Het feest van de democratie (column)

51
Reageer op dit artikel

16 Comment threads
35 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Dr Iglo

Ik stem piratenpartij ondanks dat het in de lijn der verwachting ligt dat zij de kiesdrempel niet gaan halen. Dat doe ik zodat ik het lokale stembureau kan controleren, er zou immers piratenpartij gestemd moeten zijn bij mijn kantoor. En omdat Ancilla de kamer wat zou opfleuren tussen al die engerds.

En inderdaad Micky, je geeft een mandaat af om bv de 1000 euro van Rutte te krijgen, maar zodra het pluche bestegen is .. stelletje onbetrouwbare honden zijn het. Je kunt alleen maar blij zijn met een val van een kabinet.

Danny

Je legt eigenlijk zelf al uit waarom je beter niet kan gaan stemmen…

Dr Iglo

Inderdaad, we leven in een schijndemocratie, en ik ga dus stemmen om bovengenoemde redenen. Controle van het democratisch proces. Zoals met mijn kieslijst, die ik niet gekregen had. Ik woon in een flat met centrale brievenbussen, en de buren hadden hem wel gekregen, dus dan krijgt de gemeente mij op zijn dak, want dat ding moet gewoon bezorgd worden, nee nee sticker of niet.

Danny

Dus je gelooft wel nog in democratie?

Sebas36

Ik zweefde een beetje tussen Ancilla en Jan Roos, het word vnl.

Als je met niemand eens bent of zelfs het ‘systeem’ kan je zelfs BLANCO stemmen.
Beter als niet stemmen, anders beland je “niet stem” via een rekenconstructie alsnog bij een partij…

Danny

Aan je laatste zin te zien lig jij niet op 1 lijn met het macht-in-eigen-hand-houden-principe…

Joey

Blanco stemmen zegt, ik ben het eens met deze formatie, hoef niks aan te veranderen, ik heb bewust niet gestemt, ik geloof loof er nket in, verhaal van je ongebruikte stem beland dan bij de grote hoop, is onzin. Je stem wordt niet geregistreerd, en zit bijde pecentage wat niet is komen opdagen, dat er aan het eind van ritje de zetels opgedeelt worden voor het gedeelte wat niet is komen opdagen is waar maar daarmee is. Je stem daar nog niet. Het is gewoon heel simpel als niemand ga stemmen faalt het systeem en zakt het in elkaar. Dus… Lees verder »

Danny

Ik ga zeker niet stemmen.

Het blijft een optelsom dat pas als niemand meer gaat stemmen, er verandering mogelijk is. Deelnemen aan het systeem (stemmen) = in stand houden van het systeem.

Van binnenuit bevechten lukt niet. Politici zijn maar marionetten en de echte macht zit hoger.

Ze doen maar wat ze willen. Ik probeer me er niet meer door te laten raken.

ikke

Of 1 onverschillig NIET stemmen of 2 bewust NIET stemmen.
Bij 1, stem je NIET omdat je het gewoon niet weet en je het geen reet kan schelen.
Bij 2, stem je bewust NIET met de energetische gedachte dat het systeem corrupt is en alleen maar een illusie is en gerund wordt door een stelletje machtskakkerlakken die het niet goed met ons voorhebben.
Mijn keuze is al gemaakt!!

Ed

10 mei 1940, heeft Nederland zich overgegeven aan Duitsland, dat is nooit meer rechtgezet na 1945 nadat we zijn bevrijd, met andere woorden wat er nu aan politieke partijen zit, is een show. Er valt niets te stemmen, er wordt en is een koers uitgezet en daar doet niemand wat aan.

Ikke

En vergeet ook niet dat begin 1940 de koninklijke familie naar Engeland zijn gevlucht, helden op sokken. En 5 jaar later werden ze ook nog juichend ontvangen. ..pffff

Joost

Waren ze het Nederlandse Volk beter van dienst geweest gevangen in Duitsland denk je?
Vind dit altijd zo’n gezanik.
Duizenden die de mogelijkheid hadden ontvluchten Nederland aan het begin van de oorlog, waarom zei niet?

