Complotmoeheid

( 27 )
 • Gerrit Herders

  Een heerlijk artikel Micky. Laten we dat voorop stellen, want in het laatste gedeelte zit je er behoorlijk naast. Buiten de ‘modern?’ benamingen is het wel degelijk een kleine groep superrijken (en geld is macht in de Westerse Wereld) die het beleid bepaald. Onderzoek jouw voorbeeld Rothschild eens wat beter, want hij en ook bijvoorbeeld Soros hebben de ziekelijke nijging om op de voorgrond te treden, daar waar de andere superrijken, enge mannetjes hun vuile werk laten doen

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Het mind-ego is een bitch Gerrit.
   Verder hap ik niet, want jij leest a)verkeerd en trekt b) de verkeerde conclusie over mij in je reactie en c)quote mij verkeerd, maar d) waardeer ik je reactie en het delen van deze column wel van je 🙂

   Ik zeg in deze column tegen mijn dokter over de Rotschildjes alleen maar dat ze niet het aller evilst zijn en zeker niet ‘top of the foodchain’ zijn omdat er talloze lagen, organisaties en entiteiten boven de Rotschildjes staan en de Rotschildjes daar de loopjongens letterlijk van zijn. Jij trekt vervolgens conclusies vanuit je eigen mind-ego programmeringen en gaat op jouw website zitten verkondigen dat ik er naast zit. Mag ik dat een totaal overbodige mind-ego actie vinden Gerrit? Jij hebt het over Rotschild in enkelvoud, je noemt het een hij, heeft jouw eigen onderzoek niet uitgewezen dat het hier om een familie bloedlijn gaat en niet om een enkele persoon?

   Beantwoorden
 • Ank

  Lieve Micky, de dokter heeft je een aantal goede adviezen gegeven. Aan jou de keuze wat je er mee doet.
  Je trouwe luisteraars weten meestal waar je het over hebt en vinden het leuk als met iets komt wat hen nog niet opgevallen is maar in feite is dat preken voor je eigen parochie en ja, het is nou eenmaal zo dat mensen uit andere parochies het daar vaak niet mee eens zijn omdat ze een keertje komen buurten en niet weten waar je vandaan komt.
  We willen graag iets nuttigs doen, iets bijdragen aan het bewustwordingsproces, aan het echt wakker worden van onze medemens.
  Het kan behoorlijk lastig zijn om wakker te zijn en vooral om wakker te blijven met al die slapende mensen om je heen. En laten we eerlijk zijn: welke invloed heeft het wakker zijn op je dagelijkse leven? Juist, alleen maar frustratie als je nog niet zover bent dat je helemaal neutraal kunt blijven en van alle onbenullen met hun onbenullen nieuws kunt houden. Oh, oh, daar komt mijn kosmische egootje om de hoek kijken.
  Het besef dat je bent wie je bent kan niemand je (ons) ooit meer afnemen maar om het een dusdanig ijkpunt in je dagelijkse leven te laten zijn is voor de meesten van ons moeilijk vol te houden en dan moet je voor jezelf toegeven dat je faalt en dat je je toch voornamenlijk bezig houdt met de dagelijkse beslommeringen en zorgen, ook al weet je dat je je geen zorgen zou hoeven te maken.
  Opletten: waar komt deze gedachte vandaan, is hij van mezelf of van het controlesysteem. Oh oh, het is een repeterende gedachte dus het controlesysteem. WEG gedachte, ik wil mijn eigen creatieve gedachten. Nou nou, hou nou maar eens even op. Ik ga naar buiten, genieten van het mooie weer. Maar ze geven het niet op, die gedachten en je moet jezelf iedere keer tot de orde roepen:GENIETEN, zie je niet hoe prachtig het voorjaar is…………etc.etc.

  Beantwoorden
  • Ank

   waar ik “ooit” geschreven hebt moet natuurlijk “nooit” staan

   Beantwoorden
   • Ank

    Oh oh, wat maak ik er een puinhoop van. Natuurlijk stond het er goed.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Heb jij ook een denkbeeldige dokter waar je tegen praat Ank? 😉

     Beantwoorden
  • Ank

   Aangezien ik denk dat Micky, gezien zijn complotmoeheid, niet zal reageren (sorry Micky als ik voor mijn beurt praat) zeg ik maar tegen je: verdiep je alsjeblieft eens in de serie artikelen van Micky genaamd: Het Grotere Plaatje, dan zul je zien waar zijn mening over de “Rode Schildjes” en de rest van de zgn. machthebbers hier op aarde vandaan komt. Zij voeren nl. ook alleen maar de agenda van weer een ander type “enge mannetjes” uit.

