Vertrouwen in Jezelf

( 16 )
 • New World Disorder

  De paradox: Op je eigen innerlijke instrumenten vertrouwen terwijl je zonder externe bronnen geen stap verder komt in de Matrix.

  “Ik lees ook veel van mensen die constant bezig lijken te zijn met informatie van anderen tot zich te nemen. Dat merk ik vaak aan zinnen als “volgens die en die is dat zo, en die en die zegt dat is zo gegaan, die en die is het niet met jou eens Micky, ik weet het zelf nu ook niet meer want jij zegt dit en die ander zegt dat, wie moet ik nu geloven Micky?””

  De mind control gaat hierin ver. Uit eigen ervaring binnen het “hoger” onderwijs vooral… Op je eigen bronnen vertrouwen is uit den boze, waag het niet om een artikel/essay/verslag te schrijven zonder een zin waarin iets anders staat dan ‘volgens (bron)’, een vette onvoldoende that is.

  De massa trapt hier massaal in wat je ook terug ziet op de werkvloer, zelf nadenken is er niet bij. Alles draait om het uitbesteden van je eigen verantwoordelijkheid en alles moet volgens het boekje. Waag het ook niet om zelf beslissingen te nemen, dan hang je! De krankzinnige wereld.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Het is inderdaad een zieke wereld waarin we van jongs af aan geleerd wordt om vooral niet zelf na te denken. Ik ben niet verder gekomen dan de HAVO, daar raden ze mij toen al HBO af omdat ik toen ook al heel erg veel moeite had om andermans zogenaamde ‘kennis’ mij eigen te maken en vooral niet zelf na te hoeven denken. Als ik dat zo lees dan had ik inderdaad het nog geen week volgehouden op het HBO want ik zoek liever zelf iets uit en kom dan met een conclusie, dan dat ik altijd op andermans conclusie moet uitkomen en niet buiten de gestelde kaders mag denken.
   Ik wist niet dat het zo erg was dat je overal ‘volgens die en die bron’ in moet verwerken in plaats van ‘mijn eigen onderzoek en onderscheidingsvermogen zegt zus en zo’, maar het verbaast mij helemaal niets om dat te lezen, kijkende naar de wereld om ons heen…

   Beantwoorden
   • Bart

    Hee Mick, het is inderdaad een van de vereiste om andermans Bron te verwerken in een onderzoek. Net nog een gesprek over gehad. Je mag tig bronnen hebben en annoteren, niemand die het gaat nalezen(luiheid). Als je een Essay van 50 pagina’s uit je duim zuigt ”maar dat kan echt niet hoor, je steelt iemands ideeën”. Ooit bedacht dat ik het zelf heb verzonnen, net als Shakespeare:)

    Beantwoorden
 • Freeflip

  Hai Micky, ben het volledig met je eens. Toch vind ik er iets wringen waarom je dan de complotconcurrent maakt. Dat zie ik als je ‘druk maken’ om het belachelijke nieuws.
  Overigens worden je uitzendingen steeds beter, ik moet er vreselijk om lachen dus ga hier mee door zou ik zeggen. Maar aangezien je niet in de mening van een ander geinteresseerd bent, hoef je dit advies niet op te volgen. 😉

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   De zin “dat zie ik als je druk maken om het belachelijke nieuws” dekt de lading, want dat is waarschijnlijk jouw projectie in deze, want ik zie het niet als mijzelf druk maken om het belachelijke nieuws, maar meer als infotainment, en aangezien je er om moet lachen is mij dat redelijk gelukt 😉

   De ComplotConcurrent is een voorbeeld van in mijzelf vertrouwen, niets gescript, vertrouwen in mijzelf dat ik aan de hand van een paar onderwerpjes een leuke en/of informatieve uitzending kan maken, en dat informatie die gedeeld moet worden gedeeld wordt omdat door te vertrouwen in mijzelf bepaalde informatie tijdens de uitzending vanzelf als het ware opborrelt.

