Cryptocurrency & AI

( 11 )
 • sebas36

  Ik handel al wat langer met cryptocurrency maar via een Euro broker. Dit weekend ben ik gaan zoeken naar een broker die meer op cryptocurrency gericht is en daar hoort dus ook een cryptocurrency wallet of een bitcoin wallet bij.

  Nu snap ik dat veel mensen hier afhaken, ik ben afgelopen Zondag met wallets bezig geweest en ik heb nog geen keuze kunnen maken welke ik nu ga nemen.

  Hardware wallet software wallet online wallet wel/geen Ideal/Paypal met bitcoin visa? Ook handig aangezien ik het dan kan pinnen zonder het op mijn ING bankrekening te storten. Met wat grotere bedragen/winsten blijf ik toch liever uit het kielzog van de belastingsdienst. Die stelen al genoeg van mijn loon en uitgiftes op boodschappen en aankomen. Dus met een echte visakaart geintregeerd en een app kan je zo bitcoin/cryptovaluta overschuiven naar je pas als je in de rij staat bij de bakker en je kan 1 minuut later je brood afrekenen met je visa kaart. (werkt ook als bitcoin visa)
  I degress

  En dan kom je op veiligheid, Micky toen jij met vakantie wat een ook een bitcoin gehacked en enkele miljoenen weggenomen. Jij zei dat ik niet kon in een eerdere discussie, ik als tweaker. Ik behoor tot de oude telgen van tweakers.net of eigenlijk GOT forum ook vaak genoeg uitgelegt door gasten die 30x slimmer zijn dan jij en ik bij elkaar dat het wel degelijk mogelijk is 😛

  Dan ga je kijken naar beveiliging betrouwbaarheid en degelijke, dan loop je weer tegen een bult van bedrijven programma’s en verschillende meningen aan.
  Ik denk dat alles bij elkaar de drempel voor velen te hoog is.
  Ik ben er al uit dat ik minimaal 2 wallet’s nodig heb en nog 1 bij de broker. Je kan er voor kiezen om het lekker weg te zetten in je wallet maar ik speel er een beetje mee. Dat volkswagen verhaal heb ik leuk aan verdient 😉

  Hier heb ik nog een goede site met veel goede informatie over bitcoins/cryptocurrency, ook met name wallet’s waar ik een beetje op hang…

  https://www.bestebank.org/bitcoin-wallet/

  gr. Sebas

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Slechte software wallets kan je inderdaad hacken. De blockchain niet, daar had jij het vo;gems mij toen over en daar antwoordde ik volgens mij toen op. Er zijn duizenden cryptocurrency dus er zullen er ook een hele hoop technische mankementen hebben, dat houd je altijd ten tijden dat de bubbel nog niet gebarsten is en iedere golddigger met enige programmeer skills denkt de volgende bitcoin te lanceren.

   Ik denk niet dat de drempel te hoog is. Ik zie juist nu tonnen mensen instappen in bitcoin zonder dat ze verstand van zaken hebben, ze liften nu op de hype mee en kopen bitcoin veel te hoog op dit moment. Die prijs gaat drastisch inzakken binnenkort en dan zijn al die mensen die nu op de hype instappen een hele boel geld kwijt. Bitcoin zou ik persoonlijk nooit kopen, alleen om alt coins te kopen misschien die alleen met bitcoin te kopen zijn. Ik zie bitcoin als een hype. Als betaalmiddel is het kansloos. Er staan momenteel duizenden bitcoin betalingen in de wacht, het duurt momenteel hoorde ik soms wel een dag voordat een bitcoin betaling verwerkt is omdat bitcoin maar 6/7 transacties per seconde aan kan.

   Mij persoonlijk gaat het om hetgeen wat in het interview besproken wordt, niet om bitcoin en die hele hype daar omheen.

   Beantwoorden
 • hans coudyser

  Gewoon uit interesse, hoe interpreteer je Martin Vrijland’s visie hierover? Ik heb hem ook die vraag gesteld over jou artikel. Niet dat ik wrevel wil veroorzaken maar wijzen op complementerende zaken die er op het eerste zicht niet zijn. Op’t eerste zicht zie ik Martin vooral kijken hoe dit er in de praktijk met AL constructies aan toe gaat. En begrijp ik bij jou motieven eerder hoe het -in theorie(?) ook zou kunnen. Overigens heb ik George Kavassilas ook al met andere klemtonen over het AL horen spreken. Gr. Hans.http://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/wat-heeft-bitcoin-met-de-singulariteit-en-samensmelting-met-ai-te-maken/comment-page-1/#comment-12162

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ik weet niet wat ik van zijn artikel moet vinden. Simpelweg omdat ik het niet gelezen heb en ook niet echt van plan ben om te gaan lezen als je het niet erg vindt. In zijn eerdere artikel over cryptocurrency deze week laat hij duidelijk merken (kan je aan de foutieve berekeningen en aannames zien) dat hij zichzelf er nooit in verdiept heeft dus ik ben ook niet echt gemotiveerd om nog zo’n lap tekst te gaan lezen.

   Verder raad ik je aan de video te bekijken en niet op mijn tekst te reageren, dat is een begeleidende tekst namelijk, het gaat om de video, en daar is helemaal niets theorie of zo aan, dat is de praktijk, dus ik heb verder ook geen idee waar je het over hebt als je het wederom niet al te erg vindt 😉

   Beantwoorden
 • Sander

  Bij toeval ben ik gisteren op je website beland en heb ik een aantal artikelen gelezen. Los van dat ik je interesse voor dit soort onderwerpen deel, lees ik veel terug uit een fase waar ik een aantal jaren geleden ook in mijn leven stond. Door alledaagse gebeurtenissen werd mijn nieuwsgierigheid getrokken om niet alles voor vanzelfsprekend aan te nemen. Niet alles is wat het lijkt en heeft vaak een, niet altijd directe zichtbare, keerzijde. In mijn ogen heeft ieder mens de (en enige) verantwoordelijkheid om zelf zaken te onderzoeken en niet altijd maar alles klakkeloos aan te nemen of te beoordelen.