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Shit, ik had bovenaan mijn mailbox met reacties moeten beginnen Ank, dan had ik zelf Gerrit niet een corrigerend tikje hoeven uit te delen, want jouw reactie is beter dan de mijne, stuk diplomatieker ook haha

    Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Grappig dat je zo fel bent op hetgeen ik tegen mijn dokter vertelde over de Rotschildjes, en dan vervolgens bij het overnemen van mijn column op jouw website bij het stukje over de Notre-Dame een toevoeging plaatst quote “Het zijn natuurlijk wel prachtige monumanten. Bouwwerken door de grootste architecten ontworpen “

   Dus als het om het geldsysteem gaat dan zijn de Rotschildjes en dat soort bloedlijnen tuig van de richel. Maar als ze een kathedraal (laten) bouwen, een kathedraal die symbool staat voor alles wat slecht en duister is aan religie, dan zijn het opeens (en ik quote je) “grootse architecten”?

   Vreemd. Maar wel grappig.

   Beantwoorden
 • Ria

  Complotmoeheid is een gezonde reactie op een ongezonde situatie…jammer dat ik op mijn pc geen duimpje kan geven…maar bij deze “dikke duim”…en neem je rust.

  Beantwoorden
 • Ria

  Tja..wat voor een complotten hebben we in Ned…ik vind ons koningshuis bv wel een heel groot hilarisch complot..dat onze Max een tranny is..een kerel dus met hele dure jurken aan..enorm grote voeten ook…

  Beantwoorden
 • Elles

  Toen ik nog abonnee was van de correspondent stond er een keer deze reactie onder een artikel. Ik kan het niet beter verwoorden dan dat zij dat doet dus hier de reactie.
  Het lijkt erop of er een mentale strijd gaande is tussen de wel of niet consiracy-gelovers; alsof één van de twee groepen weet wat er gaande is en de andere niet. Daarmee zitten ze allebei in dezelfde wolk van verwarring, en blijven op meta-niveau hangen van wat er gaande is.
  Conspiracy of niet: iets klopte er niet bij 9/11; iets klopt er niet bij de manier waarop TTIP zichzelf boven de wet kan zetten en economie boven recht gezet wordt; iets klopt er niet bij de argumentatie om de NAVO zwaar bewapend aan de grens met Rusland te laten wandelen; iets klopt er niet in het verhaal van het vliegtuig vol toeristen dat boven de Oekraïne naar beneden gehaald is; iets is er onmetelijk fout in wat de bevolking van Griekenland over zich heen krijgt….het enige volk trouwens dat zorg draagt voor de vluchtelingen en hun eten met ze deelt, ook al hebben ze zelf geen cent meer om te makken.
  Wat er tot mij door begint te dringen is, dat het niet meer zo uitmaakt wie het nu uiteindelijk gedaan heeft. Of er nu de Cabal achter zit, of de illuminatie, of het militair industriële complex, of misschien wel ‘het kwaad’ zelf; de hebzucht zelf…..ik denk dat het allemaal niet meer zo uitmaakt….. Uiteindelijk moge duidelijk worden dat de enorme verwarring waar we nu in leven niets anders kan zijn dan de totale ineenstorting van de wereld die zich gevormd heeft op grond van materialistisch denken. En wat blijkt: de anomalie grijnst ons recht in het gezicht: het wérkt niet…materialisme is niet in staat de werkelijkheid te omvatten en we breken eruit! Denk aan Kuhn,
  ‘The structure of scientific revolutions’: Het is niet zo dat de nieuwe ontdekkingen omarmd worden door de aanhangers van het ‘oude’ paradigma….ze voeren een strijd op leven en dood, en uiteindelijk sterven ze uit. Ik denk dat het ons…ieder van ons….dwingt om op te houden met zoeken naar een schuldige, een oorzaak….iets waar je met de vinger naar toe kunt wijzen, of een verklaring die het allemaal acceptabel maakt…wat niet acceptabel IS.
  Het dwingt ons om wakker te worden voor het feit dat de manier waarop we naar dingen kijken of wegkijken uiteindelijk het onbegrepen inzetten van die enorme creatieve kracht die in ons denken besloten ligt is. Deze situatie kan ons helpen om onze mentale wereld schoon te maken van invloeden die verwarring zaaien, en met meer bewustzijn, een wereld te creëren waar we wél in kunnen leven, en de generaties die komen gaan. Een wereld waarin we ons beseffen dat alles met alles en allen verbonden is, waar onze ‘vijanden’ broeders en zusters zijn, die dat wat we van onszelf niet willen zien manifesteren. Een wereld waarin we hoeders van de planeet zijn in plaats van uitbuiters….waar we wakker worden in de prachtige mensen die wij zijn…en de lessen leren die zoveel wijzen, zoveel leraren, zoveel elders ons in overvloed gegeven hebben en geven….om verantwoording te nemen voor wat wij bijdragen aan de wereld en dankbaar zijn voor de mogelijkheid die wij krijgen om dit te leren….om onze plek in de schepping weer in te nemen, met meer bescheidenheid, voorzichtiger en dichter bij ons hart. Wat als er oorlog komt en er gaat niemand naar toe????????

