Het kosmische ego, spirituele manipulatie & het charlatan zelf

( 21 )
 • Ank

  Been there, done that. Wat een prachtige vondst “Charlatan Self”. Heb veel informatis gekregen van mijn charlatan self, totdat ik ook tot de conclusie kwam die jij getrokken hebt indertijd.
  Heel veel begrip voor de tijd en de inspanning die het kost om bovenstaande in de juiste vorm te gieten en op papier te krijgen en daarom bedankt voor dit juweel van een artikel/reminder.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Dankjewel Ank, het schrijven van zo’n artikel kost mij inderdaad een dag en dan ben ik daarna ook energetisch helemaal op.

   Ik zit net wel te denken of het kwakzalfzelf misschien wel een meer poëtischer term is dan charlatan zelf 😉

   Beantwoorden
   • Ank

    Beetje denigrerend misschien? Ze doen per slot van rekening ook maar waar ze voor “ingehuurd” zijn en denken waarschijnlijk dat ze goed werk verrichten. We waren er wel zelf bij he? Het is op een “hoger” niveau dat ze zich een hoedje lachen om hoe wij er intrappen als ze weer iets nieuws bedenken om ons voor de gek te houden.

    Beantwoorden
 • Monique

  Beantwoorden
 • Max

  Wederom prachtig verhelderend artikel Micky! Top!

  Beantwoorden
 • RIA

  Heb niets toe te voegen aan de mooie reactie van Ank…vindt je collumns zo inspirerend….

  Beantwoorden
 • Yria

  Helder, dank je!

  Beantwoorden
 • Ans

  Heel goed geschreven ♥️

  Beantwoorden
 • Dirk

  En BAM! Helder en duidelijk. Micky, man, elk artikel dat je produceert – en zeker dit – is van de zuiverste topkwaliteit! Ik voel je bij elk schrijfsel sterker en sterker worden, en ik reis graag met je mee. Waarvoor dank!!

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   BAM, mooie woorden Dirk, dank daar voor!

   Beantwoorden
 • rob

  Super artikel! De reeks van het “het grotere plaatje” is voor mij het echte werk waar het om gaat. Komt er ook nog een artikel over hoe de hartconnectie uiteindelijk tot stand te brengen,?, tips en tools, natuurlijk moet men dat voor zich zelf uitvissen, maar ben benieuw welke pogingen andere uitproberen.

  Beantwoorden
 • harry van zomeren

  Hoi Micky jouw verhaal herken ik, want zelf is mij door het zoeker worden naar waarheid voorgehouden het pad te volgen van wat leerraren mij uitlegden op het verlichting/zelfrealisatie pad, uit de Indiase advayta vedanta leer. Het maakte veel indruk op mij en kwam onder invloed van die leerraren die ik op een voedstuk plaatsten en ze werden goeroes voor mij die ik vertrouwde. Vroeg of laat kan het dan gebeuren dat je een ervaring krijgt over wat je is voorgehouden en je gaat er in mee. Het gebeurde mij als een mentale ervaring, die door de leraar een doorbraak werd genoemd, maar ik voelde mijn Hartconnectie niet er in meegaan. Nu ik er op terugkijk en in het licht van jouw artikelen wordt beseft hoe van waarde het is dat je hartconnectie er in mee resoneert, verlang ik nu naar het opengaan van mijn hartconnectie. dank je MICKY voor je uitleg groet HARRY

  Beantwoorden
 • Jochem

  Top artikel en zo herkenbaar! Zelf vaak genoeg in die new cage geintjes getrapt met engelen, gidsen spirituele arrogantie etc. en hoe daarin werd ingespeeld op mijn minderwaardigheid complex wat ik toen der tijd had dus dat “je bent speciaal en bijzonder” gepraat deed toen der tijd wel wat met mij en deed er ook net zo hard aan mee. Ook een ander iets wat je veel ziet in de new cage is de rangen in “nieuwstijds kinderen” van dat kristal kinderen dan weer “een hogere trilling” hebben dan Indigo kinderen bijvoorbeeld en dan zeggen dat ze mensen niet in hokjes plaatsen want dat doet het ego. Deed me goed om te lezen dit artikel.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Shit, zijn kristalkinderen in hierarchie nog hoger dan indigo kids? En dat regenboog kids dan, zijn die nog hoger? Ik krijg namelijk vaak mailtjes van spiritueel volwassen mensen die denken dat de tital van mijn website erop slaat dat ik een indigokind ben, en dan gaan ze mij mailen en schrijven ze “Micky, jij vieze vuile negatieveling, jij oordeelt, jij geeft kritiek, jij bent negatief, jij voedt het duister, jij laat vieze windjes, jij mag jezelf geen indigo noemen, jij bent geen indigokind als zou je het wel willen, maar jij bent een negatieveling en zeker niet spiritueel!!” Dus als ik al geen indigokind ben, en indigokinderen stonden al laag in rang, dan ben ik dus echt helemaal een kansloos sneu figuur die onderaan de rangorde bungelt, of misschien zelfs wel helemaal niet in de rangorde voorkomt… shit, dat vind mijn kosmisch ego dus alles behalve grappig…. 😉

   Beantwoorden
   • Jochem

    Regenboogkinderen!? Is dat weer iets nieuws? Hè verdomme net nu ik denk dat ik bij de hoogste rang zit. 😉Haha ja mensen zullen wel niet zo snel de link leggen naar de indigo revolutie in India.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Dat klopt die link leggen mensen niet heel erg snel. Ik ook niet… 🙂

     Beantwoorden
 • Freeflip

  Heel herkenbaar.
  En wat ook heel herkenbaar was : ‘Nog nooit kreeg ik mailtjes van mensen aan wie verteld was door hun hogere zelf dat ze een doodnormale boerenlul of werkslaaf waren in Atlantis’ Erg om gelachen 😉

  Beantwoorden
 • ikke

  Ja Micky, energetisch heb ik jou regelmatig een veer in een plekje gestoken waar de zon nooit schijnt… 😉
  En nu weer onder het genot van een digitale whiskey…proost!!

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Thanks!

   Hoe wist jij trouwens dat ik geen nudist ben? Als ik wel nudist zou zijn geweest dan had de Zon misschien nog wel eens op die plek geschenen.. 😉

   Beantwoorden
 • Heleen

  Op je best met dit soort artikelen Micky. Dankjewel!

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>