Het feest van de democratie (column)

( 51 )
 • Dr Iglo

  Ik stem piratenpartij ondanks dat het in de lijn der verwachting ligt dat zij de kiesdrempel niet gaan halen. Dat doe ik zodat ik het lokale stembureau kan controleren, er zou immers piratenpartij gestemd moeten zijn bij mijn kantoor. En omdat Ancilla de kamer wat zou opfleuren tussen al die engerds.

  En inderdaad Micky, je geeft een mandaat af om bv de 1000 euro van Rutte te krijgen, maar zodra het pluche bestegen is .. stelletje onbetrouwbare honden zijn het. Je kunt alleen maar blij zijn met een val van een kabinet.

  Beantwoorden
  • Danny

   Je legt eigenlijk zelf al uit waarom je beter niet kan gaan stemmen…

   Beantwoorden
   • Dr Iglo

    Inderdaad, we leven in een schijndemocratie, en ik ga dus stemmen om bovengenoemde redenen. Controle van het democratisch proces. Zoals met mijn kieslijst, die ik niet gekregen had. Ik woon in een flat met centrale brievenbussen, en de buren hadden hem wel gekregen, dus dan krijgt de gemeente mij op zijn dak, want dat ding moet gewoon bezorgd worden, nee nee sticker of niet.

    Beantwoorden
 • Sebas36

  Ik zweefde een beetje tussen Ancilla en Jan Roos, het word vnl.

  Als je met niemand eens bent of zelfs het ‘systeem’ kan je zelfs BLANCO stemmen.
  Beter als niet stemmen, anders beland je “niet stem” via een rekenconstructie alsnog bij een partij…

  Beantwoorden
  • Danny

   Aan je laatste zin te zien lig jij niet op 1 lijn met het macht-in-eigen-hand-houden-principe…

   Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ja gaan we weer…. blablablablabla en nog eens bla. Jij geloofd nog duidelijk in sprookjes en dus in democratie, gefeliciteerd daarmee. Wat een onzinnige uitspraken zeg, dat jij wilt geloven in die hersenkronkel is prima, maar val mij daar niet mee lastig…. stem lekker op Peppie joh… maar serieus nemen doe ik je daarna niet meer.

   Beantwoorden
   • Bart

    Bovendien klopt zijn uitleg niet, de stem vervalt en wordt niet meegenomen als restzetel. Wel wordt de drempel voor het behalen van zetels lager als de hoeveelheid van mensen die niet stemmen afneemt.

    Ik zou het eigenlijk niet eens moeten uitzoeken en me verlagen..

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Klopt. Maar als iemand dusdanig gehersenspoeld is dat ie dat soort nonsens gebruikt om anderen aan te moedigen ook te gaan stemmen dat kijkt zo’n iemand niet meer naar de realiteit maar gaat lulkoek als (eigen) waarheid verkondigen.

     Beantwoorden
   • Sebas36

    Je roeptoeterd zelf dat we hebben gekozen voor deze ervaring op hoger niveau met alles er op en d’r aan. Daar hoor dit ook bij, zo zit onze wereld nu momenteel eenmaal in elkaar.
    Aanvaard het dan ook in zijn geheel…
    Ook dit zijn leermomenten voor ons op kosmisch niveau.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Hou het dan bij jezelf zou ik zo zeggen. Jij hebt er blijkbaar voor gekozen om dit zo te ervaren als in dat je nu in deze fase hier op Aarde nog steeds je macht uit handen blijft geven aan iets wat zich buiten jezelf afspeelt.

     Je projecteert het nu op mij en op andere lezers. Ik heb er voor gekozen om er in dit leven achter te komen dat ik bedonderd en genaaid en gecontroleerd werd en wordt. Ik heb er voor mijzelf voor gekozen om mijzelf van die mind control in dit leven te bevrijden door aan mijzelf te werken.

     Dus projecteer jouw eigen ervaringen niet op anderen Sebas…. het is inderdaad jouw eigen keuze om dit alles zo te ervaren..

     Beantwoorden
     • Danny

      Ik vind het zo jammer dat als je al zo ver bent dat je met veel van deze site resoneert, dat je dan toch nog je macht uit handen geeft door te gaan stemmen. Illusie van invloed.

