De ComplotConcurrent – Uitzending 61 “Hotel Beschaving” (12-9-2019)

( 14 )
 • Pierre

  Wat betreft het koninklijk huis is het nog erger, de staat heeft alles gekocht en onderhoudt alles maar de Oranjes kunnen alles zo weer terugkopen voor een appel en een ei dus bijna voor niks.

  Beantwoorden
  • Gerben

   Of. Verkopen
   Wat Prinses Christina in februari deed

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Ze heeft zichzelf als enige Oranje tot nu toe laten cremeren, plus ze wilde niet bijgezet worden in het familiegraf, dus dat scheelt weer wat in de kosten! 😉

    Beantwoorden
  • Elles

   Het is dan ook onbegrijpelijk dat er nog mensen met vlaggetjes aan de kant staan op Koningsdag en 3e dinsdag in September

   Beantwoorden
 • Elles

  Volgens mij werk jij nu harder dan vroeger op je werk, wat een productie.
  De mindcontrolled uitvoering waarin jij zo’n bevallig alu hoedje op had (stond je goed) heb ik met verbazing bekeken. Het songfestival is erg masr dit is spant de kroon. Je ziet een stel muppet machinale geluiden uitbraken onder een robotachtig dansje. Het deed mij als 64 jarige verlangen naar Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink “Vluchten kan niet meer”, dat je jezelf zo voor schut zet als artiest, maar ja er zijn mensen die er kennelijk van onder de indruk zijn.
  Goeie uitzending Micky (begin het onder de knie te krijgen, dit keer zonder e)

  Beantwoorden
 • Tom J

  Dankjewel voor weer een uitstekende uitzending. Micky is een held.

  Beantwoorden
 • Bas

  Dat stukje met MTV meuk, dat was heel slecht Mick, ik snap dat voor de beeldvorming een flink deel getoond mag worden en niet ge-cherry-picked mag worden, maar dat was echt slecht, die ‘muziek’.

  De nieuwe EP van Miley Cyrus is na het 1e nummer ook erg slecht. En daar neem ik het even op voor Miley: het 1e nummer is redelijk goede Drum and Bass en die wordt ook nog eens veel gedraaid op de zenders.

  Maar die andere zooi op die EP, buh… We hebben het wel over een ontspoord Disney sterretje iirc. Vaak worden die superverslaafd ergens aan, of ze ontsporen in het algemeen, dakloos, of meteen op de 18e verjaardag porno maken, nog even lekker cashen. Ze heeft wel ‘bubbling’ aka ‘twerken’ ofwel de cultuur dat een vrouw een leuke kerel uitkiest en controleert of de penis wel groot genoeg is door voorovergebogen op de jungle muziek eventjes lekker de reet tegen de penis te wrijven. In iirc een netnietlive show werd beschreven hoe het zit met ‘twerken’. Miley heeft dat weer groot gemaakt heeft, of althans uit de jungle (ik bedoel de muziekstroming) in de mainstream heeft weten te brengen. Er waren meer artiesten die het deden, maar Miley kan wel beschouwd worden als veedrijver in deze.

  En nee, Miley heeft dat 1e nummer op haar EP ( ‘ Mothers’ Daughter ‘ ) niet zelf geschreven if wat dan ook. Omdat iedereen het nummer wel kent, het begint met de tekst ‘Hallelujah’. Dat komt nog een paar keer terug, maar let niet teveel op de rest van de tekst, ik heb het nog niet op een goede headset geluisterd maar dat lijkt me zwaar geknipte audio tracks. Paar keer inzingen, weinig zin, en de technici lossen het wel op.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Het ging dan ook om de mindcontrol, het symbolisme, de agenda erachter, en de boodschap die ‘men’ wil uitdragen met die rituelen, het ging niet om de ‘muziek’, het was bedoeld voor de kijkers van de CC, voor de audio-only luisteraars zeker niet geschikt, omdat het bagger ‘muziek’ is als je het al muziek kan noemen want eigenlijk is het gewoon pure mindcontrol… 🙂

   Beantwoorden
   • Bas

    Yes, maar ik nam het vooral even op voor Miley die je aanviel in de show, het is zoals gezegd een heel erg laag niveau bij MTV, maar het twerken mag er in blijven van mij. Dankzij Miley hebben we dat als ‘winst’.

