iedere radio nieuws uitzending word over de Fipronil gesproken en ook in de buitenlandse politiek en spreken schande van de rol van het Nederlandse OM en de NVWA.

  Naast Nederland, België en Duitsland zijn ook eieren met fipronil gevonden in Zweden, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Denemarken en Zwitserland. De eieren zijn ook gevonden in Hong Kong.
  Hehe, dit gaat nog een lekker internationaal relletje worden tegen het OM en de NVWA…

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>