De Gulden: Cryptocurrency van eigen bodem

( 11 )
 • formidabele

  Gulden lijkt mij meer reeel dan de bitcoin omdat deze zodanig uit zijn jasje groeit, dat je bitcoin alleen nog maar omlaag kan(verlies)
  De waarde, die je inzet moet gewoon hetzelfde blijven, schommelingen maak je onzeker?

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ik zou voordat ik een mening zou vormen eerst zelf eens wat meer onderzoek doen/jezelf erin verdiepen.

   De Bitcoin is sinds jouw reactie 400 dollar in waarde gestegen namelijk, dus hoezo allen maar naar beneden gaan/verlies maken…. 😉

   Beantwoorden
   • Sebas36

    Helemaal ongelijk heeft hij niet als je op langere termijn naar kijkt..

    Stel: Een deel van een cryptomunt netwerk word gekraakt/gehacked door bijvoorbeeld Chinezen die er toch al een hekel aan hebben en besluiten de munt te manipuleren en de munt is niet meer gedecentraliseerd. want hij kan de cryptocode uitgeven en opvangen.

    Die persoon kan dan namelijk alle bitcoins minen en zal altijd de eerste zijn die de code kraakt. Daardoor kan hij ook bepalen welke informatie er aan een nieuwe code voor het minen van een coin wordt toegevoegd en kan hij dezelfde bitcoin eigenlijk twee keer uitgeven. Relatief nieuwe en onbekende digitale valuta zijn ook kwetsbaar voor zogeheten Pump and Dump-schemes. Het idee is simpel, je bedenkt een digitale valuta, investeert er in, zorgt ervoor dat het een goed imago krijgt, de waarde stijgt en vervolgens verkoop je een hoop ‘coins’. Tel uit je winst. Met digitale valuta is dat mogelijk omdat het minen van een digitale valuta in het begin erg makkelijk is. In korte tijd kunnen er dan veel ‘coins’ gemined worden door de bedenker en enkele mensen die er vroeg genoeg bij zijn. Instabiel Hetzelfde wordt overigens gezegd over de bitcoin.

    Ook creëer je een bubble met de bitcoin zoals de huizen/hypothekenmarkt die gecrashed. De vraag is zoveel groter geworden dan het aanbod wat heel erg laag is en dat zorgt voor instabiliteit van de munt waardoor het heel snel de andere kant op kan gaan en de munt in enkele maanden met 50% naar beneden kan knallen…

    Ik zeg niet dat ik niks zie in crypo currency maar wees wel degelijk bewust van de gevaren op financieel gebied, achter geld staat gevoel en vertrouwen valt die weg dan de munt/currency ook. Digitaal of niet zo werkt de markt.

    Maar aan de andere kant zal ik wel blij zijn als de ‘elite’ geen geld meer kan verdienen over onze rug.
    Tja een wereld van dualiteit, daar wonen we…

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Het is niet te hacken. Of je moet alle miljoenen computer, tablets en smartphones en andere devices tegelijk hacken of zo, lijkt mij onmogelijk, en de experts zeggen ook dat het onmogelijk is. Dat is het voordeel van decentralisatie.

     Qua pump en dump heb je gelijk. Daarom is het ook verstandig om je eerst heel erg goed te verdiepen en te laten informeren als je wil investeren in een nieuwe cryptocurrency, want inderdaad er zijn van zulke cryptocurrency die precies daarvoor opgericht zijn om wat jij beschrijft. Maar het gaat zoals geschreven niet alleen over het geld/de coins/de cryptocurrency. Het is velen malen meer dan dat wat gedaan kan worden met blockchain technologie. Ik hoor vaak mensen zonder verstand van zaken praten dat cryptocurrency geen waarde vertegenwoordigt. Dat is inderdaad misschien zo met de Bitcoin, maar nieuwe projecten draaien allemaal om nieuwe nog niet bestaande blockchain technologieën, de coins vertegenwoordigen de waarde die men geeft aan die technologieën. Net als geld ooit iets te maken had met goud 🙂

     Ik heb het in bovenstaand artikel niet over bitcoins, ik ben ook geen fan van bitcoins, die koers is enorm makkelijk te beïnvloeden dat is vorige week nog gebeurd toen een grote bank eerst vertelde dat de bitcoin nep is en altijd nep zal blijven, de koersen daalden daarop, en twee dagen later toen de koers enorm gezakt was kocht die zelfde grote bank voor tientallen miljoenen aan bitcoins waardoor de koers weer omhoog schoot. Dat hou je voorlopig. Dat gebeurd ook op de ‘normale’ beurs. Maar zoals eerder beschreven is de technologie achter bitcoin gebrekkig, en dat zal niet opgelost worden. Ik heb inmiddels tientallen andere cryptocurrency en/of blockchain projecten gezien en daar straalt enorm veel potentie vanaf. Mensen focussen zich constant op Bitcoin. Zou ik niet doen, want dat is geen goede graadmeter voor de gehele markt. Ik heb meer dan voldoende ICT kennis en ervaring met de beperkingen van het gecentraliseerde internet wat we nu hebben om te weten dat deze nieuwe projecten baanbrekend in potentie zijn, en de munten die daarbij uitgegeven worden vertegenwoordigen die waarde. Alle reden dus om het serieus te nemen, vooral op die langere termijn.

