Aliens & Engnekken (column)

( 13 )
 • salvar

  Micky van Leeuwen
  ik vind dat het niet direct over zwarte piet gaat maar dat een stelletje idioten (hebben niets te doen)vinden dat het discriminatie is.
  de eerste slavendrijvers waren zwarte die blanken als slaaf hadden
  sint kwam uit turkye en had moren in dienst om de armen te voorzien van enig eten.
  eerst moet iedereen eerst de geschiedenis goed lezen.

  wie weet komt niburu wel echt langs en niet te hopen dus……. een hoop ellende.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Zoals ik mijn column eindigde mag iedereen geloven wat ie wil, jij ook dus, ook al vind ik hetgeen je hierboven beweert klinkklare bullcrap bedacht om een mind-ego programmering te verdedigen 🙂

   Beantwoorden
   • Ikke

    Nou Micky je begrijpt natuurlijk wel dat je nu in het grote boek van sinterklaas staat en dat je het in je broek moet doen en dus de zak in moet en geen pepernoten krijg.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Ik test het uit hoe ver ik kan gaan bij de ouwe goedgeiligman. Mijn ouders en leraren dreigden vroeger al dat ik geen cadeautjes kreeg en dat sinterklaas alles in zijn boek opschreef en dat ik wellicht met de zak mee naar Spanje moest, maar die dreigementen pakten mij niet, ook omdat ik op een gegeven moment op mijn 14e wist dat ik toch wel cadeautjes kreeg omdat het anders niet eerlijk was dat ik niets kreeg en mijn broertje en zusje wel. Ik hoop dus maar dat Sint niet echt is, en anders klinkt Spanje nog best wel redelijk, ondanks mijn claustrofobie en vrees dus voor het vervoer per jutezak….

     Beantwoorden
 • Gerrit

  Nou, duidelijk. dit commentaar komt rechtstreeks uit de AIVD/CIA koker. Niet dat hij Niburu onterecht aanvalt, die club wordt betaald uit hetzelfde potje als deze schrijver, maar wat hij er allemaal bijsleept verraad hem. Overigens lijkt het mij meer een propagandastukje om Niburu meer lezers te laten trekken. Schaam je heeeel diep Indigirevolution !!

  Beantwoorden
  • Danny

   Zou je dan ook zo vriendelijk willen zijn om aan te geven waar hij zich overal verraadt?

   Ik ben benieuwd…

   Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Is jouw reactie satire Gerrit of ben je serieus? In dat laatste geval zou ik namelijk graag willen weten waar ik die AIVD/CIA pot met geld kan vinden waar ik uit betaald kan krijgen, vertel mij eens waar ik dan moet aankloppen, want ik heb zeker interesse als dat soort instanties mijn werk willen subsidiëren!

   Beantwoorden
   • sjaak

    als complotdenker denk ik echt dat we hier te maken hebben met commentaar van zo’n typisch domme zwarte piet met de schuilnaam Gerrit . En als Keesje dan roept “piet piet” zegt’tie “ik heet lèkkur Gerrit” . Echt Micky , er zijn ook mensen die als zwarte piet helemaal tot hun recht komen , vandaar

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Zou heel goed kunnen Sjaak 🙂

     Persoonlijk neig ik ietwat meer naar een lafbek toetsenbord ‘ridder’ (troll) die niet verder kunnen komen dan mensen AIVD/CIA te noemen, als je vraagt om argumentatie blijven ze stil, wat je ze niet kwalijk kan nemen eigenlijk, want ze hebben waarschijnlijk een ernstig gebrek aan goed werkende hersencellen. In real life zie je dit soort sneue toetsenbord ridders niet, want ze zijn te bang om buiten te spelen en verschuilen zich de hele dag in hun safe space achter het computerscherm, daar waar ze zich veilig wanen en zich wel zeker voelen om iets te typen, waarschijnlijk met één hand, want die andere hand daarmee bevredigen ze zichzelf de hele dag, wat ik ook snap, want toetsenbord ridders komen lastig aan de vrouw (of desgewenst man), verder dan cyber sjorring komt men dan dus ook niet. Maar ja je kan niet de hele dag sjorrend achter je computer hangen, dat gaat op een gegeven moment pijn doen, en dus kom je dan vanzelf uit op een website zoals deze om daar je gal te spuwen. Je kan het ze haast niet kwalijk nemen dus 😉

     Beantwoorden
 • Ank

  Zoals in elk gecreëerd conflict krijg je maar twee keuzes: vóór of tegen. Heerlijk om een keer een gefundeerde éigen mening te horen.

  Beantwoorden
 • Freeflip

  Ik ben opgegroeid en op school gezeten tussen de antillianen, van lichtbruin tot so swoeart als mn schoen (zoals ze dat over hun eigen volk zeiden). Velen onder hen waren mijn vriendinnetjes waar ik mee speelde en over de vloer kwam. Het hele Sinterklaasfeest was nooit een probleem (nog niet bij mijn weten). Ik herinner me wel dat ik bang was voor zwarte piet (en dus nooit bang voor mijn klasgenootjes). Eenmaal terug in Nederland had ik drie donkere kinderen in de klas waar met open mond naar gekeken werd, ik begreep daar niets van. Onbekend maakt onbemind, zullen we maar zeggen.
  Mijn reactie draagt dus niet bij aan wel/niet slavenverleden maar enkel als voorbeeld uit de praktijk.

  Beantwoorden
 • Gerben

  Laten we sinterklaas vieren zoals in Suriname of de Antille
  Iedereen blij

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>