Vloeken in de kerk (column)

Abonneer
Abonneren op
13 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
jg
3 jaren geleden

Hierbij een artikel en de wikipedia pagina van de organisatie die afval van een kalkoenfabriek omzet in olie.

http://discovermagazine.com/2006/apr/anything-oil/

https://en.wikipedia.org/wiki/Changing_World_Technologies

de olie die uit deze fabriek komt kan alleen omgetoverd worden tot biofuel (ethaan en biodiesel).

De volgende site legt het verschil uit met fossiele brandstoffen:
https://auto.howstuffworks.com/fuel-efficiency/biofuels/biofuel-fossil-fuel2.htm

hieruit kan dus gesuggereerd worden dat vanuit organische stoffen geen aardolie gemaakt kan worden maar alleen biofuel.
Mijn kleinschalig onderzoek kraakt natuurlijk aan alle kanten en heeft maar één voorbeeld, maar om te geloven dat aardolie is ontstaan door plankton is ook een vrij gemakkelijke optie.

Sebas36
3 jaren geleden

Uit alle plantaardige en dierlijk matriaal kan je olie halen, zowel bio als ruwe olie. Al het beschikbare bewijsmateriaal wijst op een recente catastrofale oorsprong voor de enorme olievoorraden van plantaardig en overig organische afval en het is daarmee in lijn met de bijbelse beschrijving van de aardse geschiedenis. In de wereld voor de zondvloed groeide er enorme bossen op zowel het land- als wateroppervlak en de oceanen wemelden van diatomeeën en andere kleine organismen die gebruik maken van fotosynthese. Vervolgens werden tijdens de wereldwijde ramp van de zondvloed de bossen ontworteld en weggevaagd. Grote hoeveelheden plantenmateriaal werden snel bedolven… Lees verder »

Ank
3 jaren geleden

Einstein en Darwin waren me al duidelijk maar over het ontstaan van aardolie had ik nog nooit nagedacht en ik dacht dat jij hier het antwoord even uit je mouw zou schudden. Maar nee, je laat mij/ons met een raadsel zitten. Het internet geeft geen andere oplossing dan dat er binnen de wetenschapskerk ook nog wordt gesuggereerd dat een catastrofe zoals de “zondvloed” een oorzaak kan zijn maar dat behoort tot hetzelfde principe. En dan heb je nog de theorie dat de aardolie (ook) een abiogene oorsprong kan hebben. https://www.visionair.nl/ideeen/wereld/aardolie-heeft-ook-abiogene-oorsprong/ Al met al weer een column waarvan je lekkere lachkriebels… Lees verder »

Ank
3 jaren geleden
Reply to  Ank

In het engels hebben ze het over “ abiotic “. https://m.youtube.com/watch?v=KBO4LkMSSKo

Ank
3 jaren geleden

OK, nou wordt het duidelijker. Dus als ik het goed begrijp zijn er meerdere motieven om niet over te willen gaan op schone energie, en daarmee bedoel ik dus echte schone energie. Het eerste motief heb je net uitgelegd. Als je de mensen dan ook nog kunt wijsmaken dat de olievoorraden beperkt zijn, kun je de prijs lekker opdrijven. Ik heb weer heel wat geleerd vandaag, waarvoor mijn dank. Ik heb nog een paar sites bezocht over het onderwerp. Schijnt dat een Rus al in 1757 de hypothese heeft geopperd dat aardolie diep in de aarde gevormd werd. De hedendaagse… Lees verder »

Marchianio
3 jaren geleden

Iedereen heeft geleerd dat aardolie een organisch afbraakproduct is en ik moet zeggen toen Micky schreef dat niet zo is, moet ik zeggen dat mijn mind in de weerstand ging. Ik had het even geparkeerd en juist toen kwamen er andere gedachten bij mij binnen…. Als je puur kijkt naar de producten die van aardolie gemaakt worden, dan zou Micky best gelijk kunnen hebben. Vroeger werd er bijvoorbeeld lijnolieverf gebruikt om hout te verduurzamen. Lijnolieverf is een organisch product. De verf van nu is gemaakt van aardolie en is synthetisch. Vroeger werd voedsel bewaard in potten van klei. Tegenwoordig veelal… Lees verder »

Ank
3 jaren geleden
Reply to  Marchianio

Dit is de meest uitgebreide site over dit onderwerp http://www.petroleum.co.uk/abiotic-oil-formation

Dit is de kortste uitleg en als je deze link aanklikt zie je meer filmpjes. https://m.youtube.com/watch?v=KBO4LkMSSKo

Elles
2 jaren geleden
Reply to  Marchianio

Bedankt, je reactie maakt dingen helder goeie reactie Marchianio.

Frans
3 jaren geleden

Hi Hi. Apen hebben sterke bijna onbreekbare botten. De armen van een aap komen bij zijn knieën. Volgens Darwin is er een survival of the fittist gaande. Helaas is de mens t.o.v. de aap een degeneratie, o.a. krakkemikkig, korte armpjes en kan dus onmogelijk officieel bestaan. Maar ja een theorie is dus gewoon een mening!

maria
3 jaren geleden

Intussen heb ik begrepen dat er op een aantal plekken in Nederland aardgas zit, de zogenaamde kleine bronnen. Groningen is in opspraak en een groot veld, maar intussen zijn ze bezig om kleinere velden aan te boren in Nederland die uiteindelijk voorzien in een groot stuk van de aardgas behoefte. We kunnen dit scharen onder de noemer fossiele brandstoffen, die uit de aarde komen en lang geleden daar ontstaan zijn De opbrengst gaat naar de staat 90%. Ik geloof wel dat dit mogelijk is; dat er stoffen ontstaan in de loop der tijden die wij nu gebruiken, of misbruiken als… Lees verder »

Ikke
3 jaren geleden

Ik geloof er helemaal geen poep van, dat hele Darwin geleuter.

comment image