Covid-19 is allang niet meer het Covid-19 van een paar maanden geleden, maar wie kan en wil dat zien?

Abonneer
Abonneren op
23 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Nathalie
1 jaar geleden

Top artikel. Voorheen las ik ook liever artikelen dan dat ik filmpjes keek. Maar sinds de lockdown neem, en heb ik er steeds vaker de tijd voor. Maurice de Hond vertrouwde ik al nooit maar kon mijn vinger er niet op leggen tot afgelopen week. Zijn theorie past precies in het mondkapjes programma. En dus het verplichten daarvan. Ook een artikel vanuit Duitsland dat het virus zelfs over een afstand van 8 meter is gemeten gelezen wat dit natuurlijk weer bevestigd dat die kapjes noodzakelijk zijn. Huisarts Rob Elens is met iemand anders een pagina begonnen die heet: zelfzorg covid… Lees verder »

Charles
1 jaar geleden

Vanaf de Franse camping aan de Tarn waar de Fransen tot ver buiten de winkel met het muilkorf tot aan hun wimpers rondlopen terwijl er geen gendarme in de wijde omtrek te bekennen is … mijn diepe bewondering voor deze scherpe analyse. Echter, ik vraag me nog steeds af of verplichte vaccinatie vermeden kan worden, levend …

Eelco de Gast
1 jaar geleden

Denk je niet dat ze een soort verkapte verplichting willen gaan toepassen? D.m.v. zo’n vaccinatiepaspoort. Dus het wordt niet verplicht, alleen mag je zowat nergens meer naar toe als je niet gevaccineerd bent.

Eelco de Gast
1 jaar geleden

Daar heb je een punt. Bedankt voor het spiegeltje. Dat triggert wel wat in me.

Elles
1 jaar geleden

Had Rutte het in het begin niet over groepsimmuniteit? Opeens van de radar verdwenen.

Hylke
1 jaar geleden

De laatste weken moet je in de supermarkten zelf je winkelwagen schoonmaken. Dat doe ik heel bewust niet. Ook pin ik altijd contant geld uit de muur. Op bepaalde tijdstippen is het bij de pinautomaat bij mij in de buurt erg druk. Pinautomaten worden zelden of nooit schoongemaakt en ook niet ontsmet. Toch zie ik in mijn omgeving geen mensen die covid19 opgelopen hebben. Ook op het werkt lukt het lang niet om altijd afstand te houden. Ook op het werk geen enkele geval van covid 19. Ik schud ook gewoon de handen als ik op familiebezoek ga. Zelf mijn… Lees verder »

Heleen
1 jaar geleden

Helemaal eens! Ik verkondig dit ook in mijn omgeving. Dank je Micky! Maar ik merk dat velen inderdaad zo gemindcontrolled zijn, dat ze blijven zeggen dat je toch voorzichtig moet zijn. Alhoewel ik gelukkig ook de laatste tijd mensen tegenkom die het ook allemaal maar bullcrap vinden en het zaakje niet vertrouwen. Die zeggen dat ‘er iets achter zit wat niet klopt’. Die doen gewoon hun ding en trekken zich niets aan van de ‘regels’. Op straat hier in Rotterdam merk je er ook niets van. Bij een bruin café hier in de buurt bijvoorbeeld zitten de oudjes gezellig buiten… Lees verder »

Heleen
1 jaar geleden
Reply to  Heleen

Lees net dat Ernst Kuipers ( ga terug naar je eigen land ?) zegt dat ‘het aantal covid-patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen momenteel lager is dan op enig moment de afgelopen maanden’. Om ons bang te houden zegt hij er dan achter: ‘ Als het aantal nieuwe infecties niet verder stijgt, zal het aantal ziekenhuisopnames beperkt blijven.’

Eelco
1 jaar geleden

Bedankt weer Micky. Ben het helemaal met je eens. Het virus is gewoon langzaam aan het uitdoven. Als iemand nu een snottebel heeft, moet hij/zij zich laten testen voor men weer naar zijn werk kan. Ja zo ga je wel veel besmettingen vinden met die zowieso al onbetrouwbare testen. Maar de cijfers waar ze iedereen al die tijd dag in dag uit mee bang hebben gemaakt van doden, ziekenhuisopnames en IC’s…die zijn er niet meer. Dan maar de mensen bang maken met aantal besmettingen en dat een logisch gevolg zal zijn ziekenhuisopnames en doden als wij zo ongehoorzaam blijven. Overal… Lees verder »

Djirk
1 jaar geleden

Zit er de laatste tijd zo hard in doe bangmakerij en die angst. De spin kent geen grenzen meer de laatste tijd. Het gaat wel degelijk de goede kant op, want we werken naar het einde en we zijn met steeds meer. Er komen nog vele golven. Ben benieuwd of er nog wat toegegeven word maar denk het niet. Vind het een zeer zeer aannemlijke theorie van je. Zeker als je erbij neemt dat het virus al leek uit te doven naarmate het over sprong van persoon tot persoon. Kwam jij ook mee toendertijd.in Katwijk, nabij Leiden, amper wat. Verpleeghuizen… Lees verder »

Elles
1 jaar geleden

Koning WA tijdens fotosessie: Corona? Fake News.

https://youtu.be/za3L_J43Peo

Last edited 1 jaar geleden by Elles
Doortje
1 jaar geleden

Helder! Bedankt weer Micky. Kijk trouwens graag naar je video’s en tot het eind! De testen op COVID-19 schijnen niet erg accuraat te zijn. Heb wel eens gedacht dat daarmee ook andere coronavirussen (zoals SARS) zouden kunnen worden ‘ontdekt’, wat ook het aantal ‘besmettingen’ doet toenemen (uiteraard ook omdat er meer getest wordt).

Mats
1 jaar geleden

Je overschat je eigen kennis over dit onderwerp. Je hebt een theorie bedacht, proficiat, niets op tegen. Doe ik ook al eens. Maar die theorie vervolgens als waardevoller inschatten dan die van alle experts is juist een teken van intellectuele armoede. Het enige wat je niet kritisch lijkt te willen benaderen, ben je zelf. Daarom doen echte wetenschappers zelden zo’n zelfzekere uitspraken als jij, zij beseffen hoeveel er nog is dat ze nog niet weten. Nochtans weten zij veel meer dan jij. Onwetendheid kunnen toegeven is ook een vorm van intelligentie. En vervolgens zou je kunnen concluderen dat je misschien… Lees verder »

Mats
1 jaar geleden

Een voorbeeld van een tegenargument waarvan ik zelf niet weet of het klopt: de virussen achter SARS en Covid-19 mogen dan wel grote overeenkomsten vertonen, meteen alle eigenschappen als gelijk beschouwen lijkt me te kort door de bocht. Het DNA van alle zoogdieren komt ook voor meer dan 90% overeen, maar op basis daarvan ga je toch ook geen conclusies over andere gelijkenissen trekken? Bovenstaande is een ideetje van mij om je inhoudelijk te kunnen tegenspreken en dat klinkt als een logische gedachtengang, toch? Ik heb dat argument bedacht met een minimum aan kennis rond virussen, RNA en DNA. Nul… Lees verder »

Mats
1 jaar geleden

Ik voorspel samen met jou dat er over een paar maanden inderdaad minder mensen ernstig ziek worden van Covid-19. En ik voorspel ook dat jij dat dan als een argument zal gebruiken voor alle andere hypotheses in je artikel, ookal is er geen verband bewezen. Misschien is het verband er wel en heb je gelijk. Misschien ook niet. Tot dan blijf ik twijfelen, in tegenstelling tot jou. Hou het koel vandaag.