De ComplotConcurrent – Uitzending 86 “Doctorandus in de Complotkunde” (16-4-2020)

Abonneer
Abonneren op
55 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
bart
1 jaar geleden

Ik schat een percentage van 76% van mensen die de ”corona-app” gaan installeren.

Boebie van Veen
1 jaar geleden
Reply to  bart

mijn inbreng voor de prijsvraag:
Ik denk dat maar 42% een app installeren.

Andy
1 jaar geleden
Reply to  bart

Hey, leuk, een prijsvraag!
Heb CC nog niet gezien, maar dat weerhoudt me er niet van eerst ff mee te doen:
Ik schat zeker 90%; men vind het nuttig/noodzakelijk, men is bang, men loopt met de massa mee, men ziet het achterliggende grotere plaatje niet, men is maatschappelijk betrokken, men bezwijkt onder groepsdruk, men is gevoelig voor de propaganda die eraan voorafgaat en zo zuilen er nog wel een aantal redenen zijn waarom ‘men’ massaal aan deze app gaat…

Elles
1 jaar geleden
Reply to  Andy

45% instaleerd de app

Marie
1 jaar geleden
Reply to  Elles

60%

Doortje
1 jaar geleden
Reply to  Marie

55%

Andy
1 jaar geleden

Goeie vraag, Micky…
Heb CC nog niet gezien en weet nog niet eens de precieze vraag; % vd bevolking waarschijnlijk en niet van de eigenaren van een smartphone neem ik (nu) aan?
In dat geval, zeker als het dan mss wel geen rond getal zal zijn, verlaag ik mijn inzending tot, laten we zeggen, 69%

Andy
1 jaar geleden

Bij dezen, en blijkbaar heb ik eenzelfde criterium als jij genomen, nl het geboortejaar, dus nogmaals: 69%

Erin
1 jaar geleden
Reply to  Andy

Hoi Micky, ik zeg 80% want ik heb vertrouwen in de slaafsheid van het Neerlandse volk! Ik zie het getal al als een NOS aflevering voor me. Eng word je er van. En ik kom het ophalen want ik moet focking naar buiten ja! Blazend over de snelweg met mijn milieuvervuilende auto, kom ik het boek ophalen. ? Breng ik nog Slivo voor jullie mee ook. Houdoe!

Bas
1 jaar geleden
Reply to  bart

Geen 7 op de 9 personen die de app gaan installeren, maar eerder 1 op de 7. Ik schat dan ook 14%. Waarom? Heel veel mensen geven geen schijt om hun medemens. Hun hond is bv al belangrijker dan de buurman. Dus waarom een app installeren om rokende bejaarden die diabetes hebben door hun vetzucht redden terwijl jij schijt niet met je kameraden kan gaan bbq-en in het park terwijl je loslopende hond andere mensen lastig valt, zodat er af en toe nog wat te knokken is. Heel zwart/wit deze uitspraken, maar er zijn genoeg van dit soort medemensen. De… Lees verder »

Bas
10 maanden geleden
Reply to  Bas

Ik ben geen doctorandus, enkel meester in de wetenschappen, maar wel een veteraan in het complotcircus. Dus ik reageer nog even op dit draadje, puur omdat ‘ papier geduldig is’ . In dit geval de website met alle commentaren hier, vol van optimisme. Vandaag zocht ik op hoeveel mensen de cornholio app hebben geinstalleerd hebben en heb daarbij rijksoverheid.nl geraadpleegd. Er zijn tot vandaag +/- 3.9 miljoen downloads. Het is zo privacy veilig dat gebruikersaantallen niet bekend zijn. Laat ik de cijfers even duiden: je mag bijna alle nederlanders meetellen, behalve <2 jaar en > 95 jaar, gemakshalve. Om de… Lees verder »

Dennis
1 jaar geleden
Reply to  bart

Ik schat een percentage van 65%.

Joke
1 jaar geleden
Reply to  bart

72% voor mij, ik doe mee, want ik wil dat boek heel graag.

