De ComplotConcurrent – Uitzending 29 “Propaganda Oorlog” (15-10-2018)

Abonneer
Abonneren op
15 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
DrIglo
2 jaren geleden

Ik gooi eens even dit plaatje er in, heb even de referenties niet bij de hand: Het is een warmteplaatje (iirc, satteliet) van Parijs op een lekkere lente of herfst dag, in de avond: ~s i imgur com peR8PKm ~ png Dat wat je ziet in dat plaatje, dat heet een stadsklimaat. Ooit waren er 5 klimaten met subklimaten, maar daar heeft de mens zelf de hand in gehad: Er is zoveel beton en asfalt gestort, dat er een nieuw klimaat is bijgekomen, met als voorbeeld in het plaatje van Parijs met in de binnenstad een veel hogere temperatuur dan… Lees verder »

New World Disorder
2 jaren geleden
Reply to  DrIglo

Zeer interessant DrIglo, eigenlijk ook logisch gezien ~10%(?) van Nederland bedekt ligt met asfalt.

DrIglo
2 jaren geleden

Het gaat er om waar je de meetstations mee laat doen. Een tijd geleden was er bij een van de meetstations een posse komen opdagen toen een bomenrij wat verderop van het weitje waar het meetstation stond gekapt moest worden. De redenatie van de mensen die tegen waren was dat de bomenrij de temperatuur in het weitje beïnvloed. Makkelijkste manier is dan om bv het meetstation maar op te doeken en de bomen gewoon te kappen. In Zeeland is er ook heel veel kritiek op dat station op 1 meter van de Noordzee. Mensen die niet op 1 meter van… Lees verder »

rob
2 jaren geleden

Dag dr Iglo. weet je ook iets over de verdeling van alle meetstations op aarde? Stel veel meetstations zijn er bij de grote steden zegt dat dus alleen iets over het stadsklimaat en niet over het gehele klimaat. Waar wordt sdat hele klimaatverhaal dan op gebaseerd, weet je daar iets meer van?

DrIglo
2 jaren geleden
Reply to  rob

Ik doe zelf heel weinig onderzoek meer naar klimaat en de zgn wetenschap die er in gespecialiseerd is. Wat betreft meetstations: Er deden er heel veel meetstations mee in de officiële reeksen, maar dat aantal is sterk teruggebracht. De ‘logica’ daar achter is dat je als een grote dataset hebt, je een berg data kunt weglaten om die weggesmeten data achteraf in te kleuren. iirc heeft meneer Hansen daar eind jaren ’90 een mooie paper geschreven met een statistische analyse hoe je met een meetstation op 1 plek ‘weet’ wat de temperatuur 1500 km verderop is. Wow ;D In praktijk… Lees verder »

ed
2 jaren geleden

goed werk Micky

New World Disorder
2 jaren geleden

2 complotconcurrenten in de week? Straks komt de cabal je nog halen Micky. Mooie aflevering weer 😉

Gabreal Jones
2 jaren geleden

Cher Micky. check out gj-comment at: https://alethonews.com/2018/10/15/just-another-mother-murdered/ Ik post al een tijdje op deze bright site aletho news. Nederland is geen veilige plek voor mijn persona. Zit in Spanje. Die mossadluizen zitten natuurlijk overal, weten mijn whereabouts, maar hier buggen ze me aanzienlijk minder. TIP: Als je dit gj-comment op Aletho leest zul je de tip begrijpen. De Omhels Moeder Amma is monumentaal vandaag (16 okt) en morgen (17 okt.) in Nederland. In Houten. Bij jou om de hoek. Toegang gratis. Des morgens tot laat in de avond. Hoop dat je daar je alternatieve journalisten licht laat schijnen. Ze heeft… Lees verder »

Ank
2 jaren geleden

Deze professor vertelt niks nieuws, het is alleen leuk om het iemand zo duidelijk te horen zeggen nl. dat klimaatsveranderingen van alle tijden zijn en dat er heel veel geld gepompt wordt in deze tak van volksverlakkerij. Dat zijn mijn woorden en niet die van de professor.

https://youtu.be/BvqT1e_XNyE

Rob
2 jaren geleden
Reply to  Ank

Nou, de professor laat wel heel duidelijk doorschemeringen dat veel collega’s op de universiteit bang zijn de waarheid te vertellen, dat ze het ook moeten doen met onderzoeksgeld waarvan ze hun boterham moeten betalen. En wanneer ze gepensioneerd zijn met een ander verhaal naar voor durven te komen. Zo is het ook in de medische wereld, welkom in mijn wereld.

DrIglo
2 jaren geleden
Reply to  Ank

Ik weet niet of hij het is, maar ik ging ergens 2e deel jaren ’90 naar de nieuwe professor Atmosfeer & Luchtverontreiniging op de TUE, en vroeg hem of ik tentamen mocht doen. Die kerel wat verbaasd, dat ik verbannen was van het college en zélfs van het tentamen. Maar er waren meer studenten uitgekankerd door zijn voorganger, die moeilijke vragen niet zo waardeerde.

Stel, ik had mijn scriptie willen schrijven bij zijn voorganger. Hoe krijg je dat dan voor elkaar? Het verhaaltje van de prof napapegaaien?

DrIglo
2 jaren geleden
Reply to  DrIglo

Wat zoekwerk levert op dat Begemann hoogleraar verlichtingskunde was en directeur Philips Lighting, niet zomaar een kleine speler dus. TUE en Philips hadden goede deals, deeltijdhoogleraarschap en ondertussen alles leegtrekken wat je tegenkomt, de juiste studenten selecteren etc etc