   Beantwoorden
 • Amilius

  Beste Micky,
  Vertrouwen is een vluchtig menselijk poppenhuis met vissenkom concept.
  Een scheet kan zo maar een broek vol zijn, dus de wetenschap is dat het altijd anders kan zijn dan waar je op vertrouwd. Jezelf vertrouwen of iets anders, is daarom net als een natte scheet. De uitkomst is anders dan verwacht en het vertrouwen daarmee in de prullenbak.
  Het is een wereld waarin corruptie de norm is geworden en waarin actie reactie het schimmenspel is dat het uitspeelt.
  Angst voor chemtrail en al dat gedoe had ik wel, en dat is vrij normaal. Nu niet meer,maar de uitwerking ervan valt me zwaar.
  Onredelijkheid,agressie en nog meer rariteiten
  Heb ik dagelijks en steeds meer mee te maken.
  De mensen raken echt steeds meer de weg kwijt.
  Het zijn beesten.
  Wij mensen zijn de beesten geworden en het enigste vertrouwen dat er is,is dat ze niet te vertrouwen zijn.
  Mezelf vertrouwen…wat een lachertje is dat geworden…het stukje wat nog van mezelf over is, is juist dat stukje wat ik niet vertrouw.
  Het beest.
  Angst heb ik gepolariseerd naar kracht.
  https://youtu.be/kKv_eZwJh34
  Succes met vertrouwen, maar reken erop dat het tegenvallen gaat.

  I&I

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Heb je onderhand het nummer van stichting correlatie nodig?
   Misschien kan je beter https://mindkorrelatie.nl/ bezoeken dan deze website.

   Maar om een meer serieus antwoord te geven: je externe wereld is een projectie van je innerlijke wereld beste Amilius. Als jij jezelf niet vertrouwt dan wordt dat gespiegeld door je externe wereld. Het begint bij jezelf, in jezelf, als jij jezelf vertrouwt dan volgt de buitenwereld vanzelf als spiegel van jouw eigen innerlijke vertrouwen. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten…

   Beantwoorden
 • Danny

  Wederom een goede column. Oude tijden herleven…

  Vertrouwen in jezelf is het enige waar het om draait. Dat lukt mij aardig. Al vroeg in mijn leven kwam ik erachter dat mijn intuïtie het vaak bij het juiste eind had. Al merk ik dat mijn mind-ego mij vaak aan het denken zet of ik dan wel zeker weet dát ik iets voel of dénk ik dat ik dat voel. Ik probeer mezelf daar steeds meer in te doorgronden, maar makkelijk is het niet. En al helemaal niet voor mensen die juist nog heel ver van hun gevoel verwijderd zijn. Probeer die maar eens uit te leggen wat het is om echt te voelen. Van buiten, maar vooral van binnen.

  Maar nu heb ik nog iets, wat ik zelf wel interessant vind en ik hoop dat Micky en andere lezers die hier een mening over hebben, mij verder kunnen helpen.
  Een twijfelgevalletje tussen voelen, denken of voelen+denken.
  Het volgende is het geval: Ik heb een goed aanbod liggen voor zonnepanelen. Op dit moment financieel aantrekkelijk, maar iets in mij zegt dat ik daar niet aan moet beginnen.

  Rationeel:
  Voordeel: Ik weet dat ik al vanaf de eerste maand goedkoper uit ben en dus geld verdien t.o.v. de huidige situatie.
  Twijfel: Ik zit dan vast aan een 15-jarige goedkope lening.

  In de huidige situatie lijkt zonne-energie beter voor het milieu dan de standaardwijze van energie opwekken, maar ik twijfel er eigenlijk niet aan dat het “afval” van de standaardwijze van opwekken (CO2) makkelijk door Moeder Aarde verwerkt kan worden.

  Maar iets in mij zegt dat ik het niet moet doen en ik probeer erachter te komen wat het is.
  Zijn zonnepanelen misschien juist níet goed voor Moeder Aarde?
  Is het omdat er in de nabije toekomst andere vormen van energie beschikbaar komen waardoor de zonnepanelen “afval” zijn en ik nog steeds aan die lening vastzit?
  Of probeer ik het voor mezelf af te keuren omdat zonnepanelen zó gepromoot worden dat ik het niet vertrouw? Het stemmetje dat zegt: “Dan zal er wel weer iets achter zitten…”, behalve dat door deze projecten de economie draaiende gehouden wordt.