    De stukken eerder van Prince etc in iirc ook al netnietlive werden zeer gewaardeerd. Dat vieze Sony. Een vieze industrie met talloze talentlozen, maar ja die hebben een mooi contract en dan maakt het niet veel uit of je iets kunt, de technici kunnen een hoop oplossen.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Het is maar wat je aanvallen noemt he, misschien komt dat omdat je op dubbele snelheid luistert of zo want ik heb haar zeker niet aangevallen in de show…. ik noemde haar vooral een slachtoffer. Net als al die andere onder mindcontrol staande artiesten.

     En ik vind het ranzig dat twerken. Heeft niets met kunst te maken mijns inziens. Maar hey, iedereen zijn of haar ding, als jij het kunst noemt dan mag je dat uiteraard helemaal zelf weten. Ik noem het liever platvloerse ordinaire synthetische vrouwelijke energie, waar ik persoonlijk bij vrouwen op afknap. Ik hou meer van de krachtige organische vrouwelijke energie. Ik prefereer echtheid boven neppigheid.

     Beantwoorden
     • Bas

      1,85x afspeelsnelheid is niet relexed hoor als er iets als pink fluffy unicorns wordt gedraaid ¦þ

      Mijn leven is muziek, ofwel muziek is mijn leven. Dus ik hoor je, dat de artiesten geslachtofferd worden. Yeah, op grote schaal voor de verkopen en natuurlijk buisvulling.

      Hoe slecht kan het met je aflopen als je een bekende artiest wordt… je hebt wellicht meteen alle rechten weggeven aan het begin van de carrière voor cash uit het contract, maar dan mag je dus 52 jaar wachten op de rechten op je muziek. En al na 26 jaar moet je de procedure beginnenen om je rechten terug te claimen. Al was het maar voor je nageslacht, want 52 jaar wachten terwijl er kans is dat je OD-d op je 27e? Een goede manager nemen dus, die ook de coke kan voorproeven en paspoorten van fans controleert, dat soort dingen.

      Zelf had ik vroegâh geen drive-in zoals jij, een kameraad van me wel. Dus ik draaide ook wel eens, had notabene geïnvesteerd in een paar mega grote boxen die de aanhanger vulden. Later heb ik wel in horecazaken gedraaid, oa een club om de hoek. Daar werd ge-bubbeld – aka getwerkt – heel erg organisch. ‘big booty’ dames alom aanwezig. Voor het feest even een artiestennaam verzinnen voor de flyer en dan werd er een avondje jungle gedraaid door een paar DJs. Ik kon ook wel een lekkere set jungle/drum.and.bass meebrengen. Het relexte ‘twerken’ aka bubbling, dat is zo’n lekkere dikke zachte kont, en eventueel wat zachte handen die even de jongeheer melken tijdens een lekker lang nummer. Niet met zo’n afgetrainde knoeperdharde ass zoals bij juffrouw Cyrus waarbij je tegen de heupbotten aan loopt te manouvreren.

      Hele volksstammen deden dat dansje al decennia lang op jungle music (bv tegenover het Binnenhof op ‘Aphrodite’ ( porcelain ?) ) dus mooi dat Miley dat stukje cultuur even hernieuwd onder de aandacht wist te brengen. Ik kan het hooguit oneens zijn met de vorm in hoe dat gebracht is door Miley, niet met de inhoud.

      Muziek luister ik nooit op andere snelheden, hoogst irritant. Net zoals dat ik de CC niet altijd op andere snelheden kijk en luister. En er zitten meer knoppen in mijn VLC, zoals de ‘back’ (stap terugwaarts) knop die de video even 30 seconde terugzet met 1 druk op de knop. De snelheid in VLC is gewoon een schuifbar, dus bij interessante videobeelden kan de snelheid ook gewoon even naar 0,11x speed. Bij een ‘de toupet van Opstelten waait weg’ moment bv.

