Ik breek een lans voor Frans Timmermans (column)

( 31 )
 • Ria

  Ach weer zo’n heerlijke column..ik was ook bijna meegegaan in het “Franske” drama.. maar gelukkig is daar Micky, net op tijd gered. 😉

  Beantwoorden
 • Guusje

  Haha Micky de triggeraar. Ben ook echt in de wolken dat Frans de uitverkorene is.
  Frans de veroveraar. 🤨

  Beantwoorden
 • paulien van der

  Hup Fransie hup fransie fansie is de beste .fransie is de beste hup hup

  Beantwoorden
  • only you

   Dat enthousiasme zal wel vergaan als je ziet wat voor puinhopen zijn partij niet achtergelaten heeft?

   Beantwoorden
 • Janus

  De chip ligt klaar, ook voor jou. En maar triggeren . Welkom in de kudde van flip-flops…….

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Eet Frans paprika chips, doel je daar op? Wat is het toch een man van het volk, geen kaviaar voor Frans, nee geef Frans maar gewoon paprika chips, ik ga steeds meer van Frans houden

   Beantwoorden
   • only you

    Een glysofaat biertje en frieten lust ie ook?

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Weet ik niet, nooit geproefd, jij wel?

     Beantwoorden
 • Gerrit Herders

  Ha ha. Geweldig!

  Beantwoorden
 • Joost

  Wie noemden hem vroeger ook al weer altijd (terecht) Frans Kut?🤔😉😂

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Dat was Tim Kut, die gast van stichting BREIN, waar je volgens mij op doelt als het gaat om onze sprankelende radio conversaties?

   Beantwoorden
 • Joost

  Ik stel een titelverandering voor.
  “Ik breek een lans, IN Frans Timmermans”.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Bah Joost… waar het hart vol van is loopt de mond van over zeggen ze ook wel, niet jouw fantasietjes botvieren op mijn (al zeg ik het zelf) briljant gekozen titel! 😉

   Beantwoorden
 • ientje Andonakis

  gelezen met een grote glimlach en zelfs nog meer. bedankt, Mickey

  Beantwoorden
 • Lindeboom

  ik snap deze tekst niet, wat wil je nu duidelijk maken? erg lang ook (veel herhaling)

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Het is kunst wat ik maak, niet iedereen begrijpt kunst.

   Wat was je gevoel na het lezen van deze column?

   Beantwoorden
   • Lindeboom

    Je brengt mij wel tot nieuwe inzichten dat is mooi.

    Beantwoorden
   • Lindeboom

    De lans van u voor frans is ook behoorlijk chauvinistisch.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Ga kunst nu niet willen begrijpen terwijl je het duidelijk niet begrijpt….

     Je vroeg mij wat ik duidelijk wilde maken met deze column. Nou…. dit soort reacties dus zoals jij ze nu geeft. Altijd maar dat “Ja maar Micky, jij ook dit jij ook dat… jij doet ook chauvinistisch, bladiebladiebla!!”
     Je bent duidelijk getriggerd door mijn column. Dat was één van de zaken die ik duidelijk wilde maken, de meesten mensen die zichzelf wakker noemen zijn nog totaal niet wakker en reageren vol vanuit hun getriggerde mind-ego als een onderwerp of een meninkje in een column ze niet bevalt. Weet je niet wat een mind-ego is? Check dan bijvoorbeeld https://www.indigorevolution.nl/2018/12/04/het-mind-ego/

     Beantwoorden
     • Lindeboom

      rustig, rustig blijven aub. u bent wakker en verder niemand indd. ik vraag gewoon rustig iets uit interesse omdat ik u schrijven onduidelijk vindt. u bent kennelijk hetgeen wat u mij doet verwijten: trigger , niet wakker en een alleen recht op de/uw ‘waarheid’. mind ego? lol gelijk schreeuwen, rustig aub ipv elkaar zo noemen zonder motief. mvg

      Beantwoorden
      • Micky van Leeuwen

       Dat had ik inderdaad ook nog in mijn column kunnen verwerken. Getriggerde mind-ego’s doen altijd alsof ik mij opwind, roeptoeteren dat ik rustig moet doen, en dat terwijl ik mijzelf zeker niet druk maak over andermans meninkjes. Hetgeen jij hier tentoonstelt noemen we dan ook projectie. Je projecteert je eigen triggers en je eigen onopgeloste innerlijke pijn en emoties op mij. Grappig vind ik dat. Hoe zei Hannibal van ‘The A-Team’ dat vroeger altijd… “I love it when a plan comes together”?

       Je doet met al je reacties precies datgene wat ik met mijn column duidelijk probeerde te maken, dankjewel daarvoor, ik had niet zoveel gekweste mind-ego’s verwacht in mijn mailbox en in de reactie mogelijkheden, ik dacht dat het er te dik bovenop lag en dat mind-ego’s zich wel twee of meer keer zouden bedenken voordat ze zouden happen naar de baas! 🙂

       Beantwoorden
  • Ria

   Lindeboom..duidelijk geen humor.. een beetje een droogkloot…:)

   Beantwoorden
 • Lindeboom

  Leuk zeg mijn reactie weg halen , lekker bezig met je website!! Als je zegt hoe goed je bent is het prima en al het andere krijgt kick. Bravo!

