Het mind-ego

( 13 )
 • Inanna Nornen

  Is het niet makkelijker om mind ego eigenlijk egoisme te noemen? Iedereen is wel eens kwaad, doet wel eens verkeerde dingen. moeten we deze kanten dan negeren? Ik denk dat zo’n mind ego pas verkeerd is als men volledig niet meer rekening houd met de ander. “Egoisme”. Ik denk dat het beter is als we accepteren dat we een duistere kant hebben. “Het 1 kan niet zonder het ander.”

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ik raad je aan om de linkjes in dit artikel aan te klikken en je te verdiepen in hetgeen ik ‘het grotere plaatje’ noem. Want je plaatst nu van alles uit context. Die context vind je in mijn overige artikelen die aansluiten op dit artikel (zoals ik in de inleiding gemeld heb).

   Wat jij egoïsme noemt, heeft niet veel met dit artikel te maken namelijk. Je doelt op satanisme, wat als kern eigen mind-ego eerst heeft (ten kosten van anderen) en een programma is wat in het mind-ego draait. Het totale plaatje met betrekking tot het mind-ego is echter velen malen uitgebreider dan alleen het mind-ego programma egoïsme/satanisme.

   Beantwoorden
 • Ronald Van Beneden

  Je maakt de vergissing tussen Manas en Buddhi.
  Manas het lagere denken gestuurd door Ahamkara of ik maker. Buddhi het hogere denken gestuurd door Dat.
  Egoloos in deze wereld kan men niet zijn maar wel overstijgen door meditatie waarbij de dualiteit oplost. Hier zijn er nog 2 mogelijkheden Samadhi met of zonder inhoud. Jij echter zit vast in de dualiteit van denken dat niet verder kan dan alle facetten tussen wit en zwart. Dat we in een Matrix zitten sluit ik niet uit.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Wow…..

   Wat heb jij gerookt, geslikt of gesnoven voordat je deze reactie typte?
   Dat moet goed spul zijn geweest…. 🙂

   Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Wel grappig trouwens dat je vol vanuit een mind-ego programmering reageert op een artikel over het mind-ego, dank daarvoor!

   Beantwoorden
 • Nick

  Ronald van Beneden.. spirituele arrogantie?

  Mickey bedankt voor het prachtig omschreven artikel! Respect

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Bedankt Nick

   En ja het riekt wel een ietsiepietsie beetje heel erg veel naar spirituele arrogantie. Of naar een psychose dat kan ook, want het klinkt nogal verward en de termen die gebruikt worden zeggen mij persoonlijk helemaal niets…, maar dat kan ook aan mij liggen omdat ik normaliter ver weg blijf van spirituele dogma’s en ander mind-ego gewauwel over meditaties die dualiteit zogenaamd oplossen 🙂

   Beantwoorden
 • Elles

  Ik ben de artikelen van de Indigo Revolution wegwijzer in volgorde gaan lezen en, respect Mickey, hartelijkdank daarvoor.

  Beantwoorden
 • Elles

  Kunnen sommige mensen niet een te zwaar levensdoel kiezen? Zeker als ze zwaar getraumatiseerd zijn, dan is het wel erg moeilijk om je leven op de rails te krijgen, laat staan om ervaring op te doen.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ook zwaar getraumatiseerd zijn is een ervaring

   Beantwoorden
   • Elles

    Dat is inderdaad zo, ik kan me alleen niet voorstellen dat je er voor kiest om kindslaaf te zijn van een satanische elite.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     De egopersoonlijkheid Elles kan dat inderdaad haarzelf niet voorstellen, de egopersoonlijkheid Micky ook niet. Maar onze multidimensionale aspecten/zelf die zich in de diepere dimensies bevinden wel, vanuit dat niveau kiezen we voor alles wat we ervaren, ook de meest gruwelijke ervaringen.

     Dat is het multidimensionale aan hoe we deze wereld beleven, het is een soort van schizofrenie op een kosmische schaal, ik switch ook constant de hele dag tussen al die verschillende multidimensionale aspecten van mijzelf, zodoende vervalt de ego persoonlijkheid Micky niet constant meer in allerlei in de mind spelende drama’s, en kan ik vanuit die multidimensionaliteit ook zien wat ik nog aan mijn egopersoonlijkheid kan en soms moet bijschaven/helen/et cetera.

     Als ze dit bij de GGZ lezen sluiten ze mij waarschijnlijk op in een dwangbuis.. 😉

     Beantwoorden
 • Elles

  Ben m’n commentaar kwijt, maar goed dan nog maar een keer.
  Als “egotripper” zitten we in ons, soms zelf gecreëerde dwangbuis. Bekijk je het multidimensionaal dan realiseer je je dat 1 mensenleven niets voorstelt op de eeuwigheid. Alsof je eenmaal uiteen moeilijke periode terugkijkt en denkt, het viel achteraf wel mee.

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>