De Nederlandse gele hesjes zijn de ware helden van de revolutie!

( 17 )
 • Gerrit Herders

  Het is wel heel erg jouw mening Micky. In een aantal punten kan ik wel met je mee gaan. Maar of het een verstandig artikel is? Of het verstandig is om deze mensen zo af te kraken lijkt me juist het tegenovergestelde. Beter is het om meer gefundeerde kritiek te brengen. We zijn al zo versplinterd, laten we proberen de eenheid, waar die aanwezig is, te bewaren

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Het is inderdaad wel heel erg mijn mening Gerrit, dat komt omdat het mijn website is. Jij jouw mening, ik mijn mening… 🙂

   Beantwoorden
  • Monique

   Dat is nu precies waarom ik IR volg. Omdat er niet om de diarree heen gedraaid wordt. Heerlijk verfrissend om iemand eens echt te horen zeggen waar het op staat. Altijd dat gedraai om dingen heen. Blergh!
   Mij word ook altijd verweten dat ik bot ben. Waarom eigenlijk? Iets met zachte heelmeesters enzo..
   Ik zou willen dat meer mensen zo “to the point” waren. Daar leren we van. Niet van dingen altijd maar mooi in pakken..
   Goed artikel weer Micky!

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Dit soort reacties doen mij heel erg goed, dat lees ik velen malen liever dan dat eeuwige gezanik dat ik geen kritiek mag geven, lief moet zijn, niet zo negatief moet zijn, de eenheid moet bewaren, en al die andere (verkapte) new cage indoctrinatie waar mee men je als boodschapper van de waarheid (die men eigenlijk liever niet wil horen of lezen) mee om de oren slaat als je zo’n soort artikel schrijft. Thanks Monique!! 🙂

    Beantwoorden
 • Ria

  Die dame met het rode haar heb ik al vaker langs zien komen “staats trol” net als ene Danny Cornelissen, Klaasvaakmeniet, enz. Goed stuk Micky..”dikke duim”…..

  Beantwoorden
 • Gerben

  Zie nu de meerwaarde van een eigen server
  Echt gaaf dat het laatste schokkende filmpjes bewaard blijft
  En terug te vinden wanneer er weer censuur gepleegd word
  Door vimeo E/ o YouTube

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Viva la Revolution Gerben! Dat filmpje pakken ze ons nooit meer af!! 😉

   Beantwoorden
 • Max

  Heerlijke artikel weer Micky top ga zo door!!! Altijd lekker ongefilterd gebracht prachtig!!!

  Beantwoorden
 • Ank

  Als altijd to the point Micky.
  Het manifest is alleen te lezen op de besloten fb pagina van de gele hesjes. Inderdaad heel handig als je je boodschap wilt verspreiden.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   En het zegt ook wat over de waan waar ze in leven, dat ze echt denken dat ze zooooo ontzettend belangrijk zijn en serieus genomen worden dat ze er van uit gaan dat journalisten en andere media en politici allemaal hun manifest gelezen hebben. En dat staat dan op een besloten facebag pagina dus…. jeetje, het wordt nog droeviger allemaal dan dat het al was… ook handig zo’n besloten fb pagina om je boodschap te verspreiden inderdaad haha. Ze hebben daar een term voor, voor mensen die door middel van social media alleen maar hun eigen (gehersenspoelde) werkelijkheid met dito nieuws wat enkel op die realiteit gestoeld is leven…. soort virtuele tunnelvisie gevangenis waar ze in ronddolen, of zoiets… 😉

   Beantwoorden
  • Monique

   @Ank.. Hahaha serieus? Jezus..

   Beantwoorden
 • madadoec

  Heel goed geschreven Micky, ik dacht altijd dat de gele hesjes geen leiders hebben, zo is het wel in Frankrijk, dus wie heeft ze gekozen om voor de gele hesjes te praten in NL?
  Volgens mij is het een gewoon opgezet toneel stuk om de gele hesjes in een verkeerde dag licht te zetten!!!

  Beantwoorden
 • DrIglo

  Precies Mick, beter produceren dan consumeren.

  ‘Onze’ overheid (echt niet iedereen is brabander begint het al mee) doet wat de burger wil toch?