Ank
1 jaar geleden

Nou Micky, grotere, meer dan duidelijke onzin, dan dat vliegtuigstrepen verhaal wat je voorlas heb ik zelfs met de coronacijfers/verhaaltjes niet gehoord. De lucht was van een schitterend blauw de afgelopen weken. Een enkel verdwaald vliegtuig liet zijn condens strepen achter. De wolkenluchten waren prachtig, geen chemtrails te bekennen tot afgelopen zaterdag. Nog niet zo intens als anders, maar toch. Weg prachtige blauwe lucht. De ZZPers ( en anderen) worden nog steeds aan het lijntje gehouden. Iedere keer moeten er nieuwe gegevens aangeleverd worden, je moet en zult met de billen bloot, geen toiletpapier genoeg om ze te bedekken. En… Lees verder »

ientje
1 jaar geleden
Reply to  Ank

beste Ank, ik heb 2 jaar lang me verdiept met kramp in nek in chemtrails en de rest. Je hoeft me niet te geloven als ik je zeg dat ‘ze’ dagelijks sprayen, soms een dagdeel niet. De blauwe lucht is niet donkerblauw zoals vroeger, de zon niet geel, maar blinkende zilvermassa, de horizon, daarboven zie je de smurrie hangen. De lucht is dan droog, heel droog,flinke noordoostenwind, de militaire vliegtuigen vliegen, in alle richtingen, je ziet een kort streepje, de rest zie je niet, net als gas, maar is er wel!! Soms zie ik ze niet, maar hoor ze wel…..Nu… Lees verder »

paulien
1 jaar geleden
Reply to  ientje

ja ooit heb ik een keertje gelezen dat ze in de toekomst niet meer te zien zijn

ientje
1 jaar geleden
Reply to  paulien

ze zijn in staat onzichtbaar te sprayen, ook gebruiken ze drones

ientje
1 jaar geleden
Reply to  Ank

Micky, wat je oplas klopt wel, alleen noemen ze het vliegtuigstrepen ipv chemtrails, en we hadden veel dagen met hoge luchtdruk en wind, droog dus, dus zie je ze niet, maar ze vliegen wel. Waar ik woon zie ik veel, en soms 10 tegelijk, met piepklein streepje…….gaandeweg zie je de lucht blauwheid verliezen en voor zonsondergang zie je de chemtrails en de smerige troep weer goed. Soms zie ik nog een lijnvliegtuig, die maken geen zichtbaren sporen boven de bebouwde kom, andere brandstof (biofuel). Dus, ze stoppen niet met sprayen

ientje
1 jaar geleden

ik hoef ook geen discussies, maar vind het wel fijn om van elkaar te leren, 2, 3, 4 enz. weten meer dan 1

Bas
1 jaar geleden
Reply to  ientje

Het zijn gewoon condensatiesporen, met name waterdamp en CO2. Waarom je ze ‘vroegah’ niet zag tot eind jaren 90; wat te denken van propellorvliegtuigen vs nieuwe types Boeingmotoren, mutaties in vlieghoogte, mutaties in herkomst, normen voor en processing v d brandstof. Eventueel de aanwezigheid van kiemen in de atmosfeer. Zomaar wat voorbeelden. Het ‘chemische’ zit m enkel in de samenstelling van de brandstof en de afstelling van de motor en hoe hard het hendel wordt ingedrukt. Kerosine komt v d zgn fossiele (haha) brandstoffen, daar zitten dingen in die gewoon door de raffinagestap komen, dus ook radioactieve elementen etc etc… Lees verder »

paulien
1 jaar geleden

Ben blij met je mededeling en waardeer je goede bedoeling ,Ik moet stoppen met al negatieve shit zit in een spiraal word zieker van een supermarkt in de buurt met mensen die , mij telkens attenderen hoe ik mij moet gedragen , echt ik ben een mens. voor een mensen mens is dit misschien nog veel erger ik wil niet maar word er via de angstige mens ingezogen door iedereen (,juist te meer door op je site moet ik toch sterk zijn? zou je denken dikke bil , deze situatie is juist erger aan het worden! ,mijn zoon,is nu al… Lees verder »

Karin
1 jaar geleden

Titels gebruiken werkt zeker! Maar dan ook de disclaimer “In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst” erbij vermelden. Dat werkt op alle fronten.