  Voel ik dat ik het niet moet doen of dénk ik dat ik het voel om een “nee” voor mezelf te rechtvaardigen?
  Ik hoop dus eigenlijk meningen/gevoelens over zonnepanelen van de mensen hier te krijgen om hier voor mezelf uit te komen.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Lastige kwestie Danny. Mijn mening is dat ik in een huurhuis woon en het wel best zou vinden als ze hier zonnenpanelen zouden plaatsen, want dan kost het mij niets en levert het mij (als het goed is) een lagere energierekening op. Maar waarschijnlijk zullen ze dat dan wel weer verrekenen met de huurpijs gok ik…
   Maar in jou geval gaat het om een koophuis denk ik. Dan zou ik het eerlijk gezegd niet weten wat ik zou doen, daarvoor heb ik mij te weinig ingelezen in de huidige zonnenpanelen business. Ik lees/hoor wel eens dat zonnenpanelen ook onderhevig zijn aan shit hoe noem je dat in het Nederlands, als een product dus niet 15 jaar mee gaat maar eerder kapot gaat, a la iPhones enzo. Dus ik weet niet of er geregeld wordt in die deal dat als die zonnenpanelen binnen die 15 jaar kapot gaan er zonder extra kosten nieuwe geplaatst worden? Dat hoor ik vaak dat zonnenpanelen niet heel erg lang meegaan.
   Verder is het mijn persoonljke overtuiging dat we binnen nu en pak ‘m beet 10 jaar (dan schat ik het ruim in) allerlei ‘nieuwe’ technologieen tot onze beschikking krijgen die zonnenpanelen overbodig maken. Maar ik snap dat je daar niet vanuit kan gaan bij plannen maken, zou ik ook niemand aanraden om daar vanuit te gaan. Dus het blijft dan een lastige kwestie Danny.
   Persoonlijk vertrouw ik die hele zonnenpanelen business niet, voelt niet goed, en we weten niet hoe lang die dingen nu echt meegaan want die ervaring is er nog niet omdat er simpelweg nog geen huizen zijn die al 15 jaar zonnenpanelen hebben. Als ze gratis die dingen op mijn dak leggen zou ik prima vinden, maar als er een lening aan vastzit dan zou ik het denk ik persoonlijk niet doen. Maar aan de andere kant gaan ze wel huiseigenaren de komende jaren dwingen om maatregelen te nemen tegen dat niet bestaande probleem, dus ik heb makkeljk praten met mijn huurhuis omdat ik daar zelf geen ruk aan hoef te doen. Dus tja, waarschijnlijk heb je aan dit antwoord niet zo heel veel..

   Beantwoorden
   • Danny

    Dank voor je antwoord, Micky.
    Ik heb inderdaad een koophuis en het gaat om een 15 jarige lening bij de gemeente a 1,5 % rente met 15 jaar garantie en onderhoud. De deal op zich is goed.
    Na 15 jaar is de lening afgelost en zijn de panelen van mij. Ze zouden daarna nog zo’n 10 jaar meegaan. Financieel een goede deal, maar net als jij vertrouw ik die business niet.

    Ik denk dat ik mijn beslissing al genomen had en dat ik jouw mening (en die van anderen als die er waren haha… 😉 ) nodig had om het voor mezelf bevestigd te hebben, want het vertrouwen is er niet en dan moet ik het gewoon niet doen.

    Iets in mij zegt dat ik over een jaar of twee weet waarom ik nu besluit het niet te doen… 🙂

    Beantwoorden
 • Gerry

  Heldere en juiste uiteenzetting. En ja hou mezelf liefst zo weinig mogelijk bezig met de negatieve kanten van deze wereld. De chaos binnen mezelf oplossen heb ik al werk genoeg aan. Wil niet zeggen dat we moeten doen alsof het niet bestaat. Kwestie is van het te weten en er zo weinig mogelijk emotioneel op te reageren. Lost niets op en maakt het voor onszelf moeilijker. Blijven lachen is de boodschap. ?