  De burger heeft er voor gekozen, via hun volksvertegenwoordigers, dat bedrijven belasting betalen. Hoor vaak mensen klagen dat ze veel belasting betalen (ikzelf ook hoor, zoals taksen op vakantiegeld (dat mag meteen afgeschaft worden)). In werkelijkheid is dat de werkgever, die de taksen afdraagt. Daar wordt het van de bankrekening afgeschreven. Of je een deel daarvan nog weer ziet, wie zal het zeggen. Ligt aan je jaarinkomen.

  Je zou kunnen rederen, fijn dat bedrijven belasting betalen. Heel veel inkomstenbelasting (IKB). Maar ook vennootsschapsbelating, omzetbelasting etc. Bij ZZPers iirc, een flinke belastingvrije voet om het wat populairder te maken zodat je geen gebruik hoeft te maken van sociale verzekeringen.

  Met beastingen van bedrijven gaat iets mis. De overheid dient de burger. De burger moet maximaal kunnen profiteren van bedrijven, dus IKB zo laag mogelijk, de belastingvrije voet omhoog, en al die andere taksen voor bedrijven flink verhogen. Er wordt door buitenlandse bedrijven zgn geklaagd dat de lonen hier te hoog zouden zijn. Vind je het gek, als de burger sufgetakst wordt op zijn inkomen.

  De bedrijven sluizen al veel geld weg, mbv constructies waardoor NL in de top van belastingparadijzen staan en er afspraken zijn met bedrijven die de volksvertegenwoordigers niet mogen inzien. Dus dan kunnen dat soort belastingen die in plaats van IKB

  Dat het zogenaamd goed zou gaan in Nederland, dat zie ik op veel plekken wel, maar het verhogen van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) vind ik een goed voorbeeld hoe gaat het gaat. Of het verhogen van de energietaksen.

  78 miljoen subsidie kreeg een hout pellet stoker zag ik vandaag, ergens bij Nijmegen. Dan heeft Shell het beter voor elkaar, 1 cent op elke liter er bij op, dan heb je na 250 liter 2,50 extra betaald om een boom te laten planten, en ben je CO2 neutraal. Het kan dus lekker goedkoop. Voor hun meer inkomsten, maar de staat pakt nog altijd iets als 2/3e van de benzineprijs, Shell krijgt maar een klein stukje, en bost het plan dus letterlijk nog niet echt aan.

  Waarom ik begin over de verhouding IKB tegen de subsidies en belastingen voor bedrijven aan de andere kant: Zo’n pellet stoker bv, niet in het bijzonder die in nijmegen krijgt een berg subsidie, maar maakt nog steeds winst, wel minder dan de subsidie. Waar is die subsidie dan voor denk ik even simpel. Bedrijven zullen altijd zo weinig mogelijk belastingen willen betalen. Je kunt delen van de balans van het ene naar een andere bedrijf verplaatsen bv, of je past even interne betalingen tussen onderdelen van je multinational aan om de balans ergens wat bij te schaven of te pimpen. Eventueel zet je je hoofdkantoor waar het goed uitkomt. 1x per week een glazenwasser langs voor de hal met brievenbussen, die kan meteen even de vloer doen.

  Vliegtaks, ook zoiets. Veel omzet op vliegen, want vliegen is goedkoop. Dat komt door het ontbreken van taksen op kerosine. Nederland is zo’n krankzinnig land dat in sommige steden het goedkoper is om gewoon zonder kaart te parkeren en alle boetes te betalen dan een vergunning te nemen (extreem duur).

  De ambtenaren zouden er onder de ministeriële verantwoordelijkheden er voor de burger moeten zijn, maar in plaats daarvan vergeten ze dat te vaak. Meer formulieren en procedures creëeren om werk te houden is geen kerntaak van de overheid. Dat moet juist zo klein mogelijk allemaal. Dan kost het minder.

  Beantwoorden
 • DrIglo

  Vanmorgen dan een rapport dat je gewoon een vliegtaks kan invoeren, want het gaat dan €7,50 extra kosten op een ticket, dat kost banen, maar de uitstoot gaantomlaag. En er worden elders nieuwe banen gecreëerd oid. Belastingtechnisch kan het ook, want minder belastingen door minder reizigers, maar daar is die €7,50 voor bedacht.

