Religie voor Dummies: Hindoeisme

Abonneer
Abonneren op
18 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Veronica
2 jaren geleden

Ik heb me rot gelachen hoe jij het hindoeïsme beschrijft. Fantastisch ??
Ja die kastjes in India zijn vreselijk. Kijk alleen maar naar kinderen die in de laagste kaste worden geboren. Velen belanden op vroege leeftijd in de prostitutie. Een walhalla voor pedofielen ?
En die goden zaten overal in de wereld om dood en verderf te zaaien. Gewoon de Anunnaki, maar dan in het blauw ?

2 jaren geleden

Weer een mooi en leerzaam artikel .Maar eigenlijk is het om te janken ,hoe het volk misleid word ,maakt niet uit over welke religie we praten ,brengt een en al ellende .Als vanaf nu iedereen in dit leven zich aan de 10 geboden kan en wil houden ,hebben de slechteriken onder ons volgens mij geen kans denk ik ,want wij zijn 90 tegen de 10%

2 jaren geleden

Ik bedoel de atheïstische 10 geboden{ je eigen 10 geboden} volgens mij was dat wel aardig oke heb ik eens vernomen { zal ze eens opsnorren} Ik probeer mij er wel aan te houden b.v iedere dag 3x iets goed doen voor alles , noem maar op ,voor mijn egel fam achter in de bosjes,opkomen,buurt kidsextra een babbeltje mee houden ,bij een buurman effe aankloppen ect extra drinken neerzetten voor vogels insecten en huisdieren ,.Ook ga ik om met iedereen zoals ik ook behandeld wil worden ,zonder voor oordelen zo ja breekt bij mij de pleuris los .en hebben ze… Lees verder »

Hielke
2 jaren geleden

De ruiter op het witte paard wordt ook in het Bijbelboek openbaringen genoemd. Dit is een van de vier ruiters van de apocalyps die in de eindtijd op het wereldtoneel zal verschijnen om dood en verderf te zaaien aldus de Bijbel.

Rob
2 jaren geleden

Duidelijk en goed artikel. Nu volg ik ook wel eens SADHGURU, veel lezingen in het Engels. Hoewel de inslag uit het hindoeisme is, gaat het bij hem meer om zelfkennis, proberen te begrijpen hoe geniaal en complex ons lichaam is en wat er allemaal in het onderbewustzijn gebeurd. Daar vind ik dat die andere cultuur veel verder is dan onze westerse cultuur. Daarom kunnen zij weer dingen verklaren die wij weer niet kunnen verklaren. Hij praat niet over het aanbidden van en dergelijke shit om je macht weg te geven. Ze dachten dat hij psychiatrie nodig had, hij begon heel… Lees verder »

Ron
2 jaren geleden

Je verward bepaalde termen in het Hindoeisme. Geboden en dogmas bestaan niet in deze godsdienst het zijn enkel richtlijnen. De goden die door jou afgeschilderd worden als van de pot gerukt zijn gewoon levenskrachten en natuur verschijnselen die constant in wisselwerking zijn. Kijkt men iets dieper dan de oppervlakte vind je de mooiste omschrijvingen en handleidingen om het niet zichtbare te ervaren. Moksha wordt bereikt door samadhi. Moksha is de dualiteit oplossen in eenheid enkel te ervaren in meditatie en is de echte betekenis van het woord yoga. Je spreekt over deze mensen net als de Engelsen destijds als ze… Lees verder »

2 jaren geleden
Reply to  Ron

“enkel richtlijnen????” Onze wereld staat bol van de richtlijnen en aanbevelingen waarvan redelijk dwingend van je geacht wordt ,je daar aan te houden,tot aan het dogmatische toe?; op een keertje niet je handjes wassen voor het eten kan in bepaalde kringen behoorlijk dogmatisch worden gereageerd ;voldoet niet aan de “hygiëne-richtlijn?

Nathalie
1 jaar geleden
Reply to  Ron

Het RIVM gebruikt nu ook alleen richtlijnen jammer dat toch teveel mensen die blindelings opvolgen.

Dirk
2 jaren geleden

Diepe en nederige buiging dat je zoveel tijd en geduld hebt genomen om het hindoewisme zo te ontrafelen. Ik denk dat ik na al die jaren al je artikelen heb gelezen en zeker al menige herlezen. Maar dit is echt waar de allereerste keer dat ik het nog niet tot de helft heb uitgehouden. Nogmaals Micky, heeft niets met jou te maken -integendeel – maar wie wil In godsnaam na de basis de details nog weten? ?

Inanna Nornen
2 jaren geleden

Het is maar goed dat je niet onze buurman bent XD

Petra Botter
1 jaar geleden

Fantastisch artikel. Complimenten. Iedere religie is gecreëerd. Alle 4200 getelde religies. New Cage vind ik erg goed gevonden. Ik werd gebeld of ik jou wilde gaan lezen. Kun je nagaan haha.

Nathalie
1 jaar geleden

Ik heb erg gelachen. Nou heb ik recent ook nog eens gelezen in het boek muzikale waarheid dat de Kali entiteit/ demon door veel artiesten wordt aangeroepen. Dan wel ze erdoor worden overgenomen. Het toonbaar maken van de tong zoals Kiss en Miley Cyrus hebben gedaan bijvoorbeeld. Ook het kastensysteem minder zichtbaar aanwezig maar de religieuzen staan toch zeker nog bovenaan. Enfin in duizenden jaren nog niet veel veranderd. Tot we ons gaan ontdoen van alle indoctrinatie natuurlijk.

Estea
5 maanden geleden

‘de eerste vis die een mens redt’ ik heb geen bal begrip van hindoeïsme ik heb geen kaas of koek van religie gegeten ik zal geen ene god volgen, vormloze stof.. maar mijn ogen zijn aan het openen. als jij nul begrip haalt uit ‘de eerste vis die een mens redt’ is het tijd dat je sprookjes gaat lezen. Ik meen dat serieus. Roald Dahl deelde waarheid dmv ‘fictie’. Professors deelde legendes in ‘fictie’ die wereldwijd mensen inspireren en aantrekken. doe er mee wat je wilt, ik bied je aan Wat waar is mag je zelf uitzoeken ik stop met… Lees verder »

Dennis
4 maanden geleden

“Krishna kennen we in Nederland vooral van de New Cage/spirituele opvangtehuizen voor mensen die zichzelf hevig kwijt zijn en van yoga clubs die Krishna in de naam dragen.” LOL 🙂