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ik heb geen reactie van jou weggehaald, jouw reactie wachtte op goedkeuring omdat je een ander email adres gebruikte en wordpress dan je reactie in moderatie zet, en aangezien ik sliep kon ik je reactie niet goedkeuren. That’s all. Bravo voor jou dus voor je verkeerde conclusies! 🙂

   Beantwoorden
   • Lindeboom

    oke bedankt voor uw antwoord u mag deze post verwijderen. mvg

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     “Sorry seems to be the hardest word” zong Elton John ooit al eens 🙂

     Ik durf je reactie eigenlijk niet weg te halen want anders krijg je weer kick, of krijg ik kick, of krijgen we allemaal kick…. 😉

     Beantwoorden
     • Inanna Nornen

      Aha,

      Mijn complimenten naar jouw dat je net Hans Teeuwen bent moesten gewoon worden goed gekeurd (Y) En nu nog… Ze zijn afgekeurd dus XD

      Beantwoorden
 • DrIglo

  Jaren terug werd ik door een NuJij moderator verbannen, en mocht er ook niet meer op. Ik had Franski een landverrader genoemd, blijkbaar mag je geen eigen mening meer hebben.

  Mooi dat je over het chauvinisme begint @Micky, met Frans wordt er nl zoveel mogelijk souvereniteit ingeleverd aan Europa. Alleen dat al is hoogverraad. Ze noemen het socialisme haha nee wij zijn niet de pinautomaat voor de zuidelijke landen.

  De PVV en Forum stemmers zouden ‘laag opgeleid’ en ‘slecht voorgelicht’ zijn. Ik spreek er wel eens een, maar dat soort gasten weet donders goed hoe ze bestolen worden door karakters zoals Franski, terwijl Franski zelf zijn zakken en maag elke dag goed aftopt (extreem salaris en ook extreem vadsig geworden in een paar jaar tijd). Bij de VVD zijn ze blijkbaar slecht voorgelicht, dat ze denken dat die papzak er een van hun is.

  Vraag een willekeurig persoon wat Franski vóór zijn huidige baantje voor goeds gedaan heeft afgezien van het huilen bij de VN over MH0017 en het antwoord zal haast nooit komen. OK, als staatssecretaris heeft hij ooit wel eens iets goeds gedaan. Maar de rest van zijn carrière heeft hij in Oost Europese ambassades vertoeft, dus hij heeft de perfecte ‘mindset’ (mind ego?) voor het baantje.

  Franski gaat je niet redden van de implosie van de zgn ‘westerse wereld’ (landen die Israël steunen). Ondertussen voorkomen dat de Russen geen Gouda meer krijgen, of tulpen, zonder enig bewijs wie MH0017 heeft neergeschoten, dat werkt alleen maar averechts. Handelsrelaties is de #1 prioriteit voor NL. Daarom doen we mee aan al die onzinnige oorlogen waarbij het onbekend is hoeveel slachtoffers er op de grond vallen door de hellfire raketten die geworpen worden.

  Franski is een beroepspoliticus, die hebben we niet nodig. Continu bezig om meer wetgeving en protocollen te verzinnen, zodat hun kameraden mooie baantjes kunnen hebben.

  Franski vind ik nog altijd beter dan Hans van Baalen, als we toch aan het namen en shamen zijn. Ook een goed voorbeeld van iemand die je niet teveel macht moet geven. Want dat is het, de mensen die graag macht willen, die moet je het juist niet geven. Bea was prima, misschien was ze van de week wel weer op BB?

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ik zou eens overwegen om uit dat drama wat in de mind speelt te proberen te stappen. Ik word al moe van het lezen van een kwart van dit soort reacties, word je er zelf niet moe van om altijd maar zo te moeten reageren en op anderen te zeuren?

   Beantwoorden
   • DrIglo

    Negatieve input is véél en véél makkelijker te geven dan oplossingen of complimenten, zeker in het geval van de EU en zijn zgn ‘parlement’.

    Je bent wat je eet, ik heb iets teveel UWV gehad de laatste tijd, daar is geen oplossing voor behalve afbreken en van nul beginnen;

    (deel 2 van een vierluik met lekkende ambtenaren, longread)

    https://www.volkskrant.nl/economie/het-uwv-een-door-de-politiek-gecreeerd-monster~bd3a95af/

    Het bovenstaande artikel beschrijft een beetje wat je niet nodig hebt als overheid; allerlei onzin dingen met protocollen die de ambtenaren zelf niet meer begrijpen, en als je wat teveel je best doet word je weggepromoveerd.

    Juist in het geval van Frans Timmermans ben ik geneigd te namen en te shamen, hij is niet als John Bolton maar vraag hem of hij Iran zou willen bomben….. (van Baalen hoef je niet te vragen) In combinatie met mijn verzet tegen de EU staat. Een heleboel zaken kun je het beste op lokaal niveau regelen. De eindbestemming van de EU is zgn een socialistische heilstaat (onze pensioengelden naar de Italianen bv, da’s wel zo eerlijk) maar dat is zeg maar ‘langzaam communisme’ en dat heeft vrijwel altijd fascistische trekjes met het uit het NOS journaal bekende woord ‘partijtop’. In het geval van de EU: Wanneer deelden die Italiaanse banken de winsten met de EU burger en waarom komen ze binnenkort hun hand ophouden bij de landen die garant (je weet wel welke) willen staan voor de leningen? Dat is onze bestemming, kaalgeplukt worden door de corporations, onder het mom van socialisme.

    Ik ben zéker voor socialisme, ik deel graag uit, maar heb zelf zeg maar ‘die ruk naar rechts’ gemaakt. EU heb ik niet voor gestemd, waterschap ook niet, wel voor de Senaat. Voor iemand die minder onzindingen wil (afbreken alle onzindingen) en gewoon durft te zeggen dat climate change etc complete bullcrap is en dan daarop wordt aangevallen. Heerlijk. Iemand die zijn poot stijf houdt.

    Beantwoorden
 • Republikein

  We zijn nu éénmaal een slim volk en satire moet kunnen, niet dan?
  Doet me denken aan deze uitzending.
  https://www.youtube.com/watch?v=0kSkZ5IDU2M

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>