  Beantwoorden
 • Inanna Nornen

  Hey,

  Waarom ga je geen uitzendingen maken over innerlijk-werk i.p.v. steeds politiek gericht? Ik zie dat je best wel mooie spirituele/filosofische berichten hebt geplaatst.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Volgens mij kijk je een andere show dan de ComplotConcurrent?
   In mijn shows gaat het amper over politiek namelijk, want dat boeit mij al helemaal niets die poppenkast….

   Beantwoorden
 • Inanna Nornen

  Ik bedoelde eigenlijk “het maatschappelijk gebeuren”. Maar lijkt dat je niets? Om daar uitzendingen over te maken?

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Zodat jij ze dan weer kan afzeiken omdat je het er nooit mee eens bent, en dat je dan via mail, een reactie onder de video of via facebook je gelijk wilt gaan halen bedoel je?

   Beantwoorden
 • Inanna Nornen

  hahahaha! Nee op facebook was ff gekheid van me. Ik zit met je te dollen. Er zijn echt wel artikelen die ik wel degelijk goed van je vind zoals dat over innerlijk-werk bijvoorbeeld.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Die artikelen waar je op doelt zijn geschreven door mijn vriendin Dore

   Beantwoorden
 • Inanna Nornen

  Ok, ik dacht dat jij er ook wel eens over schreef. Want er zijn ook artikelen dat je schrijft hoe jij bent omgegaan met je innerlijke trouma’s etc.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Klopt. Maar de reeks “innerlijk werk:” is niet van mij, dacht dat je daar op doelde.

   En alles wat ik weet staat al in mijn artikelen, wat is dan de meerwaarde van dat nog eens allemaal te herhalen? Kost mij tonnen energie namelijk, en levert mij meestal enkel gezeik op, op een paar likes op facebook na…. dus dat is het mij niet waard. Ik blijf gewoon lekker mijn eigen ding doen, als er iets in mij opkomt om te doen dan doe ik dat of maak ik dat of schrijf ik dat, dus wie weet wat de toekomst allemaal brengt.

   Beantwoorden
 • Joke

  Hey Micky,
  Heb je ook niet het gevoel dat we in een soort ” Groundhog Day” herhaling zitten? Voor mij heeft dat met complotmoeheid te maken. De vraag is dan : hoe doorbreken we deze impasse?…… 🙂

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Dat ligt eraan hoe je dat precies bedoelt Joke. Ik herken het denk ik wel als je bedoelt dat het soms in sommige facetten van ons dagelijks leven lijkt alsof we keer op keer op keer dag in dag uit hetzelfde doen en daarin vast geraken. Mijn oplossing voor zo’n impasse is dan meestal om weer zelf te gaan creëren in plaats van reageren https://www.indigorevolution.nl/2019/01/31/van-reactie-naar-creatie/

   Complotmoeheid kan ook voortkomen uit het blijven reageren, lezen of volgen op of van complotten of zaken die je of niets interesseren of simpelweg irriteren. Daar doelde ik met de onderwerpen in bovenstaande column ook op met de remedie aan het einde van de column. Zo luister, lees of kijk ik geen enkele pure hoop of pure angstporno meer vanaf nu bijvoorbeeld. En reageer ook niet op mensen die dat nog wel in mijn mailbox blijven droppen die onzin. Zo creëer ik voor mijzelf dat ik niet langer meer energie hoef te verspillen aan dat soort onderwerpen, ik merkte bij mijzelf dat zelfs niet kijken maar toch mensen vriendelijk bedanken voor die (goedbedoelde) onzin in mijn mailbox mij energie kostte die ik liever wil investeren in het zelf creëren van mijn eigen content op deze website. Dat laatste voelt honderdduizend keer beter namelijk, ook al kost een bijna 3 uur durende show mij ook tonnen energie, maar dat is dan geen verspilde energie maar energie die ik in mijn eigen creaties investeer.

   Dus om op je reactie alsnog kort te reageren: ik herken het wel, groundhog day, goede film trouwens, en als je het aan mij vraagt raken we uit zo’n groundhog day impasse door wel zelf te gaan creëren of te gaan doen (ook qua werk, relaties enzo) waar we onszelf goed bij voelen om te doen. En kappen met reageren op de externe wereld om ons heen. Zoiets… 😉

   Beantwoorden
   • Joke

    Hey Micky,
    Ja, daar heb je gelijk in. Het is net alsof in de wereld er niets nieuws onder de zon is en alles in een kringetje ronddraait. Het is dan aan ons om vernieuwing aan te dragen en dat gebeurt pas als wij zelf stoppen met energie te steken in zaken die ons niet verder brengen……. 😏

    Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>