De ComplotConcurrent – Uitzending 51 “MK MH17 ULTRA” (22-6-2019)

( 6 )
 • Micky van Leeuwen

  Zoals wellicht is opgevallen heb ik een aantal dagen geleden de reactie mogelijkheden onder deze uitzending uitgeschakeld. Dit deed ik omdat ik mijzelf zwaar irriteerde en zelfs enigszins bedroefd werd door de reacties onder deze uitzending. Van de 34 reacties gingen er 30 over de laatste paar minuten van de show (ogen van Jeroen Pauw), een itempje wat bedoeld was als een flauwe afsluiting van de show. Er gingen 4 reacties over Iran, maar die hadden helemaal niets te maken met hetgeen er in de show over Iran werd verteld. Over de andere hoofd onderwerpen van de show kwamen geen reacties.

  Ik werk voor elke uitzending keihard, het kost mij velen uren/dagen voorbereidend werk naast het maken van de uitzending zelf wat ook nog eens heel veel tijd en energie kost. Het voelt voor mij dan als een soort klap in het gezicht als van de 34 reacties er geen enkele echt zinvol of nuttig is. Zelfs toen ik dit aangaf in een reactie dan nog bleven mensen enkel reageren op de ogen van Jeroen Pauw en daarover door zeuren/ego gelijk halen (wat overbodig was omdat ik geen stelling nam in het item). Dat deed mij besluiten om de reacties onder deze show uit te schakelen. Toch voelde dit niet goed, en voel ik dat ik het even dien uit te leggen omdat anders hetzelfde riedeltje terugkomt onder elk artikel, video of column. Daarom heb ik alle reacties verwijderd onder deze show en de reactie mogelijkheden weer aangezet samen met deze reactie.

  Indigo Revolution is geen forum. Het is ook geen facebook. Maar daar lijkt het wel op de laatste tijd. Het is vaak “goed zo Micky goed geschreven of goed gedaan, WANT ik ben het helemaal met je eens” of “niet eens, WANT dit en dit en dat”. Of er wordt informatie gedeeld die niets met het onderwerp of de onderwerpen te maken heeft. Het is af en toe leuk om te lezen dat iemand iets leuk vind wat je doet, maar ik zit er niet op te wachten om enkel te lezen “goed zo Micky, want ik ben het geheel met je eens” of het tegenovergestelde “ik ben het niet eens”, dat bevindt zich op een dusdanig mind-ego niveau dat ik er niet veel mee kan.

  Ik heb 3 jaar terug de reactiemogelijkheden aangezet om aanvullende informatie te kunnen geven met betrekking tot de onderwerpen, persoonlijke ervaringen met de onderwerpen te kunnen delen met anderen, of om als iets niet geheel duidelijk is dat te kunnen vragen zodat ik eventueel het een en ander kan verduidelijken. Ik zit eerlijk gezegd niet te wachten op al die persoonlijke meninkjes, eens of niet eens, duimpje omhoog of duimpje naar beneden. Dan had ik wel een facebag account genomen als het mij daarom te doen was.

  Voor mij zakte de zin om mijzelf weer te focussen op en om tijd en energie te steken in een nieuwe ComplotConcurrent tot een nulpunt door al die (waarschijnlijk) onbewuste trol reacties. Ik besloot om de reacties uit te schakelen zodat ik mij daar zelf niet meer aan hoefde te storen en om de zin weer terug te krijgen. Maar ik besef mij dat dit een terugkerende issue is, wat nu even vergroot werd onder deze uitzending, want de reacties zijn mij vaker een doorn in het oog, het heeft als je het mij vraagt een veel te hoog facebag gehalte, veelal inhoudsloos en puur op mind-ego gebaseerd. Ik heb enkele dagen met de gedachte gespeeld en op de hele website de reactiemogelijkheden uit te schakelen, maar dat voelde ook alles behalve goed. Want ook al ben ik nu wat gedemotiveerd en geïrriteerd door de reacties, toch waardeer ik de reacties (die er gelukkig ook zijn) die wel aanvullend informatief zijn en/of niet mind-ego gebaseerd zijn zoals persoonlijke ervaringen. Dus het is allemaal niet zo zwart-wit. Toch voelde ik dat ik iets moest doen omdat zoals het nu gaat voor mij uiterst demotiverend werkt. Ik ben inmiddels veel meer tijd kwijt aan het in goede banen leiden van de reacties dan dat ik tijd en energie kan besteden aan wat ik het liefst doe, en dat is artikelen schrijven en shows maken. Creëren met andere woorden in plaats van reageren.

  Ik hoop dat dit schrijven een en het ander verduidelijkt, mochten er vragen zijn hierover dan mogen die uiteraard gesteld worden, zoals er nog steeds heel veel mag in de reactiemogelijkheden, echter is dit Indigo Revolution en niet eens slap aftreksel van het toch al slappe aftreksel wat facebag is! 🙂

  Beantwoorden
 • Elkes

  Potdomme heb ik daar voor niets in de vissenogen van die Pauw zitten turen, niet voor mijn lol. Misschien vind je deze persoonlijke reactie beter te pruimen, ik hoor het wel.
  Ben 63 en heb in de 60er jaren alle kinderziektes gehad, je bent er de rest van je leven van af.
  Heerlijk was het om in je bed te liggen, terwijl je klasgenoten over hun rekenwerk of taalschriftje gebogen zaten en vertroeteld te worden door je moeder. Nu moet alles snel, snel. snel, zelfs een kind mag geen tijd verliezen lijkt het wel.
  Kinderen uit West Indië die naar Nederland emigreerden moesten de mazzelen gehad hebben voordat ze op de boot gingen. Ze werden dan in contact gebracht met patiëntjes en konden als ze weer hersteld waren mee. Kinderziektes op latere leeftijd is gevaarlijk, vaccinatie werkt dat juist in de hand, want volgens mij zijn ze slechts tijdelijk werkzaam.

  Beantwoorden
  • Elles

   Heb het idee dat mensen dat kwijt zijn, zo lang geleden is dat toch niet? Waar zijn alle oma’s en opa’s?

   Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Bijna beter te pruimen Elles.

   Je bedoelt het goed, maar doet nu eigenlijk nog steeds een van de dingen die ik probeerde uit te leggen waar reacties niet voor bedoeld zijn. Deze reactie had prima gestaan onder een uitzending waarin mazelen en/of vaccinaties onderwerp in de show waren geweest. In CC #51 heb ik het volgens mij totaal niet over mazelen en/of vaccinaties, dus heeft het ook al is het een persoonlijke ervaring/verhaal niets met deze uitzending te maken en hoort het niet thuis in de reacties onder deze uitzending. Het had dus wel prima gepast onder een artikel of show waarin dat onderwerp besproken wordt.

   Beantwoorden
   • Elles

    Over HPV vaccinatie toch?

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Oh ja HPV vaccinaties, ik was zelf al weer dat onderwerp vergeten 🙂

     Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>