      Beantwoorden
  • Joey

   Blanco stemmen zegt, ik ben het eens met deze formatie, hoef niks aan te veranderen, ik heb bewust niet gestemt, ik geloof loof er nket in, verhaal van je ongebruikte stem beland dan bij de grote hoop, is onzin. Je stem wordt niet geregistreerd, en zit bijde pecentage wat niet is komen opdagen, dat er aan het eind van ritje de zetels opgedeelt worden voor het gedeelte wat niet is komen opdagen is waar maar daarmee is. Je stem daar nog niet. Het is gewoon heel simpel als niemand ga stemmen faalt het systeem en zakt het in elkaar. Dus ieder die gestemt heb, bedankt voor het verneuke van ons land, jullie zijn de gene die ze in hun zetels gehezen hebbe,,jullie zijn degene die niet moge klagen, jullie veroorzaken het. Dat is als schijten waar je eet, om vervolgens te janken over de stank.

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Ik zou je adviseren om het vooral bij jezelf te houden. Je druk maken over wat anderen doen en die dan van alles en nog wat de schuld geven frustreert enkel. Laat die lui lekker op hun zeteltjes zitten joh, laat ze lekker slap ouwehoeren over zaken die er geen ruk toe doen, wat kan het jou schelen? Politiek is iets wat zich buiten je afspeelt, net als mensen die nog in politiek geloven, dat zegt allemaal niets over jou en wie jij bent en doet. We hebben namelijk geen enkele invloed op hetgeen anderen denken en doen, een verkiezing waar niemand gaat stemmen is een illusie die nooit waarheid gaat worde, het enige waar jij invloed op hebt is op jou, daarom adviseer ik vooral om het bij jezelf te houden.

    Beantwoorden
    • Ellles

     Inmiddels ben ik daar ook achter. Het is net zo iets als: “Als we met zijn alle fairtrade kopen dan wordt het allemaal een stuk lichter hier op aarde”.

     Beantwoorden
 • Danny

  Ik ga zeker niet stemmen.

  Het blijft een optelsom dat pas als niemand meer gaat stemmen, er verandering mogelijk is. Deelnemen aan het systeem (stemmen) = in stand houden van het systeem.

  Van binnenuit bevechten lukt niet. Politici zijn maar marionetten en de echte macht zit hoger.

  Ze doen maar wat ze willen. Ik probeer me er niet meer door te laten raken.

  Beantwoorden
 • ikke

  Of 1 onverschillig NIET stemmen of 2 bewust NIET stemmen.
  Bij 1, stem je NIET omdat je het gewoon niet weet en je het geen reet kan schelen.
  Bij 2, stem je bewust NIET met de energetische gedachte dat het systeem corrupt is en alleen maar een illusie is en gerund wordt door een stelletje machtskakkerlakken die het niet goed met ons voorhebben.
  Mijn keuze is al gemaakt!!

  Beantwoorden
 • Ed

  10 mei 1940, heeft Nederland zich overgegeven aan Duitsland, dat is nooit meer rechtgezet na 1945 nadat we zijn bevrijd, met andere woorden wat er nu aan politieke partijen zit, is een show. Er valt niets te stemmen, er wordt en is een koers uitgezet en daar doet niemand wat aan.

  Beantwoorden
 • Ikke

  En vergeet ook niet dat begin 1940 de koninklijke familie naar Engeland zijn gevlucht, helden op sokken. En 5 jaar later werden ze ook nog juichend ontvangen. ..pffff

  Beantwoorden
  • Joost

   Waren ze het Nederlandse Volk beter van dienst geweest gevangen in Duitsland denk je?
   Vind dit altijd zo’n gezanik.
   Duizenden die de mogelijkheid hadden ontvluchten Nederland aan het begin van de oorlog, waarom zei niet?

   Beantwoorden
   • Bart

    Dat is een interessante Joost. Vanuit een perspectief is het inderdaad logisch dat het koningshuis vlucht voor een invasie die tot doel heeft om Nederland te capituleren en over te nemen. Ze hebben volgens mij via radio Oranje de Nederlanders met een radio de moed gegeven om verder te leven, waarvoor lof.