     Beantwoorden
     • Sebas36

      Dat je het niet over bitcoin’s had was wel duidelijk, ik ikzelf kan niet om het feit dat het erg op elkaar lijkt. Voor de exacte details van de verschillen en overeenkomsten zal ik vandaag of morgen er eens induiken, maar ik ben nog al druk met mijn hobby als Diesel Manager 😉 het is nog maar Donderdag en ik zit al op 55u.
      Ik neem het wel serieus maar ben ik ben ook voorzichtig.
      Zolang er geen Free energy of baanbrekende zaken voor de wereld op crypto technologieen heeft zal de olie en energiemarkt blijven bestaan die de huidige geldsysteem 1ste viool spelen zullen de cryptomunten altijd de 2de viool spelen.
      Ik doe wat ik altijd doe, kijk rustig de kat uit de boom.

      Beantwoorden
 • Ank

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier wel een verhoogde hartslag van kreeg. En die gaat niet naar beneden als je voor de “aardigheid” nog een paar filmpjes over Overheidsgeweld bekijkt.
  Bedankt voor de informatie Mickey.

  Beantwoorden
  • only you

   Schijnbaar moet de macht bepalen hoe de hazen zullen lopen, volk mag m meepraten maar de machthebbers beslissen?

   Beantwoorden
   • Gerben

    Als je de macht laat bepalen hoe ze lopen ben je Ben het haasje
    Het volk volk moet beslissen

    Beantwoorden
 • Dr Iglo

  Bij crypto currency hoef je tenminste niet voor elke 100,000 een aparte rekening te openen, omdat DNB maar tot 100,000 afdekt op je spaarrekening.

  Een betere wereld zou zijn als geld gewoon niet meer bestond, maar dat iedereen een basisleven had (dus nog net even iets meer dan een basisinkomen). Een van de themas in de oude Star Trek series: Werken is een privilege, en je werkt hard omdat je hogerop wil komen voor persoonlijke ontwikkeling en het helpen van de medemens. (niet helemaal ondenkelijk op Aarde vanwege robotisering)

  Crypto currency is in de kern net als het huidige systeem: een pyramide spel. Alleen is het voor de ECB en FED legaal om geld te creëeren, waardoor het legitiem lijkt, maar het eigenlijk helemaal niet is. Natuurlijk zijn er verschillen, het aantal BTC is gelimiteerd, en steeds moeilijker te minen, maar je kunt ze fractionaliseren. De massa die laat instapt betaalt de prijs, het is een pyramide.

  De wereld met een basisinkomen klinkt aardig, maar feitelijk is het subsidie voor de bedrijven. Omdat je al genoeg hebt om van te leven, kunnen de salarissen omlaag.

  Tenslotte:
  http://coinivore.com/2017/09/27/ecb-president-admits-central-banks-no-power-regulate-bitcoin-outside-jurisdiction/

  (goed voor de koers)

  Beantwoorden
 • Treowd

  Het gevaarlijke aan de overstap richting digitaal geld lijkt mij het loslaten van het tastbare geld , crypto currency is inderdaad ook een weg om macht te decentraliseren.
  Maar als men zo dadelijk het www zo organiseerd dat jij alleen maar met een irisscan e.d. je computer op kan ter indentifcatie heeft de staat via je ISP zo een blokkade geregeld en zit je nog in een digitale gevangenis, maar dat is mijn gedachte bij het loslaten van cashgeld t.o.v. digitaal geld. Overigens wel een prima artikel!

  Beantwoorden
 • Koning Florian

  Zelfs dan kan je ook iemand anders voor je de computer op laten gaan en het geld laten uitgeven.

  Het is een goede anonieme vorm van geld opslaan. En dat wil je want tijdens de crisis van de jaren 30 had je hyperinflatie en werd je geld waardeloos en vorderde de overheid al je goud vanaf wat 2 duizend euro zou zijn in deze tijd. Goud is geregistreerd als je het koopt of verkoopt.
  Bitcoin is volledig anoniem, maar alleen zolang je niet via je bank euros omwisseld in bitcoin en naar je wallet verstuurd. Dan zou er wel een lampje gaan branden, en zullen ze bij de exchanger gegevens opvragen.

  Als jij maar niet omwisseld naar giraal geld maar naar cash of met je bitcoin spullen koopt als dat ooit een redelijke optie wordt, dan blijft je vermogen anoniem. maar goed bij grote aankopen moet steeds meer aangetoont worden waar het geld vandaan komt, dus dan kan je alsnog niets kopen behalve zwart.

  Eerlijk gezegd denk ik dat er zeker wel partijen zijn (goldman sachs etc.) die geintereseerd zijn in de effecten die allerlei monetaire situaties zoals crisissen hebben op bitcoin. Ik weet zeker dat zij er al massa’s hebben. Het lijkt mij totaal niet ondenkbaar dat zij een meerderheid van het systeem in handen krijgen wanneer ze willen, en dan met de bitcoin gaan doen wat ze willen. Google was ook ooit onafhankelijk.

  Laten crashen, de regels veranderen zoals het max aantal bitcoin, de anonimiteit… dit kan allemaal als je de meerderheid van het netwerk bezit.
  Misschien ook besluiten ze inderdaad dat bitcoin the way to go wordt, en zorgen ze dat cash geld kapot gereguleerd wordt of tot as gehyperinflateerd wordt.

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>