Bart

Dat is een interessante Joost. Vanuit een perspectief is het inderdaad logisch dat het koningshuis vlucht voor een invasie die tot doel heeft om Nederland te capituleren en over te nemen. Ze hebben volgens mij via radio Oranje de Nederlanders met een radio de moed gegeven om verder te leven, waarvoor lof. Wat ik mij afvraag, met het oog op de koninklijke familie. Sinds Willem van Oranje is het koningshuis van orgine van Duits bloed. Een niet een beetje ook. En we hadden Benard met zijn voorliefde voor de Nazi’s. Uit dimensionaal oogpunt dan zou je denken dat ze weet… Lees verder »

Joey

Ja net als een kapitein hoort te vergaan met zn schip, hoort de koning of koningin te vergaan in haar rijk

Harthoofd

Kijk allemaal even naar de burgerbeweging. Super interessante nieuwe partij met verfrissende ideeen. Ontzettend veel goeie ideen als het op de schop gooien van het bankensysteem, onderwijsstelsel en zorg. Er zitten gewone mensen in de partij, geen in een pak gedouwde gladde aalen.

Mijn stem gaat hiernaar uit, ze hebben een website ik zou iedereen willen vragen het even te lezen

rob

Dag Harthoofd. Bedankt voor de tip burgerbeweging. Staan veel mensen op de site. Is er dan toch een grote bewustzijnsverandering aan het optreden?

Erik

Ik heb het complete programma van de BB gelezen, maar dit blijft toch ook weer een partij binnen datzelfde rotte systeem, waarmee je uiteindelijk de verantwoordelijkheid voor verandering weer uit handen geeft in plaats van dat je het zelf doet. Dat is geen oplossing.

rob

Ik heb het nog niet helemaal gelezen van BB. Dus het is niet zo dat groepjes mensen zelf de verantwoording nemen en lokaal en op kleine schaal het heft in eigen handen neemt? In het kader van, je moet toch ergens beginnen, begin bij je zelf en daarna weer een stukje verder met een paar gelijkgestemden?

Danny

Je kunt hier in Nederland wel alles willen veranderen, maar het moet ook mogelijk zijn. Verandering moet over de hele wereld plaatsvinden. Anders is het wachten op een aanslag o.i.d., want dat gebeurt in deze tijd met stoute jongetjes, die niet willen luisteren. En aangezien wij als persoon niet alles kunnen veranderen, moet je in je eigen wereldje kijken en daar het goede voorbeeld geven. Meer moet je op dit moment niet willen. En begin dan eens met niet je macht uit handen geven. Laat ze beslissen in Den Haag/Brussel wat ze willen. Links- of rechtsom gaan we toch dezelfde… Lees verder »

Ikke

Sluit ik me bij aan Danny…!!!

Amen

Gerben

Doe alle kies wijzers en compassen die je vinden kan
Heb je bij alle 100% uitslag voor een verkeerde partij
Ben jij vast de lijsttrekker van die partij stem op je zelf
En verlochen je verkiezings beloften en breekpunten bij de formatie
Kom je uit op minder dan 100%
Stem op je zelf en blijf thuis,

Erik

Ik stem al jaren bewust niet meer, om exact de redenen die je zelf ook al jaren schrijft. Echt de bak stront die je over je heen krijgt wanneer je dat op welke plek dan ook aan iemand verteld is te bizar.

Joost

Democratisch recht om te stemmen =

Democratisch recht om Niet te stemmen.

G-Man

Even een vraag aan de lezers van deze site (niet aan Micky persee)
Als je niet stemt, gaat je stem dan naar de grootste partij? Dus als ik niet stem gaat dan die ‘verloren stem’ naar de VVD, of is dat als je blanco stemt (zou heel corrupt zijn, of het al jaren zo is of niet)? Want er zijn verschillende dingen die mensen erover zeggen, maar hoe zit dat nu echt? Het beste is voor de niet-partijdige om zo’n manier te vinden dat je geen bestaansrecht aan de partijen geeft.

ikke

Heey G-Man, lees de reactie van Bart 🙂

G-Man

Bedankt Ikke, ik dacht dat ik alle reacties had gelezen (die van Bart ook). Dus wat mijn vader beweert dat mijn ‘verloren stem’ naar de grootste partij gaat (VVD) is gelukkig niet waar. Ik had al een discussie met hem, maar blijkbaar weet hij niet beter dan wat het systeem hem verteld dus niet de werkelijke feiten.

john

Nederland is toch geen soeverein land. Diegenen die gaan stemmen, kiezen gewoon de poppetjes ( zetbazen ), die de komende jaren hier het ECB en NAVO beleid gaan uitvoeren.

