De Gulden: Cryptocurrency van eigen bodem

11
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
formidabele

Gulden lijkt mij meer reeel dan de bitcoin omdat deze zodanig uit zijn jasje groeit, dat je bitcoin alleen nog maar omlaag kan(verlies)
De waarde, die je inzet moet gewoon hetzelfde blijven, schommelingen maak je onzeker?

Ank

Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier wel een verhoogde hartslag van kreeg. En die gaat niet naar beneden als je voor de “aardigheid” nog een paar filmpjes over Overheidsgeweld bekijkt.
Bedankt voor de informatie Mickey.

only you

Schijnbaar moet de macht bepalen hoe de hazen zullen lopen, volk mag m meepraten maar de machthebbers beslissen?

Gerben

Als je de macht laat bepalen hoe ze lopen ben je Ben het haasje
Het volk volk moet beslissen

Bij crypto currency hoef je tenminste niet voor elke 100,000 een aparte rekening te openen, omdat DNB maar tot 100,000 afdekt op je spaarrekening. Een betere wereld zou zijn als geld gewoon niet meer bestond, maar dat iedereen een basisleven had (dus nog net even iets meer dan een basisinkomen). Een van de themas in de oude Star Trek series: Werken is een privilege, en je werkt hard omdat je hogerop wil komen voor persoonlijke ontwikkeling en het helpen van de medemens. (niet helemaal ondenkelijk op Aarde vanwege robotisering) Crypto currency is in de kern net als het huidige systeem:… Lees verder »

Treowd

Het gevaarlijke aan de overstap richting digitaal geld lijkt mij het loslaten van het tastbare geld , crypto currency is inderdaad ook een weg om macht te decentraliseren.
Maar als men zo dadelijk het www zo organiseerd dat jij alleen maar met een irisscan e.d. je computer op kan ter indentifcatie heeft de staat via je ISP zo een blokkade geregeld en zit je nog in een digitale gevangenis, maar dat is mijn gedachte bij het loslaten van cashgeld t.o.v. digitaal geld. Overigens wel een prima artikel!

Koning Florian

Zelfs dan kan je ook iemand anders voor je de computer op laten gaan en het geld laten uitgeven. Het is een goede anonieme vorm van geld opslaan. En dat wil je want tijdens de crisis van de jaren 30 had je hyperinflatie en werd je geld waardeloos en vorderde de overheid al je goud vanaf wat 2 duizend euro zou zijn in deze tijd. Goud is geregistreerd als je het koopt of verkoopt. Bitcoin is volledig anoniem, maar alleen zolang je niet via je bank euros omwisseld in bitcoin en naar je wallet verstuurd. Dan zou er wel een… Lees verder »