    Wat ik mij afvraag, met het oog op de koninklijke familie. Sinds Willem van Oranje is het koningshuis van orgine van Duits bloed. Een niet een beetje ook. En we hadden Benard met zijn voorliefde voor de Nazi’s.

    Uit dimensionaal oogpunt dan zou je denken dat ze weet zouden moeten hebben wat de agenda achter de oorlog is geweest. En zouden ze niks van de Duitsers te vreezen moeten hebben. Hitler was een marionet notabene van de krachten van beperking?

    Beantwoorden
   • Joey

    Ja net als een kapitein hoort te vergaan met zn schip, hoort de koning of koningin te vergaan in haar rijk

    Beantwoorden
 • Harthoofd

  Kijk allemaal even naar de burgerbeweging. Super interessante nieuwe partij met verfrissende ideeen. Ontzettend veel goeie ideen als het op de schop gooien van het bankensysteem, onderwijsstelsel en zorg. Er zitten gewone mensen in de partij, geen in een pak gedouwde gladde aalen.

  Mijn stem gaat hiernaar uit, ze hebben een website ik zou iedereen willen vragen het even te lezen

  Beantwoorden
  • rob

   Dag Harthoofd. Bedankt voor de tip burgerbeweging. Staan veel mensen op de site. Is er dan toch een grote bewustzijnsverandering aan het optreden?

   Beantwoorden
  • Erik

   Ik heb het complete programma van de BB gelezen, maar dit blijft toch ook weer een partij binnen datzelfde rotte systeem, waarmee je uiteindelijk de verantwoordelijkheid voor verandering weer uit handen geeft in plaats van dat je het zelf doet. Dat is geen oplossing.

   Beantwoorden
   • rob

    Ik heb het nog niet helemaal gelezen van BB. Dus het is niet zo dat groepjes mensen zelf de verantwoording nemen en lokaal en op kleine schaal het heft in eigen handen neemt? In het kader van, je moet toch ergens beginnen, begin bij je zelf en daarna weer een stukje verder met een paar gelijkgestemden?

    Beantwoorden
    • Danny

     Je kunt hier in Nederland wel alles willen veranderen, maar het moet ook mogelijk zijn.
     Verandering moet over de hele wereld plaatsvinden. Anders is het wachten op een aanslag o.i.d., want dat gebeurt in deze tijd met stoute jongetjes, die niet willen luisteren.
     En aangezien wij als persoon niet alles kunnen veranderen, moet je in je eigen wereldje kijken en daar het goede voorbeeld geven. Meer moet je op dit moment niet willen.
     En begin dan eens met niet je macht uit handen geven.
     Laat ze beslissen in Den Haag/Brussel wat ze willen. Links- of rechtsom gaan we toch dezelfde kant op.

     Verder vind ik het nogal vreemd om onder een column over SCHIJNdemocratie te gaan discussiëren op welke partij men moet gaan stemmen, terwijl de column juist (voor de zoveelste keer) probeert uit te leggen waarom stemmen een farce is.
     Beetje weinig respect voor de schrijver imo…

     Beantwoorden
     • Ikke

      Sluit ik me bij aan Danny…!!!

      Beantwoorden
     • Micky van Leeuwen

      Ach ik kan het hebben hoor Danny, het is elke paar jaar weer hetzelfde liedje namelijk, ik had niet anders verwacht, en dat is eigenlijk jammer, want mee blijven doen/je macht uit handen geven aan iets buiten jezelf is eigenlijk een kernpunt van deze site. Maar toch blijven veel mensen die beweren wakker te zijn stemmen… ik zou het graag anders zien, maar iedereen moet lekker doen wat hij of zij zich goed bij voelt.

      Het is een vreemde gewaarwording allemaal, maar als ik bijvoorbeeld nieuwemedianieuws.nl de headlines bekijk dan zijn heel veel alternatieve (zogenaamd wakkere) media nog steeds bezig om hun macht uit handen te geven. Elke paar jaar weer hebben ze goede moed en hopen ze op verandering, of weet ik veel wat er in die kopjes rondgaat… ik snap het in ieder geval niet, een reden zou kunnen zijn dat de mind control blijkbaar heel erg effectief is?