  Dit artikel schaar ik daar ook onder. Ik trek in twijfel of je conclusie over slavernij door centrale banken juist is. Dat er een angstbeeld door massamedia wordt gecreëerd is duidelijk, maar ligt de reden daarvan niet simpel genoeg in het redden van je eigen hachje? Banken zullen er alles aan doen om hun activiteiten staande te houden. Jij doet dat ook om brood op de plank te krijgen. Het is vervelend wanneer door alternatieve betaalmiddelen (zoals cryptocurrency) aan je inkomsten wordt gemorreld. Voor je idee wordt er aan je bestaansrecht (lees overleving) gezeten. Wat ik in je conclusie mis, is dat banken feitelijk zelf slaaf zijn van hun eigen systeem en angstig worden voor andere manieren van ruilhandel. Er komen banen van mensen op het spel te staan. Het verdienmodel van banken heeft door verzadiging als het ware zijn houdbaarheidsdatum bereikt, maar mensen houden zichzelf wel wonderlijk hieraan vast. Simpelweg omdat men niet anders gewend is en daar de angst zit (ook dit is overleving). En voor massamedia geldt hetzelfde principe. Voorzichtigheid en angstbeelden verkopen blijkbaar goed. Als journalist wil je ook brood op de plank en dat doe je graag via iets dat werkt. Wat dat betreft leunt hun bestaansrecht op signalen uit hun omgeving.

  Daarnaast klinkt het allemaal heel idealistisch dat de basis van cryptocurrency decentraal functioneert. Maar wat wanneer buiten de creatie ervan, er opnieuw een levendige handel ontstaat in zoveel mogelijk bezitten en met winst proberen door te verkopen? Op lange termijn krijg je dezelfde uitwerking. Oude wijn in nieuwe zakken. Cryptocurrency als fenomeen zet wel een geheel nieuwe manier van technologisch handelen neer, maar zoals vele andere technieken ons al voor zijn gegaan is dit van alle tijden en zal ook dit vanzelf weer overgaan in het volgende wanneer de verzadiging zal optreden. Ik zie dit soort ontwikkelingen eerder als een brug naar een volgende fase in wat wij het leven noemen. Als een volgende fase zich aandringt, en dusdanig sterk in energie is, wordt de brug vanzelf stukgeslagen om een verzadigde ontwikkeling achter ons te laten.

  Ga vooral door met je werk, begrijp me niet verkeerd. Onderzoek is het krachtigste wat er is. Maar ook achter cryptocurrency schuilt een zwarte spiegel die zich vanzelf toont wanneer een volgende (nog onbekende) ontwikkeling zal aantreden. En dan hebben de bedenkers van Bitcoin het weer gedaan. 😉

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Je reageert op een enkel zinnetje uit een enkel begeleidend(!!) tekstje. Je kent mij en mijn werk verder totaal niet, ik laat je reactie toe, maar heb geen behoefte om er verder op te reageren want je doet allerlei aannames aan de hand van dit ene begeleidende tekstje.

   Kijk gewoon de video. Daar ging het om. Ik zal voortaal wel geen begeleidende tekstjes erbij plaatsen, daar blijken menesn niet goed mee om te kunnen gaan.

   Beantwoorden
   • Sander

    Je verhaal op zich volg ik vrij goed. Ik zoom alleen in op het detail over centrale banken, omdat je van mening bent dat zij kwade bedoelingen hebben. Daarmee werk je complotdenken alleen maar in de hand. Wat voor jou kwalijk is, is dat in de ogen van mensen die bij een bank werken anders. Er zijn genoeg bankmedewerkers die hun ogen hebben geopend en beseffen dat het bankwezen niet altijd juist heeft gehandeld voor eigen gewin, maar zij wisten niet beter. Had je eerder geweten, had je waarschijnlijk anders gehandeld. Net goed zo dat we nog niet veel weten over de effecten van cryptocoins op de lange termijn. En daar zit voor mij het kantelpunt. Alles is relatief. Een volgende vondst of ontwikkeling is nooit een betere; het is slechts een andere.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Sander, ik moet je iets bekennen. Ik ben een complotdenker. Ja, erg he? Ik beweer inderdaad dat centrale banken slechte bedoelingen hebben. Weet je waarom? Omdat dat zo is.

     Dat er mensen met een tikkend hart werkend bij banken is mij bekend, is het jouw wellicht ook bekend dat een centrale bank iets anders is dan een bank met die medewerkers waar jij het over hebt, of moeten wij complotdenkers je dat nu echt gaan uitleggen? Heeft er iemand van de bezoekers zin en tijd om Sander uit te leggen wat er allemaal mis is met een centrale bank? En kan iemand (dat hoeft niet dezelfde persoon te zijn) Sander misschien ook uitleggen dat een centrale bank iets totaal anders is dan de bank en de bankmedewerkers waar Sander het over heeft? Alvast bedankt.

     En je hoeft niet bangte zijn voor cryptocurrency Sander. Het kan nooit zo erg zijn als het economische ‘systeem’ (ik prefereer gedrocht) wat we nu hebben. Stel je voor jongen, geen banken meer die geld aan jou, jouw transacties, en jouw geld verdienen, dat klinkt verrot of niet?

     Pfffff…….

     Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>