De ComplotConcurrent – Uitzending 29 “Propaganda Oorlog” (15-10-2018)

( 15 )
 • DrIglo

  Ik gooi eens even dit plaatje er in, heb even de referenties niet bij de hand: Het is een warmteplaatje (iirc, satteliet) van Parijs op een lekkere lente of herfst dag, in de avond:

  ~s i imgur com peR8PKm ~ png

  Dat wat je ziet in dat plaatje, dat heet een stadsklimaat. Ooit waren er 5 klimaten met subklimaten, maar daar heeft de mens zelf de hand in gehad: Er is zoveel beton en asfalt gestort, dat er een nieuw klimaat is bijgekomen, met als voorbeeld in het plaatje van Parijs met in de binnenstad een veel hogere temperatuur dan in de voorsteden en de verder gelegen landelijke gebieden.

  -Feit-: Bovenstaand is een technisch verhaal. Bekijk het plaatje, dat is het meest simpele : een visualisatie.

  Ik zie geen oog van Sauron in dat plaatje, dat behoort rondom zwart en niet blauw te zijn.

  Wat ik wel zie is a d rechterhand een index welke weergeeft welke kleur correspondeert met welke temperatuur, een schaal van 16.0ºC (blauw) tot 21.0ºC (rood)

  Het merendeel van het plaatje geeft weer, middels de kleur (blauw tot rood) hoe warm het is op de avond dat de opname gemaakt is.

  -Feit-: Het klimaat verandert niet: Eerder was het klimaat bepaald door de omgeving, een zee, bij een pool, op de steppe or whatever, het stadsklimaat kwam er bij. Zoals bij elk klimaat heb je daar uitwassen in, zoals een stadsklimaat in een hele grote stad, met in de buurt alleen maar grote steden. Alsof je op de steppe woont. Met alleen maar steppe in de buurt, omdat dat allemaal steppe klimaat is. Kun je het ultieme steppe klimaat beleven.

  -Feit-: De climate change was dus eenmalig. Er is een nieuw type klimaat bijgekomen door het storten van asfalt en beton. Binnen een klimaat heb je enkel uitwassen.

  Wat imho een veel grotere invloed heeft op de leefomgeving is de fijnstof van de gemuteerde overjarige Citroën Berlingo busjes die rondrijden in de binnenstad. Of wat te denken van lekker windstil en dan een paar grote branden in een opslag van autobanden, of een distributiecentrum voor stomerijen.

  Het stadsklimaat heeft nadelen, maar ook voordelen. In NL zijn er 4 meetstations die meedoen aan de internationaal mee doen met de temperatuurmetingen. 3 van die 4 zijn vliegvelden.

  De laaste keer dat ik een vliegveld zonder stalen matten zag was op een treurbuis als de piloot in flying doctors mazzel had en het niet alleen grasveld was waar hij moest landen. Maar zo waren de vliegvelden dus ooit in NL die aan de metingen mee doen. Er zullen er nog best veel zijn, vliegvelden met alleen stalen matten, of gewoon zonder. Ooit zo ook begonnen in NL, en nu volledig gemoderniseerd. Niet 1 simpel hekje en een tankstation, maar volledig gerobotiseerde hallen waar de goederen van alibaba gelost worden. En genoeg asfalt, zodat alle pakketjes zo efficiënt verplaatst kunnen worden. Dat het daardoor allemaal wat warmer wordt rond het meetstation, wie maalt daar om, de uitlaat van de airco staat er toch niet meer op gericht?

  Een klein stadsklimaatje an sich, zo’n vliegveld. En zwart is ook wel een mooie kleur. Vroeg in het voorjaar de favoriete kleur om te dragen.

  En waarom weet die bonte koe eigenlijk dat het bij de borg in de schaduw een stuk relaxter is dan in de volle zon?

  Beantwoorden
  • New World Disorder

   Zeer interessant DrIglo, eigenlijk ook logisch gezien ~10%(?) van Nederland bedekt ligt met asfalt.