Monique
1 jaar geleden

Ik heb meerdere dingen gekeken van Sven Ake Hulleman. Ik vind hem zo ontzettend grappig. Hij vat de koe echt goed bij de horens zeg maar..

Carlos Complotos
1 jaar geleden

66% natuurlijk, da’s een inkoppertje …
Chemtrails zie ik ook nog steeds regelmatig, 90° hoeken die onlogisch zijn, rechte rasters, en mijn hele systeem hapert aan alle kanten terwijl ik gezond eet en veel beweeg, klopt niks van.
Kan ik het boek komen ophalen in Wageningen dan roken we er eentje van 1,5 meter.

Pierre
1 jaar geleden

Corona app 39 procent installeerd het, verder link blue tooth werkt niet, afstand bepaling te onnauwkeurig en gebruikt veel batterij vermogen.

link https://www.youtube.com/watch?v=FdniF-HnyMc&feature=youtu.be

Erin
1 jaar geleden

Hey Mickey en one and all, Echt geen seconde genoeg van je shows, ga zo meteen door naar jou en Dino. Ben enorm benieuwd. Kan iemand mij overigens uitleggen waarom er geen begaafde hacker groep bezig is met het neerhalen van die NOS propaganda? Bloed serieus: iemand kent toch wel iemand die op die manier begaafd is en een beetje wakker? Waar zitten al die gasten? Bij de inlichtingendiensten? Niemand kent iemand die ik ken 🙁 Sven (oorlog reeds verloren) heeft een geweldige ondernemersbrief opgesteld voor mensen die een beroep willen doen op hun rechten om betalingen aan leveranciers stop… Lees verder »

Elvin
1 jaar geleden

66%

Monique
1 jaar geleden

Bijna elke vezel in mijn lichaam schreeuwt op dit moment om een revolutie. Als het ergens de tijd is om de handen ineen te slaan dan lijkt nu toch wel het juiste moment te zijn. Micky, ik weet niet hoe je tegen petities staat maar deze hieronder heb ik getekend. Misschien tegen je “principes”omdat ik ergens ook snap dat je met een petitie toch weer een soort van de macht uit handen geeft maar ja, we moeten toch ergens beginnen denk ik dan. Vanavond zal waarschijnlijk wel een lichte versoepeling van de maatregelen komen maar van de 10% aan vrijheden… Lees verder »

Monique
1 jaar geleden
Reply to  Monique

En als de app er komt dan schat ik dat ongeveer 58% hem gaat installeren. Als het getal veel hoger is dan ben ik in shock denk ik en dan weet ik serieus niet of het nog goed gaat komen met de mensheid..

Andy
1 jaar geleden
Reply to  Monique

Bedankt voor het delen, Monique; Ook ik hunker naar een soort van revolutie en niet enkel uit rechtvaardigheid(sgevoel). Een kleine 10 jaar geleden toog ik met vrouw en kids naar het Malieveld ten tijde van Occupy. Daar, tussen de demonstranten, bekroop mij een gevoel dat ik daarvoor en daarna nooit meer heb mogen ervaren; een drive om deel uit te maken van verandering, van verbetering, van revolutie. Hoe groot was mijn teleurstelling dat ook deze beweging kort nadien in de kiem gesmoord werd. Ook tot voor kort merkte je dat mensen het met en met niet eens zijn met de… Lees verder »

Andy
1 jaar geleden

Sorry als ik je bubble bust;) (niet dat die bubble er überhaupt is btw), maar ik schreef alleen dat ik wel een rol hierin voor je weggelegd zag, niet als lijsttrekker of zo. Wel een gróte rol, welteverstaan. Zéker als doctorandus zijnde 🙂 In je show meende ik soms het woord ‘doctoranders’ te horen, vind ik trouwens wel een grappige woordspeling… En een politieke partij? Tja, liever een ander soort van organisatie, heb niets met politiek, maar wel een belangen-behartigende structuur in welke vorm dan ook. En dan in hoofdzaak ter bewustwording, van waaruit dan andere mooie dingen ontstaan die… Lees verder »

Monique
1 jaar geleden

Ik was al bang dat je dit zou zeggen hahaha..

