Het mind-ego

Abonneer
Abonneren op
13 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Inanna Nornen
2 jaren geleden

Is het niet makkelijker om mind ego eigenlijk egoisme te noemen? Iedereen is wel eens kwaad, doet wel eens verkeerde dingen. moeten we deze kanten dan negeren? Ik denk dat zo’n mind ego pas verkeerd is als men volledig niet meer rekening houd met de ander. “Egoisme”. Ik denk dat het beter is als we accepteren dat we een duistere kant hebben. “Het 1 kan niet zonder het ander.”

Ronald Van Beneden
2 jaren geleden

Je maakt de vergissing tussen Manas en Buddhi.
Manas het lagere denken gestuurd door Ahamkara of ik maker. Buddhi het hogere denken gestuurd door Dat.
Egoloos in deze wereld kan men niet zijn maar wel overstijgen door meditatie waarbij de dualiteit oplost. Hier zijn er nog 2 mogelijkheden Samadhi met of zonder inhoud. Jij echter zit vast in de dualiteit van denken dat niet verder kan dan alle facetten tussen wit en zwart. Dat we in een Matrix zitten sluit ik niet uit.

Nick
2 jaren geleden

Ronald van Beneden.. spirituele arrogantie?

Mickey bedankt voor het prachtig omschreven artikel! Respect

Elles
2 jaren geleden

Ik ben de artikelen van de Indigo Revolution wegwijzer in volgorde gaan lezen en, respect Mickey, hartelijkdank daarvoor.

Elles
2 jaren geleden

Kunnen sommige mensen niet een te zwaar levensdoel kiezen? Zeker als ze zwaar getraumatiseerd zijn, dan is het wel erg moeilijk om je leven op de rails te krijgen, laat staan om ervaring op te doen.

Elles
2 jaren geleden

Dat is inderdaad zo, ik kan me alleen niet voorstellen dat je er voor kiest om kindslaaf te zijn van een satanische elite.

Elles
2 jaren geleden

Ben m’n commentaar kwijt, maar goed dan nog maar een keer.
Als “egotripper” zitten we in ons, soms zelf gecreëerde dwangbuis. Bekijk je het multidimensionaal dan realiseer je je dat 1 mensenleven niets voorstelt op de eeuwigheid. Alsof je eenmaal uiteen moeilijke periode terugkijkt en denkt, het viel achteraf wel mee.