   Beantwoorden
   • DrIglo

    Het gaat er om waar je de meetstations mee laat doen. Een tijd geleden was er bij een van de meetstations een posse komen opdagen toen een bomenrij wat verderop van het weitje waar het meetstation stond gekapt moest worden. De redenatie van de mensen die tegen waren was dat de bomenrij de temperatuur in het weitje beïnvloed. Makkelijkste manier is dan om bv het meetstation maar op te doeken en de bomen gewoon te kappen. In Zeeland is er ook heel veel kritiek op dat station op 1 meter van de Noordzee. Mensen die niet op 1 meter van de Noordzee wonen ervaren de dag heel anders dan wat het meetstation weergeeft.

    Beantwoorden
 • rob

  Dag dr Iglo. weet je ook iets over de verdeling van alle meetstations op aarde? Stel veel meetstations zijn er bij de grote steden zegt dat dus alleen iets over het stadsklimaat en niet over het gehele klimaat. Waar wordt sdat hele klimaatverhaal dan op gebaseerd, weet je daar iets meer van?

  Beantwoorden
  • DrIglo

   Ik doe zelf heel weinig onderzoek meer naar klimaat en de zgn wetenschap die er in gespecialiseerd is.

   Wat betreft meetstations: Er deden er heel veel meetstations mee in de officiële reeksen, maar dat aantal is sterk teruggebracht.

   De ‘logica’ daar achter is dat je als een grote dataset hebt, je een berg data kunt weglaten om die weggesmeten data achteraf in te kleuren. iirc heeft meneer Hansen daar eind jaren ’90 een mooie paper geschreven met een statistische analyse hoe je met een meetstation op 1 plek ‘weet’ wat de temperatuur 1500 km verderop is. Wow ;D In praktijk komt het hier op neer: In Californië bv waren er een zooitje meetstations in de bergen, maar die werden gesloten zodat de meetstations in de steden overbleven. In Canada werd het meest noordelijk gelegen meetstation gesloten, degene die nu het meest noordelijk ligt is 800km ofzo zuidelijker.

   Met sattelieten zou je de temperatuur kunnen meten. Sure, indirect ja, onbetrouwbaar ook nog. En als je de calibratie niet op orde hebt wordt het opeens 40ºC warmer op de Noordpool dan normaal. Mooie verhalen waren dat, maar niet toen bleek dat het aan de calibratie lag.

   In de jaren ’90 waren er 7 officiële meetstations op de gehele stille oceaan. Je weet wel, die waterplas die zeg maar 50% van het aardoppervlak is. Misschien is dat aantal ook verminderd ondertussen, wie zal het zeggen.

   De ruwe data worden trouwens ‘verwerkt’ tot de officiële datasets met de officiële metingen. Bij GCHQ zijn ze een hele berg ruwe data ‘kwijt’, maar we hebben hun datasets… En dan zijn er nog de gebroken reeksen. Af en toe mag een leverancier een nieuw meetstation leveren, en dan gaat de oude er uit. Maar goed dat ze er recent achter kwamen dat de oude meters niet goed afgesteld waren, want de waarden werden flink omlaag geschroefd, dat scheelde weer heel wat hittegolven die er opeens niet geweest waren.

   Het is eerder Local Warming dan Global Warming, imho. Sure, de weitjes met de bonte koeien zullen een hogere temperatuur krijgen als de berg asfalt en beton dichterbij komt dan voorheen, toen er enkel boertjes woonden in de weide omgeving. Dus dat lokale effect, de stad, die door zijn albedo veel beter warmte opneemt door zonnestraling dan het weitje ooit kan heeft zeker een globaal effect, zeker als je steden bij blijft bouwen.

   Beantwoorden
 • ed

  goed werk Micky

  Beantwoorden
 • New World Disorder

  2 complotconcurrenten in de week? Straks komt de cabal je nog halen Micky. Mooie aflevering weer 😉

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Gelukkig werk ik stiekem voor de cabal dus ben ik veilig. Heb je mijn 666 hand sign gemist in deze uitzending? Doe ik zo mijn best…. 😉

   Beantwoorden
   • Gabreal Jones

    Cher Micky.

    check out gj-comment at: https://alethonews.com/2018/10/15/just-another-mother-murdered/

    Ik post al een tijdje op deze bright site aletho news. Nederland is geen veilige plek voor mijn persona. Zit in Spanje. Die mossadluizen zitten natuurlijk overal, weten mijn whereabouts, maar hier buggen ze me aanzienlijk minder.