Monique
1 jaar geleden

Ja ik snap je vraag heel erg goed. Ik merk ook dat ik emotioneel word als ik dit lees dus blijkbaar heb je iets geraakt. Ik denk dat ik soms teveel in mijn rol als rebel ga zitten. Dan ben ik gewoon erg boos en wil ik verandering. Ik kan heel slecht tegen onrecht. Dat heb ik altijd al gehad en wat er op dit moment gaande is voelt voor mij zo onrechtvaardig en dan wil ik mij verbinden met iedereen die zich ook zo voelt denk ik. In plaats daarvan kan me denk ik beter gaan verbinden met mezelf.… Lees verder »

Monique
1 jaar geleden

Ik ben alleen erg slecht in zaadjes planten. Ik flikker meestal gewoon letterlijk een heel bos voor je neer. Ik ben erg weinig genuanceerd en heel hartstochtelijk in waar ik met ziel en zaligheid in geloof. Net als jij inderdaad haha.. Ja dit is echt een leerproces. Zo zie ik het. Een geweldige tijd om in leven te zijn eigenlijk. Heel bijzonder allemaal. En de inzichten vliegen me werkelijk dagelijks om de oren om ze een dag erna weer even helemaal kwijt te zijn. Maar goed, blijkbaar ben ik inderdaad een wegwijzer en zal ik dus de weg proberen te… Lees verder »

Heleen
1 jaar geleden
Reply to  Monique

Dank hiervoor Monique en Micky. Ook voor mij herkenbaar, die rebel. Ik ga met hele kleine muizenstapjes wat vooruit om het in mijzelf te zoeken. Maar ben er nog lang niet. Zaadjes planten lukt een klein beetje. Maar klein is in dit geval al groot. Zo zie ik het maar ?

Tom J
1 jaar geleden

Micha Kat noemt zichzelf ook doctorandus tegenwoordig, dat is wel grappig.

Frank
1 jaar geleden

Ha Micky, Voor het succes van je Nationale Spiedende Burgers-app is het misschien bevorderlijk om er een beloningssysteem (voor de melders) aan te koppelen. Bijvoorbeeld tegoedbonnen voor een uitgesteld evenement, een like van een BN’er, de beste parkeerplekken, een Virtual Reality-vakantie. Of een selfie op afstand met je favoriete BN’er, dan ondersteun je gelijk die actie ‘Red een ego’ uit je vorige show. Gaan de mensen niets vermoeden bij de naam die jij voor ogen hebt? Anders mijn suggestie; de APPELS-app: Algeheel Privacyschendende en Politiestaatondersteunende, Echter Liefdevolle Surveillance-app. De internationale versie zou kunnen heten: Broad-ranging Utility for Localization of Lacking… Lees verder »

paulien
1 jaar geleden

tjeempie MICKY je heb je wel wat op de hals gehaald kuch kuch met coments inderdaad , Eigenlijk is het gros neder volk een vernaaien volk onder elkaar ,heb teveel ww2 boeken gelezen ,,als er kop geld of waarde promotie ed word geboden .zijn we ,wil het wel zeggen ,de goeie de klos vertrouw mijn buurtjes gewoon niet klaar punt uit . tja het blijft een welvarend landje . Zo waren we ook op de geuze zeeën ieder aan het veroveren , met peper en coca bladeren. de oranjes hadden een zeer leuk fabriekje ergens in Limburg. en wel sparren… Lees verder »

paulien
1 jaar geleden

Ha ha tja pokkie stuk trappen is alleen weggelegd voor de verzetsstrijders onder ons .

Teun
1 jaar geleden

Ik zet hem op 88%. Mijn geboortejaar;-) Ik ga er vanuit dat we het percentage dat de NOS etc. Communiceert aanhouden. Die ligt sowieso hoger dan het werkelijk percentage. Uiteraard kom ik dr prijs bij een goed antwoord persoonlijk bij je op halen hehe