Het kosmische ego, spirituele manipulatie & het charlatan zelf

Abonneer
Abonneren op
24 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Ank
2 jaren geleden

Been there, done that. Wat een prachtige vondst “Charlatan Self”. Heb veel informatis gekregen van mijn charlatan self, totdat ik ook tot de conclusie kwam die jij getrokken hebt indertijd.
Heel veel begrip voor de tijd en de inspanning die het kost om bovenstaande in de juiste vorm te gieten en op papier te krijgen en daarom bedankt voor dit juweel van een artikel/reminder.

Ank
2 jaren geleden

Beetje denigrerend misschien? Ze doen per slot van rekening ook maar waar ze voor “ingehuurd” zijn en denken waarschijnlijk dat ze goed werk verrichten. We waren er wel zelf bij he? Het is op een “hoger” niveau dat ze zich een hoedje lachen om hoe wij er intrappen als ze weer iets nieuws bedenken om ons voor de gek te houden.

Monique
2 jaren geleden

Max
2 jaren geleden

Wederom prachtig verhelderend artikel Micky! Top!

RIA
2 jaren geleden

Heb niets toe te voegen aan de mooie reactie van Ank…vindt je collumns zo inspirerend….

2 jaren geleden

Helder, dank je!

Ans
2 jaren geleden

Heel goed geschreven ♥️

Dirk
2 jaren geleden

En BAM! Helder en duidelijk. Micky, man, elk artikel dat je produceert – en zeker dit – is van de zuiverste topkwaliteit! Ik voel je bij elk schrijfsel sterker en sterker worden, en ik reis graag met je mee. Waarvoor dank!!

rob
2 jaren geleden

Super artikel! De reeks van het “het grotere plaatje” is voor mij het echte werk waar het om gaat. Komt er ook nog een artikel over hoe de hartconnectie uiteindelijk tot stand te brengen,?, tips en tools, natuurlijk moet men dat voor zich zelf uitvissen, maar ben benieuw welke pogingen andere uitproberen.

2 jaren geleden

Hoi Micky jouw verhaal herken ik, want zelf is mij door het zoeker worden naar waarheid voorgehouden het pad te volgen van wat leerraren mij uitlegden op het verlichting/zelfrealisatie pad, uit de Indiase advayta vedanta leer. Het maakte veel indruk op mij en kwam onder invloed van die leerraren die ik op een voedstuk plaatsten en ze werden goeroes voor mij die ik vertrouwde. Vroeg of laat kan het dan gebeuren dat je een ervaring krijgt over wat je is voorgehouden en je gaat er in mee. Het gebeurde mij als een mentale ervaring, die door de leraar een doorbraak… Lees verder »

Jochem
2 jaren geleden

Top artikel en zo herkenbaar! Zelf vaak genoeg in die new cage geintjes getrapt met engelen, gidsen spirituele arrogantie etc. en hoe daarin werd ingespeeld op mijn minderwaardigheid complex wat ik toen der tijd had dus dat “je bent speciaal en bijzonder” gepraat deed toen der tijd wel wat met mij en deed er ook net zo hard aan mee. Ook een ander iets wat je veel ziet in de new cage is de rangen in “nieuwstijds kinderen” van dat kristal kinderen dan weer “een hogere trilling” hebben dan Indigo kinderen bijvoorbeeld en dan zeggen dat ze mensen niet in… Lees verder »

Jochem
2 jaren geleden

Regenboogkinderen!? Is dat weer iets nieuws? Hè verdomme net nu ik denk dat ik bij de hoogste rang zit. ?Haha ja mensen zullen wel niet zo snel de link leggen naar de indigo revolutie in India.

Freeflip
2 jaren geleden

Heel herkenbaar.
En wat ook heel herkenbaar was : ‘Nog nooit kreeg ik mailtjes van mensen aan wie verteld was door hun hogere zelf dat ze een doodnormale boerenlul of werkslaaf waren in Atlantis’ Erg om gelachen 😉

Lindeboom
2 jaren geleden
Reply to  Freeflip

lol

ikke
2 jaren geleden

Ja Micky, energetisch heb ik jou regelmatig een veer in een plekje gestoken waar de zon nooit schijnt… 😉
En nu weer onder het genot van een digitale whiskey…proost!!

Heleen
2 jaren geleden

Op je best met dit soort artikelen Micky. Dankjewel!

Elles
2 jaren geleden

In een grijs verleden wilde ik weleens een cursus of lezing volgen op spiritueel gebied. Het viel mij altijd op dat 3/4 van de cursisten uit vrouwen bestond. Heeft iemand daar een verklaring goor?

jesse
1 jaar geleden

ik kwam ooit een zogenaamde sjamaan tegen ikzelf probeerde ook mensen wakker te krijgen en ik dacht ook dat ik wakker was en anderen zogenaamd sliepen maar zon 1 uur geleden heb jij me laten inzien dat het allemaal charlatans zijn bedriegers oplichters en ja het klinkt nu zeer logisch dat new age totale onzin is omdat er word gezegd dat je je chackras dit dat allemaal op een rijtje moet zetten maar wat er daadwerkelijk gebeurd is dat die mensen alleen maar blijven proberen en proberen alleen maar om die illusie te versterken wauw ik ben sprakeloos verbaast want… Lees verder »