      Beantwoorden
      • Danny

       Het lijkt zo simpel, maar het is blijkbaar toch heel moeilijk te begrijpen. Terwijl het voor mij allemaal gewoon logisch voelt. Al die jaren heeft het erin gezeten en de laatste jaren wordt het allemaal steeds duidelijker. Maar dat maakt het ook steeds lastiger te begrijpen waarom anderen het niet zien. Omdat het zo simpel lijkt…

       Beantwoorden
 • Gerben

  Doe alle kies wijzers en compassen die je vinden kan
  Heb je bij alle 100% uitslag voor een verkeerde partij
  Ben jij vast de lijsttrekker van die partij stem op je zelf
  En verlochen je verkiezings beloften en breekpunten bij de formatie
  Kom je uit op minder dan 100%
  Stem op je zelf en blijf thuis,

  Beantwoorden
 • Erik

  Ik stem al jaren bewust niet meer, om exact de redenen die je zelf ook al jaren schrijft. Echt de bak stront die je over je heen krijgt wanneer je dat op welke plek dan ook aan iemand verteld is te bizar.

  Beantwoorden
  • Joost

   Democratisch recht om te stemmen =

   Democratisch recht om Niet te stemmen.

   Beantwoorden
 • G-Man

  Even een vraag aan de lezers van deze site (niet aan Micky persee)
  Als je niet stemt, gaat je stem dan naar de grootste partij? Dus als ik niet stem gaat dan die ‘verloren stem’ naar de VVD, of is dat als je blanco stemt (zou heel corrupt zijn, of het al jaren zo is of niet)? Want er zijn verschillende dingen die mensen erover zeggen, maar hoe zit dat nu echt? Het beste is voor de niet-partijdige om zo’n manier te vinden dat je geen bestaansrecht aan de partijen geeft.

  Beantwoorden
  • ikke

   Heey G-Man, lees de reactie van Bart 🙂

   Beantwoorden
   • G-Man

    Bedankt Ikke, ik dacht dat ik alle reacties had gelezen (die van Bart ook). Dus wat mijn vader beweert dat mijn ‘verloren stem’ naar de grootste partij gaat (VVD) is gelukkig niet waar. Ik had al een discussie met hem, maar blijkbaar weet hij niet beter dan wat het systeem hem verteld dus niet de werkelijke feiten.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Dat is inderdaad vaak gebruikte nonsens die ik in mijn leven ook vaak gehoord heb, en wat volgens mij pure bangmakerij is om je alsnog te doen laten stemmen. De waarheid is inderdaad hetgeen Bart schreef in zijn reactie.

     Beantwoorden
 • john

  Nederland is toch geen soeverein land. Diegenen die gaan stemmen, kiezen gewoon de poppetjes ( zetbazen ), die de komende jaren hier het ECB en NAVO beleid gaan uitvoeren.

  Beantwoorden
 • Gerben

  Er zetels 150 in de 2e kamer
  Zijn 60 duizend stemmen nodig voor 1 zetel
  150 zetels zijn 9 miljoen stemmen
  9.75 miljoen stemmen = geldig

  Bij minder stemmen is het ongeldig

  Beantwoorden
 • Sebas36

  Ik leg niemand wat op wat hij of zij moet doen ook in de berichten niet. Iedereen is vrij in zijn keuzes.
  Ik zag het bericht als een leuke opsomming waarom mensen WEL OF NIET of evt. waarom ergens op stemmen.
  Ik ben 37 HBO niveau en ik weet verdomt goed hoe de wereld het werkt. Zelfs tot op een hoogte dat ik het systeem weet te bedonderen met zijn eigen middelen.