Gerben

Er zetels 150 in de 2e kamer
Zijn 60 duizend stemmen nodig voor 1 zetel
150 zetels zijn 9 miljoen stemmen
9.75 miljoen stemmen = geldig

Bij minder stemmen is het ongeldig

Sebas36

Ik leg niemand wat op wat hij of zij moet doen ook in de berichten niet. Iedereen is vrij in zijn keuzes. Ik zag het bericht als een leuke opsomming waarom mensen WEL OF NIET of evt. waarom ergens op stemmen. Ik ben 37 HBO niveau en ik weet verdomt goed hoe de wereld het werkt. Zelfs tot op een hoogte dat ik het systeem weet te bedonderen met zijn eigen middelen. Ik ben het ook niet met het huidig systeem eens, maar in de jaren dat ik als vrijwillig jongerenwerker werkte in het plaatselijke jongerencentrum had ik sorry WIJ… Lees verder »

Sebas36

Anton Teuben 2, compleet de connectie met de realiteit waarin je nu bevind kwijt, fijn leven. val dood mogool tot nooit…

rob

Dag Sebas. Wat is er met je aan de hand? je zegt dingen die we niet van je gewend zijn, gaat het wel goed met je? Ik snap bepaalde dingen wel want op deze website wordt af en toe heel diep gegraven en dan komen er dingen naar boven….

G-Man

Shit man, wat maakt jou zo boos Sebas? Dat je anderen de dood in wenst ? Zijn wij zo afhankelijk van zo’n systeem? Politiek en religie zijn de grootste verdelers en de grootste gevoelige triggers (samen met tradities) over mensen. In principe zou beide afgeschaft moeten worden, lijkt mij het beste anders verwensen we toch alles naar iedereen over deze ‘kwesties’.

Lux

Als ik niet zou gaan stemmen geef ik het als nog uit handen. ik ben het niet eens met hoe de nep democratie is geregeld. daarom was mijn reden om toch voor de eerste keer te gaan stemmen. zo doende ligt mijn stem bij de Piraten partij, dit omdat ik toch had gehoopt een beetje verandering van het systeem te kunnen ervaren. (Natuurlijk ieder zijn keus, aangezien ik dit meer deed voor mij zelf als liberaal persoon) ondanks ik ook weet dat dit democratisch systeem zo niet langer meer werkt.

Danny

Als je niet zou gaan stemmen, geef je het niet uit handen. Je laat het voor wat het is. Het gaat om het interne ‘weten’ dat je niemand anders nodig hebt om over jou leiding te geven. Je bent je eigen leider. En nu heb je gestemd en wat heeft het je gebracht? Niets. Want nu heb je gestemd, maar heeft jouw partij feitelijk niets gewonnen. Maar door te stemmen heb je wel je macht uit handen gegeven aan de VVD, want die hebben gewonnen in het systeem waarin jij gestemd hebt en je je dus overgegeven hebt aan de… Lees verder »

rob

He Mickey. Ik heb niet gestemd gisteren. Heb de boodschap toch wel begrepen, goed he? Dan is er toch nog hoop voor mij. groetjes Rob

Joost

Klopje op je schouder Rob, heel knap gedaan knul?

Wesley Brisco

Hmmm het opkomstpercentage is hoger dan eerst. Tja de mindcontrol is beter dan we dachten natuurlijk ook door de ultra hd tv’s ed. Ik heb zelf niet gestemd. Het wakker worden gaat niet zo makkelijk als dat het lijkt Dan maar een killshot van de zon ofzo haha. Poef weg Matrix. Het zal wel een natte droom zijn van mezelf ofzo.