  Daar drink ik er een op ›¦

  De bedrijven hoeven geen belasting op kerosine te betalen (dat is het meest efficiënt en ze kunnen het doorberekenen, opeens is vliegen niet meer populair, want dat is opeens extreem veel duurder) dus mag de eindconsument de beurs trekken. Zoals ik beschrijf in het verhaal boven. Nog erger, in goede tijden worden de winsten gehouden, in slechte tijden mag de burger het bonnetje aanpakken. Dat valt onder de definities van fascisme. Dus goed dat er wetten zijn tegen staatssteun en dergelijke.

  Beantwoorden
  • DrIglo

   Even het rapport wat ik citeerde, de onderbouwing voor de vliegtaksen aldus de deskundigen:

   https://nos.nl/artikel/2284406-vliegtaks-is-goed-voor-het-milieu-en-schaadt-economie-niet.html

   Er wordt 33 cent per liter aan taksen afgedwongen op termijn, dat is nog steeds een schijntje, en wordt doorberekend aan de eindklant, degene die vliegt.

   Nog even dat artikel van de NOS aanhalen:

   “” Voor de economie zal de heffing alles bij elkaar weinig uitmaken. In de luchtvaart zullen er banen verdwijnen, maar in andere sectoren zal er werk bij komen. De belasting die de overheden binnenhalen door de heffing zal ofwel gebruikt worden om meer te investeren, of om andere belastingen te verlagen. “”

   Nice, kan de belasting op banden omlaag? Die zijn bio, dus die kun je teruggeven aan de natuur in een koepeloven ¦×

   Dan refereer ik nog even hoe de NOS op maandagmorgen over de werkloosheid gaat praten:

   https://www.nporadio1.nl/nos-radio-1-journaal/uitzendingen/657854-2019-05-14

   2 momenten:

   ×De opening om 06:00 – de werkloosheid is laag, 277,000 werklozen (werkzoekenden)
   ×Na 06:05, eerst nog even de dierenextremisten, 277,000 vacatures en dus ook 277,000 werkzoekenden. Interview vanaf 06:06 ongeveer

   :

   Na 6 min de claim dat er net zoveel werklozen zijn als vacatures. Niet helemaal; hoeveel mensen ‘participeren’ ondertussen? Die worden gemakshalve even vergeten. (In werkelijkheid worden die CVs op de grote stapel gelegd, er was toch zoveel werk dus waarom zat je in de PW, kandidaat? (meet my price pls)).

   ‘Participeren’ = if at first you don’t succeed; rebrand, repackage, resell. Het heette ooit Bijstand. Je liep bij de sociale dienst. Nu heeft het een nare naam. Zie je wel vaker, omnamen, bij woningcoorporaties, departementen of terroristische groeperingen.

   Even vanuit internationaal perspectief. Op sommige plekken wordt er bv op de VVD neergekeken, omdat ze zo communistisch zijn. VVD wil zaken goed regelen, dus doen ze handje klap met de zgn socialisten (de communisten zitten nooit in het kabinet). En leveren ze in, ze krijgen bv wel verlaging van een bepaald soort belastingen, maar ondertussen worden de sociale werkplaatsen niet in 10 maar in 5 jaar gesloten (ik noem 5 en 10 jaar maar dat is ter inkleding, de werkelijke cijfers en beslissingen zullen anders zijn, het is ter voorbeeld, de VVDers noemen zich liberal, maar in de VS is dat een vies woord, daar bedoelen ze eigenlijk democraten mee).

   Terug naar de bijstand: die is er voor dat je als bottom feeder rond kunt komen. Bij binnenkomst in de PW in mijn gemeente wordt je loonwaarde bepaald, is die lager dan 70%, dan mag je naar dagbesteding. Beetje koffie drinken, eventueel een kaartje leggen of voor 1 euro gaan zwemmen ipv 5,20, dat soort dingen. Die 70% loonwaarde is een lastig verhaal, heeft te maken met subsidies en commerciële lonen.

   Een hoop getallen en voorbeelden, maar in de kern hoop ik over te brengen hoe de taksen bij de burger terecht komen, en hoe de NOS de luisteraar informeert. Zie ook de post die vooraf ging aan de post waar ik nu op reageer.

   Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>