      Je show heeft vaak een hoge informatiedichtheid, dus 1,85x afspeelsnelheid is wel extreem, maar niet onmogelijk om te volgen. Na een dag beulen op werk hoeft het echt niet sneller dan 1,35x.

      Het is zeer zeker niet genoemd als afbreuk van je show; afspeelsnelheid instellen doe ik al jááaaren en ik heb je per mail ooit ook gedeeld hoe je ‘stap voorwaarts’ of ‘stap terugwaarts’ doet, of het instellen van de snelheid dus. Ik vond het destijds van belang om die tips te delen, dat je wist hoe je bv videos langzamer (of sneller) kon afspelen door het aanbrengen van besturingselementen in VLC, maar dat is destijds niet doorgekomen,

      Het kan ook gewoon op je mobiele computer met belfunctie; de meeste video apps ondersteunen het. In sommige gevallen kan het je batterij lekker drainen dus als je niet op je klok kijkt maar op je batterijstatus, tja… koop 2 van die mooie telefoons.

      Beantwoorden
 • Bas

  Even over voice faking:

  Het is de week van 911, destijds had je al snel verhalen over passagiers die familieleden gingen bellen vanuit het vliegtuig.

  Het vreemde aan die telefoontjes was dat de bellers niet antwoordden op vragen. Alsof een robotcall aan de gang was. Helemaal niet vanuit het vliegtuig bv, omdat de tech om voice te faken toen al beschikbaar was. Het was een alternatieve samenzweringstheorie, net als de ‘de vliegtuigen vlogen laag genoeg voor mobieltjes om te kunnen bellen’ theorie. Belletjes naar familie, dat er kapers waren en dat iemand bang was, en houden van en meer dat soort shit.

  Stemmen faken kan al heel lang, stem is nl erg eenvoudig. Neem daarbij dat heel veel telefoon, zeker toen in 2001 beperkt was op 8 kHz. Dus het kan bijna zo zijn dat je denkt dat de zus belt terwijl dat in werkelijkheid een goed gesmeed stukje gegenereerde audio was.

  Stem heeft wel een bepaalde frequentie. Die is vrij uniek, en zeker als de spreker flessen wiskey heeft weg lopen drukken wordt de stemervaring wel anders. Dus de obvious fakes haal je er zo uit. Het voordeel van de deep fake videos is wel dat bv Dionne opene een stuk slanker kan ogen.

  Beantwoorden
 • Tom J

  Bij die clip over het kweken van mensenlijke organen in dierlijke embryo’s  @31:08  –  dat is ook een computergestuurde stem. Het ritme en de melodie klinkt onnatuurlijk. Zou je die stem kunnen aansturen met menselijke spraak dan valt het niet op, dan heb je deepfake. Maar zoals Micky zegt, het is vast wel te detecteren met een computer.

  Beantwoorden
  • Bas

   Er is een mooi programma beschikbaar via een NL uni : praat.exe

   Die tool kan allerlei metadata uit spraak halen, waarvan je niet wist dat het bestond.

   Computer generated kun je ook dronken laten klinken, zoals je dat bij bestaande audio van een president had kunnen doen. Maar het blijft mechanisch ja, de computer zingt niet opeens als Elvis of Aretha, ook niet als je de kast wat groter maakt. Er zijn een hele hele grote berg computer generated stemmen, oa bij NPO heb je een suffe die de teksten en buitenlanders inspreekt via audio kanaal #2, ik heb zo mijn voorkeuren met die ontwerpen… iha zet ik de snelheid flink omhoog, 1.7x en een beetje bijpitchen zodat het niet als een chipmunk klinkt.

   In de jaren ’90 heb ik een ‘wakeup CD’ ingesproken voor de gf bij iemand met hele goede apparatuur. Geen kans dat een of andere computer mijn stem fijn genoeg zou kunnen vervangen en bovendien was ik toen best jalours, dus dan was die computer er zowieso niet gekomen.

   Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>