  Ik ben het ook niet met het huidig systeem eens, maar in de jaren dat ik als vrijwillig jongerenwerker werkte in het plaatselijke jongerencentrum had ik sorry WIJ wel lokale politici nodig om subsidies te trekken voor jongeren en maatschappelijke wijkprojecten, tot omkopen van stemmen voor diensten aan toe.
  En geloof maar 90% wat daar werkt, een hekel aan politici. But we needed and USED them…
  Ik mijn eentje of met 10 man kan/kunnen we de wereld of Nederland niet veranderen we het niet dus ik KIES ervoor om met de paden die ik zelf kan bewandelen het het grootste voordeel voor mijn DIRECTE omgeving. Je eigen gemeenschap helpen en dat lukt wel met 10-15 man op de goede plekken.
  Hangjongeren helpen, avonden organiseren, geld voor de wijk opknappen doekoes voor lospeuteren ,taal en pc cursussen opstarten voor 50plusser’s en 1ste 2de generatie emigranten zodat ze bankzaken/DIGID enz. leren en ga maar door.

  Nogmaals het maakt MIJ geen reet uit wat iemand doet, ik wil en zal niemand overtuigen dat is ook niet mijn insteek. Wat ik wel leuk vind is het het lezen en begrijpen waarom iemand anders andere keuzes maakt en en misschien zelfs wel over te leren.
  1 tip over politiek, of geen politiek wat je wil. Probeer nooit anderen te overtuigen dit is ook niet mijn bedoeling en dit is ook niet op wat voor een manier ik met mensen om me heen omga over dit onderwerp.
  Als je morgen met een nieuw systeem en toepast en komt wat hout snijdt stap ik DIRECT over, maar momenteel gebruik en misbruik ik en anderen het systeem om directe leefomgeving en het leefgenot in buurt en voor mezelf beter te maken op dagelijkse basis. Ik ben niet wakker TE WAKKER BEDOEL JE?
  You also can agree to disagaree. Ik heb er geen moeite mee, jij?
  Iets waar ik geen moeite mee heb, leer je ook wel als wijk/jongeren werker. LAls je namelijk zelf in die shit hebt gezeten kan je ook anderen helpen. Het enige waar ik schuldig aan ben is dat ik met 2 benen ik mijn eigen gemeenschap sta en alles er voor doe MET DE MIDDELEN DIE BESCHIKBAAR ZIJN ons leven op dagelijks nivuea iets te verbeteren. JA en soms moet je heulen met de ‘tegenpartij’, all in the current game. (I like games)

  Sterker nog morgen zit in een gymzaal om 6u paar hokkies in elkaar schroeven, en daarna mensen die slecht te been zijn een beetje wegwijzen en ondersteunen tot een uurtje of 12…
  Mind control schei uit, control over matrix bedoel je? Neo V0.2 bedoel je….

  Ik vind het een hele kortzichtige benadering, sorry…

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Tegen wie heb je het eigenlijk? Beter gezegd: op wie ben je je eigen mind-ego bagger aan het projecteren? Waarom MOET je je PUNTEN DUIDELIJK maken met HOOFDLETTERS?

   Alles wat je in je reactie neer hebt gekwakt zijn non-redenen en non-argumenten voor het feit dat jij nog steeds je macht uit handen geeft aan iets of iemand anders BUITEN JEZELF. Al die dingen kunnen we ook zonder dat systeem regelen waar jij je macht aan uit handen geeft, en dat hier komt goedpraten, wat jou goed recht is, want daar ga ik inderdaad niet over. Maar schijnbaar VOEL je de ONUITSTUITBARE DRANG om jezelf te komen verdedigen…. wat zegt dat over jou? Je wordt aardig getriggerd volgens mij, de irritatie druipt uit je reactie. Kijk eens naar jezelf, die triggers zeggen iets over JOU, er is iets in je wat je aandacht nodig heeft, je praat het nu goed en doet alsof er niets aan de hand is, maar je bent duidelijk getriggerd en in je mind-ego geschoten. Kijk daarna, in plaats van de mooie sociale jongen te spelen, wat een non-argument is want ook mensen die niet mee doen aan het systeem en niet hun macht uit handen geven helpen anderen. Bullcrap redenaties van je mind-ego dus om je stemgedrag goed te praten en hier te komen verdedigen. Je hoeft jezelf helemaal niet te verdedigen, je bent goed zoals je bent, maar je maakt jezelf (voor mij dan) met dit soort reacties onsterfelijk belachelijk. Stem gewoon, help mensen in je omgeving, maar loop er niet over op te scheppen joh, daar krijg ik een vies gevoel van van mensen die zichzelf zo lopen op te hemelen/verdedigen.