    TIP: Als je dit gj-comment op Aletho leest zul je de tip begrijpen. De Omhels Moeder Amma is monumentaal vandaag (16 okt) en morgen (17 okt.) in Nederland. In Houten. Bij jou om de hoek. Toegang gratis. Des morgens tot laat in de avond.

    Hoop dat je daar je alternatieve journalisten licht laat schijnen.

    Ze heeft de naam van humanitaire hulp te bieden aan mensen in rampgebieden. Maar wat blijkt is dat slechts 10 % van de miljoenen die ze jaarlijks casht uit vriwillige gaven van de door haar omhelsden naar dat soort doelen gaat. De rest is geparkeerd bij de bekende banken. Zij is helemaal verweven met de VN. Je weet wel waar dat op neerkomt: Agenda 21.

    In feite dus een wurgende moeder: https://www.slideshare.net/chanjalg/holy-hell-gail-tredwell

    Het journaal van de Nederlanse Staats Omroep zal wel zoals elk jaar een positief item aan haar bezoek wijden.

    Dit als laatste: https://www.facebook.com/guruphiliac/posts/the-missing-gail-tredwell-interview-was-posted-to-the-ex-amma-yahoo-group-and-no/667103453321861/

    Een recenter interview over dat boek Holy Hell met Gail Tredwell dat door de vertaalmachine is gehaald maar na wat lingo gegoochel zeer to the point blijkt.

    CIA O

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Door mijn visuele handicap is lange lappen tekst lezen, en die kleine lettertjes in sommige van die artikelen sowieso, haast onmogelijk. Zou je mij/ons een korte samenvatting kunnen geven waarover je het hebt? Ik snap er eerlijk gezegd bar weinig van namelijk. Ligt waarschijnlijk niet aan jou, maar omdat ik al die tekst niet heb gelezen.

     Houten ligt overigens niet om de hoek hier, ik schat 80 kilometer of iets in die richting 🙂

     Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Wat heb je gedaan als ik vragen mag dat Nederland geen veilige plek meer voor jou is?

     Beantwoorden
 • Ank

  Deze professor vertelt niks nieuws, het is alleen leuk om het iemand zo duidelijk te horen zeggen nl. dat klimaatsveranderingen van alle tijden zijn en dat er heel veel geld gepompt wordt in deze tak van volksverlakkerij. Dat zijn mijn woorden en niet die van de professor.

  https://youtu.be/BvqT1e_XNyE

  Beantwoorden
  • Rob

   Nou, de professor laat wel heel duidelijk doorschemeringen dat veel collega’s op de universiteit bang zijn de waarheid te vertellen, dat ze het ook moeten doen met onderzoeksgeld waarvan ze hun boterham moeten betalen. En wanneer ze gepensioneerd zijn met een ander verhaal naar voor durven te komen. Zo is het ook in de medische wereld, welkom in mijn wereld.

   Beantwoorden
  • DrIglo

   Ik weet niet of hij het is, maar ik ging ergens 2e deel jaren ’90 naar de nieuwe professor Atmosfeer & Luchtverontreiniging op de TUE, en vroeg hem of ik tentamen mocht doen. Die kerel wat verbaasd, dat ik verbannen was van het college en zélfs van het tentamen. Maar er waren meer studenten uitgekankerd door zijn voorganger, die moeilijke vragen niet zo waardeerde.

   Stel, ik had mijn scriptie willen schrijven bij zijn voorganger. Hoe krijg je dat dan voor elkaar? Het verhaaltje van de prof napapegaaien?

   Beantwoorden
   • DrIglo

    Wat zoekwerk levert op dat Begemann hoogleraar verlichtingskunde was en directeur Philips Lighting, niet zomaar een kleine speler dus. TUE en Philips hadden goede deals, deeltijdhoogleraarschap en ondertussen alles leegtrekken wat je tegenkomt, de juiste studenten selecteren etc etc

    Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>