  Beantwoorden
 • Monique

  Zo zo Micky, je bent nog steeds bezig de alternatieve website-koning uit te hangen zie ik.
  Hoezo eigenlijk? Je hebt echt helemaal niks met mensen, laat staan met dieren en natuur.
  Je bent gewoon een parasiet die zich met deze website aan het voeden is en het maakt niet uit of je nou positieve aandacht of negatieve aandacht krijgt, je voedt je werkelijk met alles.

  Een allround parasiet ben je en het hypocriete is dat je de mensen laat geloven dat je dat niet bent, dat jij een goed mens bent die zich bekommert om de wereld, maar dat is allemaal achterbakse schijn.

  Je geeft alleen maar om jezelf en bent alleen maar bezig je zelf te bedienen.
  Misschien moet je daar eens een artikel over schrijven, als je durft.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ik heb zelden zoveel jaloezie, afgunst, projectie, en een niet gehoord schreeuwend klein kind aspect van jou die door jou genegeerd wordt gelezen…. ik heb serieus met dat heftig getraumatiseerde meisje aspect wat om jouw aandacht schreeuwt te doen. Ik neem het haar niet kwalijk dat ze mijn website gebruikt om jouw aandacht te vragen. Ik voel me namelijk niet geraakt door haar woorden, degene die geraakt is ben jij, ik weet niet wat ik gezegd of geschreven heb wat je zo enorm triggert maar in het kader van co-creatie ben ik blij dat wij samen dit zo georkestreerd hebben, dat ik jou zo heftig kan triggeren, en dat jij vervolgens die triggers in jezelf zoekt en heelt. Dat alles in het kader van vertrouwen in jezelf. Is de wereld die wij samen gecreëerd hebben niet mooi? Ik hoop dat je de triggers oppakt en dat kleine om aandacht schreeuwende meisje in jezelf bevrijdt! 🙂

   Beantwoorden
  • Elles

   Hoop voor jou Monique dat je inmiddels bent bijgedraaid

   Beantwoorden
 • Sjaak

  Ik volg al enige tijd de gebeurtenissen en op deze site en kan niet anders……. een groot compliment voor Micky .
  En sjonge, het stikt eigenlijk van de vragen en onzekerheden in bovenstaande reacties;is er tenminste eens iemand, Micky dus, die een poging waagt om zelfvertrouwen te promoten op een manier waarvan je kunt zeggen “die preekt vanuit z’n zieltje in plaats vanaf een papiertje”, iemand dus die op zijn minst dus uberhaubt in staat is iets over z’n zieltje te zeggen…en is het mijn eigen zelfvertrouwen die zegt dat het goed voelt wat Micky beschrijft.
  En bovendien,Waarom mag mijn zelfvertrouwen niet anders zijn als het zelfvertrouwen van een ander?

  Beantwoorden
 • ank

  My intentions are good, I use my intuition
  It takes me for a ride
  But I never understood other people’s superstitions
  It seemed like suicide
  As I play the game of life
  I try to make it better each and every day
  And when I struggle in the night
  The magic of the music seems to light the way

  Ah, Intuition takes me there
  Intuition takes me everywhere

  Well my instincts are fine
  I had to learn to use them in order to survive
  And time after time confirmed an old suspicion
  It’s good to be alive
  And when I’m deep down and out and lose communication
  With nothing left to say
  It’s then I realize it’s only a condition
  Of seeing things that way

  Ah, Intuition takes me there
  Intuition takes me anywhere
  (Takes me anywhere, alright)

  Ah, Intuition takes me there
  Intuition takes me there
  Intuition takes me there
  Intuition takes me there
  Intuition takes me there

  Intuitie heb ik altijd gehad maar lang niet altijd op vertrouwd.
  Als ik de laatste twee jaren van mijn leven overzie ( sinds ik mijn eerste IR artikel las ) dan zie ik dat ik aanvankelijk bozer werd op mezelf als ik een ego mind control reactie had. Zo van; je zou toch beter moeten weten. Maar dat heeft zich omgebogen in mezelf gemakkelijker vergeven en dat maakt weer dat je dingen gemakkelijker los kunt laten waardoor je uit die vicieuze cirkel kunt stappen.

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>