Aliens & Engnekken (column)

Abonneer
Abonneren op
13 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
salvar
3 jaren geleden

Micky van Leeuwen
ik vind dat het niet direct over zwarte piet gaat maar dat een stelletje idioten (hebben niets te doen)vinden dat het discriminatie is.
de eerste slavendrijvers waren zwarte die blanken als slaaf hadden
sint kwam uit turkye en had moren in dienst om de armen te voorzien van enig eten.
eerst moet iedereen eerst de geschiedenis goed lezen.

wie weet komt niburu wel echt langs en niet te hopen dus……. een hoop ellende.

Ikke
3 jaren geleden

Nou Micky je begrijpt natuurlijk wel dat je nu in het grote boek van sinterklaas staat en dat je het in je broek moet doen en dus de zak in moet en geen pepernoten krijg.

3 jaren geleden

Nou, duidelijk. dit commentaar komt rechtstreeks uit de AIVD/CIA koker. Niet dat hij Niburu onterecht aanvalt, die club wordt betaald uit hetzelfde potje als deze schrijver, maar wat hij er allemaal bijsleept verraad hem. Overigens lijkt het mij meer een propagandastukje om Niburu meer lezers te laten trekken. Schaam je heeeel diep Indigirevolution !!

Danny
3 jaren geleden
Reply to  Gerrit

Zou je dan ook zo vriendelijk willen zijn om aan te geven waar hij zich overal verraadt?

Ik ben benieuwd…

3 jaren geleden

als complotdenker denk ik echt dat we hier te maken hebben met commentaar van zo’n typisch domme zwarte piet met de schuilnaam Gerrit . En als Keesje dan roept “piet piet” zegt’tie “ik heet lèkkur Gerrit” . Echt Micky , er zijn ook mensen die als zwarte piet helemaal tot hun recht komen , vandaar

Ank
3 jaren geleden

Zoals in elk gecreëerd conflict krijg je maar twee keuzes: vóór of tegen. Heerlijk om een keer een gefundeerde éigen mening te horen.

Freeflip
3 jaren geleden

Ik ben opgegroeid en op school gezeten tussen de antillianen, van lichtbruin tot so swoeart als mn schoen (zoals ze dat over hun eigen volk zeiden). Velen onder hen waren mijn vriendinnetjes waar ik mee speelde en over de vloer kwam. Het hele Sinterklaasfeest was nooit een probleem (nog niet bij mijn weten). Ik herinner me wel dat ik bang was voor zwarte piet (en dus nooit bang voor mijn klasgenootjes). Eenmaal terug in Nederland had ik drie donkere kinderen in de klas waar met open mond naar gekeken werd, ik begreep daar niets van. Onbekend maakt onbemind, zullen we… Lees verder »

Gerben
3 jaren geleden

Laten we sinterklaas vieren zoals in Suriname of de Antille
Iedereen blij