Zie ginds komt de stoomboot (column)

( 15 )
 • Micky van Leeuwen

  In 2013 gebruikte de Sint overduidelijk nog wel kolen trouwens: https://www.omroepwest.nl/nieuws/2380730/BREAKING-Stoomboot-Sinterklaas-zit-zonder-kolen

  Beantwoorden
 • Akky van der Veer

  Hahahaha! Heerlijk, even lachen om de waanzin! Dank je wel, Micky!

  Beantwoorden
  • Q

   briljant,

   ga m copieren en op mn fb plaatsen

   quido

   Beantwoorden
 • sebas36

  Een katholiek oude heilige met kinderen op schoot en die snoepjes uitdeelt?
  Tweet van sint naar de kerstman #metoo
  haha geweldig…

  Beantwoorden
 • Sander

  Bolletje maakt trouwens kruidnoten met minder suiker (maar ter compensatie flikkeren ze er meer vet in…)

  Beantwoorden
 • Monique

  Wat dacht je van Sint Maarten? Langs huizen gaan en bedelen voor snoep? Wie heeft dat verzonnen in hemelsnaam?
  Sinds onze oudste op school zit hebben we (voor mijn gevoel) volledig de grip verloren. Iedereen, lees: de scholen, doen namelijk mee aan deze gekte. Er is (bijna) geen redden meer aan.
  Sinterklaas idem. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het heb opgegeven. Zelfs al zouden we onze zoon vertellen dat het allemaal nep is, hij zou het niet eens meer geloven. Ik probeer er nog enigszins wat controle over te hebben maar het is bijna niet te doen. Als hij op school niet meegesleept wordt dan wel door de rest van de familie die het zo vreselijk leuk vind om met z’n allen Sinterklaas te vieren. Aanstaande zondag zijn we dus weer de pineut en kan ik daarna weer opgelucht adem halen. Er zit ook een andere kant aan. Ik heb er hele dubbele gevoelens bij. Aan de ene kant is het leuk om te zien hoe ze zo in het spel opgaan. Ik weet nog hoe magisch ik Sinterklaas vond toen ik klein was. Het was echt heel spannend. Aan de andere kant vind ik het lastig om niet gewoon de waarheid te zeggen en heb ik een schijthekel aan die groepsdruk die ermee gepaard gaat. Het wordt zo door je strot geduwd, vreselijk!
  Ik wil niet in cliche’s vervallen maar dit dilemma kun je echt alleen maar voelen als je echt zelf kinderen hebt. Ik word elk jaar weer opnieuw verscheurd door tegenstrijdige gevoelens en normaal gesproken heb ik een grote mond maar op dit gebied voel ik me echt laf. Bah, ik haat Sinterklaas!

  Beantwoorden
  • sebas36

   Rond 1300-1600 werd het sint niklaas op Duitse en Franse scholen gebruikt op goede presterende kinderen te belonen en slechte kinderen te vermanen.
   Volgensmij is het feest zelfs nog even verboden geweest omdat andere gelovige stromingen het al een katholiek heidens feest zagen.
   Rond 1850 heeft een of andere Leeraar hier een boekje over geschreven en de middenstand zag er wel geld in en hebben hier een feestje van gemaakt. Eigenlijk een vroege vorm van black Friday..

   Beantwoorden
   • Monique

    Interessant! Heb je hier ook een link van Sebas?

    Beantwoorden
    • sebas36

     In de 1ste of 2de klas heb ik hier een werkstuk over gemaakt, vandaar dat ik er nog wat van weet. Het zal ongetwijfeld ook op wikipedia staan.

     Beantwoorden
 • Gerben

  Hel blijkt allemaal nog veel erger dan het bij bovenstaande lijkt
  Blijken gewone neederlanders er onder sinterklaas ook nog eens niet er op vooruit te gaan
  Uit serieuze meda vernomen
  Bron: https://speld.nl/2017/12/03/gewone-nederlanders-gaan-er-onder-sinterklaas-niets-op-vooruit/

  Beantwoorden
  • sebas36

   Quote “Uit serieuze media vernomen (die uitspraak is ook satire hoop ik?)
   Bron: speld.nl”

   Beantwoorden
 • Erik

  Deze column is echt geniaal, hulde!

  Beantwoorden
 • zan

  eindelijk iemand die normaal doet.
  dank.

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>