De Gulden: Cryptocurrency van eigen bodem

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
formidabele
3 jaren geleden

Gulden lijkt mij meer reeel dan de bitcoin omdat deze zodanig uit zijn jasje groeit, dat je bitcoin alleen nog maar omlaag kan(verlies)
De waarde, die je inzet moet gewoon hetzelfde blijven, schommelingen maak je onzeker?

Sebas36
3 jaren geleden

Helemaal ongelijk heeft hij niet als je op langere termijn naar kijkt.. Stel: Een deel van een cryptomunt netwerk word gekraakt/gehacked door bijvoorbeeld Chinezen die er toch al een hekel aan hebben en besluiten de munt te manipuleren en de munt is niet meer gedecentraliseerd. want hij kan de cryptocode uitgeven en opvangen. Die persoon kan dan namelijk alle bitcoins minen en zal altijd de eerste zijn die de code kraakt. Daardoor kan hij ook bepalen welke informatie er aan een nieuwe code voor het minen van een coin wordt toegevoegd en kan hij dezelfde bitcoin eigenlijk twee keer uitgeven.… Lees verder »

Sebas36
3 jaren geleden

Dat je het niet over bitcoin’s had was wel duidelijk, ik ikzelf kan niet om het feit dat het erg op elkaar lijkt. Voor de exacte details van de verschillen en overeenkomsten zal ik vandaag of morgen er eens induiken, maar ik ben nog al druk met mijn hobby als Diesel Manager 😉 het is nog maar Donderdag en ik zit al op 55u. Ik neem het wel serieus maar ben ik ben ook voorzichtig. Zolang er geen Free energy of baanbrekende zaken voor de wereld op crypto technologieen heeft zal de olie en energiemarkt blijven bestaan die de huidige… Lees verder »

Ank
3 jaren geleden

Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier wel een verhoogde hartslag van kreeg. En die gaat niet naar beneden als je voor de “aardigheid” nog een paar filmpjes over Overheidsgeweld bekijkt.
Bedankt voor de informatie Mickey.

only you
3 jaren geleden
Reply to  Ank

Schijnbaar moet de macht bepalen hoe de hazen zullen lopen, volk mag m meepraten maar de machthebbers beslissen?

Gerben
3 jaren geleden
Reply to  only you

Als je de macht laat bepalen hoe ze lopen ben je Ben het haasje
Het volk volk moet beslissen

Dr Iglo
3 jaren geleden

Bij crypto currency hoef je tenminste niet voor elke 100,000 een aparte rekening te openen, omdat DNB maar tot 100,000 afdekt op je spaarrekening. Een betere wereld zou zijn als geld gewoon niet meer bestond, maar dat iedereen een basisleven had (dus nog net even iets meer dan een basisinkomen). Een van de themas in de oude Star Trek series: Werken is een privilege, en je werkt hard omdat je hogerop wil komen voor persoonlijke ontwikkeling en het helpen van de medemens. (niet helemaal ondenkelijk op Aarde vanwege robotisering) Crypto currency is in de kern net als het huidige systeem:… Lees verder »

Treowd
3 jaren geleden

Het gevaarlijke aan de overstap richting digitaal geld lijkt mij het loslaten van het tastbare geld , crypto currency is inderdaad ook een weg om macht te decentraliseren.
Maar als men zo dadelijk het www zo organiseerd dat jij alleen maar met een irisscan e.d. je computer op kan ter indentifcatie heeft de staat via je ISP zo een blokkade geregeld en zit je nog in een digitale gevangenis, maar dat is mijn gedachte bij het loslaten van cashgeld t.o.v. digitaal geld. Overigens wel een prima artikel!

Koning Florian
3 jaren geleden

Zelfs dan kan je ook iemand anders voor je de computer op laten gaan en het geld laten uitgeven. Het is een goede anonieme vorm van geld opslaan. En dat wil je want tijdens de crisis van de jaren 30 had je hyperinflatie en werd je geld waardeloos en vorderde de overheid al je goud vanaf wat 2 duizend euro zou zijn in deze tijd. Goud is geregistreerd als je het koopt of verkoopt. Bitcoin is volledig anoniem, maar alleen zolang je niet via je bank euros omwisseld in bitcoin en naar je wallet verstuurd. Dan zou er wel een… Lees verder »