   En voor de 77e keer zal ik je nog een keer uitleggen dat je niet via een systeem, wat bedacht is met de bedoeling om mensen hun macht uit handen te laten geven, verandering in de wereld gaat brengen. Dat is mind-ego geredeneer. Verander eerst jezelf, werk aan jezelf, kijk naar je triggers, projecteer je shit niet op anderen, het is een indide job. En als je het daar niet mee eens bent, tja, dan ben je mijns inziens inderdaad totaal niet wakker. Dan lig je nog steeds in een winterslaap. Het begint in en bij jezelf die verandering die je duidelijk wel wilt zien in de wereld. Just do it.

   Beantwoorden
 • Sebas36

  Anton Teuben 2, compleet de connectie met de realiteit waarin je nu bevind kwijt, fijn leven. val dood mogool tot nooit…

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Die reactie verraad een hele hoop Sebas. En het bevestigt hetgeen ik schrijf in mijn reactie. Je bent in je mind-ego geschoten vriend, en niet zo zuinig ook….

   Beantwoorden
  • rob

   Dag Sebas. Wat is er met je aan de hand? je zegt dingen die we niet van je gewend zijn, gaat het wel goed met je? Ik snap bepaalde dingen wel want op deze website wordt af en toe heel diep gegraven en dan komen er dingen naar boven….

   Beantwoorden
  • G-Man

   Shit man, wat maakt jou zo boos Sebas? Dat je anderen de dood in wenst ? Zijn wij zo afhankelijk van zo’n systeem? Politiek en religie zijn de grootste verdelers en de grootste gevoelige triggers (samen met tradities) over mensen. In principe zou beide afgeschaft moeten worden, lijkt mij het beste anders verwensen we toch alles naar iedereen over deze ‘kwesties’.

   Beantwoorden
 • Lux

  Als ik niet zou gaan stemmen geef ik het als nog uit handen. ik ben het niet eens met hoe de nep democratie is geregeld. daarom was mijn reden om toch voor de eerste keer te gaan stemmen. zo doende ligt mijn stem bij de Piraten partij, dit omdat ik toch had gehoopt een beetje verandering van het systeem te kunnen ervaren. (Natuurlijk ieder zijn keus, aangezien ik dit meer deed voor mij zelf als liberaal persoon) ondanks ik ook weet dat dit democratisch systeem zo niet langer meer werkt.

  Beantwoorden
  • Danny

   Als je niet zou gaan stemmen, geef je het niet uit handen. Je laat het voor wat het is. Het gaat om het interne ‘weten’ dat je niemand anders nodig hebt om over jou leiding te geven. Je bent je eigen leider.

   En nu heb je gestemd en wat heeft het je gebracht? Niets. Want nu heb je gestemd, maar heeft jouw partij feitelijk niets gewonnen. Maar door te stemmen heb je wel je macht uit handen gegeven aan de VVD, want die hebben gewonnen in het systeem waarin jij gestemd hebt en je je dus overgegeven hebt aan de uitslag.

   Ik snap wel dat iedereen probeert te doen wat ie kan, maar juist door níet te gaan stemmen laat je als bevolking zien dat je niet meer wilt meedoen in het systeem. Daar is dan wel een groot deel van de bevolking voor nodig.

   Beantwoorden
   • rob

    He Mickey. Ik heb niet gestemd gisteren. Heb de boodschap toch wel begrepen, goed he? Dan is er toch nog hoop voor mij. groetjes Rob

    Beantwoorden
    • Joost

     Klopje op je schouder Rob, heel knap gedaan knul?

     Beantwoorden
 • Wesley Brisco

  Hmmm het opkomstpercentage is hoger dan eerst. Tja de mindcontrol is beter dan we dachten natuurlijk ook door de ultra hd tv’s ed. Ik heb zelf niet gestemd. Het wakker worden gaat niet zo makkelijk als dat het lijkt Dan maar een killshot van de zon ofzo haha. Poef weg Matrix. Het zal wel een natte droom zijn van mezelf ofzo.

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>