De media is te dom om te poepen (column)

( 14 )
 • Gerben

  https://www.ecn.nl/nl/nieuws/item/een-van-de-grootste-wereldproblemen-reactief-stikstof/index.html

  Stikstof is wereld weid een groot NEE het grootste probleem
  Ecn melde dit in 2014 al

  Je schrikt je dood als je het leest 😉

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Gvd…. alsof we al niet genoeg hadden aan het co2 overschot, de methaan puinhopen, plastic rietjes waar zee schildpadden in stikken, al dat vlees wat we eten en al de scheten die het vlees wat we eten laten…. nu ook nog stikstof…. ik denk dat ik mijzelf maar preventief van kant maak, want zoveel schuldgevoel van wat wij met de aarde aan gedaan hebben kan ik niet aan…. 😉

   Beantwoorden
   • Elles

    Fa. Dijkstra B.V. voor al uw post natale doodswemsen.

    Beantwoorden
   • Gerben

    En dan te bedenken dat de plasticdeeltjes in zee alleen komt uit China en India
    Waarom moet ik mee aar schuldig over voelen
    Van de zure regen in de drup

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Jeetje… voel jij jezelf nu nog niet schuldig Gerben? Heb jij al die vliegreisjes naar Portugal wel netjes co2 gecompenseerd? Net als prins Harry en zijn aanhangsel? Die vlogen in amper een week tijd 3x de wereld rond met hun privé vliegtuig, maar gelukkig heeft Harry het kunnen uitleggen aan de pers. Hij heeft netjes zijn co2 van zijn prive vliegreisjes gecompenseerd, en dus was de pers weer gelukkig.

     Ik hoor ook steeds meer verhalen over plastic deeltjes in oceanen, zelfs in de sneeuw in Groenland en de rest van het poolgebied. Allemaal weer nieuwe smaakjes van het de climate scam en bijbehorende agenda dat wij ons schuldig moeten voelen voor wat wij niet gedaan hebben. Ik kan dat niet mijzelf schuldig voelen voor iets wat ik niet gedaan heb en geen invloed op heb. Maar een groot gedeelte van de mensheid kan dat blijkbaar wel, mindcontrol werkt, keer op keer op keer op keer…. een ezel stoot zich in het algemeen blijkbaar oneindig keren aan dezelfde steen. 🙂

     Beantwoorden
     • Andyyy

      Alles wordt idd gedemoniseerd en misbruikt om te manipuleren en je laatste geld uit je portemonnee te persen, irrelevante schuldgevoelens opgewekt tot in den treure, maar feit blijft dat de mens een heel groot zooitje van deze mooie planeet maakt en dat flora en fauna daar ontzettend de pineut van zijn. Ik vind dat men zich daar in het algemeen wel voor mag schamen, ja, zelfs schuldig over mag voelen… Ondanks alle scams wordt struisvogelpolitiek wat dat betreft nog teveel bedreven en mag men hier toch bewuster mee omgaan, moeder Gaia zucht onder ons roekeloze bestaan en zal met recht zich eens ooit gaan uitschudden om de onbaatzuchtige en ondankbare mens van zich af te schudden… Maar dat is net als met vlooien van een hond, er blijven er altijd een paar zitten die zich weer vermenigvuldigen uiteindelijk weer een plaag worden. Zo zal de geschiedenis zich altijd weer herhalen en het is maar de vraag of de roemruchte homo sapiens ooit eens van zijn geschiedenis leert en zal erkennen dat het beter is mét de natuur gaan leven dan ván de natuur… De hoop sterft het laatst, maar ooooooit komt alles goed…

      Beantwoorden
      • Micky van Leeuwen

       @ “Ik vind dat men zich daar in het algemeen wel voor mag schamen, ja, zelfs schuldig over mag voelen…”

       Mindcontrol werkt zeg ik op mijn beurt op dat soort uitspraken… voel jij jezelf maar lekker schuldig en schaam jezelf maar lekker dat je een parasiet bent, of vlo… ik schaar dat echter allemaal onder mindcontrol, ‘men’ wil dat jij jezelf zo voelt, dat is blijkbaar gelukt…

       Beantwoorden
       • Elles

        Als er een aanslag is gepleegd is de eerste vraag die een reporter stelt: “Bent u bang dat het hier ook gebeurd?” Met welk doel wordt deze vraag keer op keer gesteld kun je je afvragen.

        Beantwoorden
       • Andyyy

        Wellicht heb ik me niet helemaal goed uitgedrukt, maar de mens an sich als denkend ras mag zich eens achter de oren krabben vanwege het leed dat men anderen aandoet. M.i. heeft dat niet veel met mind co trol van doen, maar meer met een stukje fatsoen en verantwoordelijkheid jegens de omgeving waarin men mag vertoeven. Het is onfatsoenlijk en asociaal je zo te gedragen als je ergens te gast bent zoals wij dat hier ook zijn op deze kloot. Maar let’s agree to disagree then 😉

        Beantwoorden
      • Elles

       Degene die vinden dat je je schuldig moet voelen vliegen zelf in hun prive jet de wereld rond. Het geld klotste tegen de plinten bij de oliesjeiks maar iets doen tegen de verwoestijning, die ze zelf veroorzaakt hebben, nee.

       Beantwoorden
       • Micky van Leeuwen

        Hoe zijn die oliesjeiks verantwoordelijk voor de verwoestijning als ik vragen mag, want die snap ik niet helemaal…?

        Beantwoorden
 • Elles

  Had misschien beter vervuiling kunnen zeggen, daar hebben ze zeker een aandeel in,

  Beantwoorden
  • Gerben

   Bedoelen jullie dat land dat in 1962 slavernij afschafte en waar je neerdere meisjes van 9 jaar mag huwen
   Daar is het al lang een zooitje
   Ook voor 1938 voor er olie gevonden werd

   Beantwoorden
 • Elles

  Inderdaad nogal kort door de bocht, de volgende aanschaf moet maar weer een PC worden op de slaapkamer, beter voor de concentratie.
  Ik bedoel dat ze een grote bijdrage hebben geleverd aan de vervuiling. Daarbij heb je als je meer geld hebt dan het BNP van een middelgroot land de morele plicht om iets aan de fysieke ontwrichting van de aarde te doen, maar men wentelt zich in weelde. Ze zouden b.v iets tegen de verwoestijning van hun regio kunnen doen, tegendeel is waar. Conclusie: Als zij zich niet druk maken, waarom ik dan wel? Als het nu hielp dan, maakte ik me druk.

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>